Nyheter allaOverlanding Cooking

Fläskkotletter med inlagd strimlad Paprika

  • 4 st Fläskkotletter (oftast så får man steka i omgångar förstora! men de brukar få plats sen i grädden)
  • 5 dl Grädde + eventuellt lite mjölk för spädning. (2st fläskkotletter 3dl grädde).
  • 1 burk inlagda hela Champinjoner eller Färska, eller blanda som jag gjorde denna gång la i 3-4st färska skivade också.
  • 1 burk inlagd Paprika (finns på willys oftast), ej hela burken brukar gå åt ca halva till 4 st kotletter
  • Salt + Vitpeppar
  • Ris för 3-4 Personer
  1. Salta och Peppra köttet och banka köttet bägge sidorna.
  2. Klipp ett till två snitt i fett kanten så lyfter inte köttet så mycket.
  3. Stek Fläskkotletterna.
  4. Häll i Grädden och låt puttra minst 15-20 min. (sätt på Riset när du hällt i Grädden)
  5. Efter 10 minuter. Lägg i Champinjonerna (är dom stora dela dom) Lägg i Strimlad Paprika börja med ca 3 matskedar ej lagen Rör om lite och smaka av lägg i mera paprika efter tycke o smak
  6. krydda såsen mera med Salt o Peppar efter smak.
  7. Låt puttra ca 5-10 min. här kan man späda med mjölk om såsen har kokat ihop mycket, glöm inte att röra om lite då och då i såsen.

Tiderna är bara ca referens ju längre ju godare.

Vinet är till kocken

Kan med fördel frysas in till matlåda men blanda ris och sås väl först.

Stort tack till forum medlem Thony för receptet:

Tags
Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Close