Jump to content

Andreas.E

Administrators
  • Posts

    3,251
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    217

Andreas.E last won the day on March 22

Andreas.E had the most liked content!

5 Followers

About Andreas.E

  • Birthday 04/18/1971

Personal Information

  • Ort
    Asker
  • Land
    Norge

Overlanding information

  • Fordon
    Jeep
  • Kommunikation
    VHF/UHF
    PMR (446Mhz)
  • Övernattning
    Taktält
    Frittstående tält

Recent Profile Visitors

8,898 profile views

Andreas.E's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Reacting Well
  • Dedicated
  • Conversation Starter
  • Very Popular
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

4.3k

Reputation

3

Community Answers

  1. Tjenare gott folk! Egentligen inte så väldigt mycket nytt att informera om. Jag personligen håller som sagt inte på med Overlanding längre, eller det beror lite på hur man definierar ordet Overlanding. Det jag kan skriva är att jag aldrig mera kommer att bygga eller äga en liknande rigg som jag har gjort, det kapitlet är över... flera orsaker till det. - Saknar du det? (Frågan kommer ibland från vänner) Nej jag gör egentligen inte det. Jag har hållit på med 4x4 och byggde min första rigg redan 1989 och det är en stund sedan så jag känner mig ganska så mätt. Men det var en äventyrlig resa med fantastiskt många upplevelser. Nu har det snart gått ett år sedan jag drog ut proppen ur Overlanding.nu och det är inget som har ändrats. Det är fortfarande jag som betalar räkningarna och lite så där halvhjärtat ser till att sidan och forumet fungerar så där någorlunda. När det kommer till hemsidan så valde jag att hålla den visuellt aktiv, men kommer i dagarna att göra om lite på den så att fokuset blir mer på det som varit. När jag så har kr 1.500,- över så skall jag lägga dessa på att uppdatera forumet också... men prioriterar inte det nu. Som sagt! Jag kommer inte att ses i Overlanding miljön... men, jag skall i väg på diverse resor och jag kommer att lägga ut på andra äventyr i skog och natur. Kanske det blir dokumenterat, eller inte, vem vet. Mina vänner vet var ni hittar mig 😅 för det är i motgång man faktiskt vet vilka man kan lita på.
  2. För att slippa en massa frågor och rykten.... Jeep´n försvinner om inte så väldigt länge. Det har kort och gott att göra med att två år med covid och ett år med Putin inte gjort något positivt i min bedrift. Jag måste helt enkelt sälja av det som går att sälja av för att överleva på något sätt. Lite som Monopol, gå tillbaka till start, men inte inkassera någon vinst. It is what it is! Vad framtiden vill bringa har jag absolut inget svar på. Men, bilburen Overlanding är nog ganska säkert ett avslutat kapitel för min del. Men, det kan hända att jag kommer mig ut på annat sätt. Så till det folket kanske bryr sig om. Overlanding.nu! Jag har frågat Jon om han och/eller tillsammans med någon är intresserad att ta över. Om inte så får det rulla vidare lite som idag. Vi får ser vad det blir till.
  3. Hej! Jag måste dessvärre informera att det inte kommer att bli någon vårtur som först tänkt. Det beror helt enkelt på att jag inom kort tid står utan bil för att kunna genomföra en tur.
  4. Jag är otroligt nöjd med den "swagen" som jag har från Expedition Norway, och jag har använt den mycket. (får inte betalt för att skriva det, vidare har dom inte längre produkten). Men, här kommer ett par riktigt fina tips från down-under som funkar för alla typer swag.
  5. Varit en helg ute i skogen på julbord med Finnskogens militärhistoriska förening. Inte speciellt kallt, men skönt med värmaren på kvällen och morgonen. Jag rekommenderar varmt att ni tar en titt på wermhult.se och vad dom har att erbjuda. Fantastiskt värdskap!
  6. Hej! Helt ärligt så har jag inte tänkt så mycket mer på det sedan jag står mitt i ett samlivs brott (lite drama med det ifs). Jag är absolut för tanken att vi har en moderator som brinner för ett forum inom vår hobby. Jag vet det har varit en del namn tidigare, men kanske dessa kan fylla på vidare i den här tråden? Det ekonomiska är inte så gigantiskt för att forumet skall betala sig själv. Så det är väldigt enkelt att sätta ett rimligt mål och så får man se hur det går. Jag skall tänka vidare på det, men skriv gärna vidare i tråden. 👍
  7. I dessa tider måste man nog vara noggrann med ordvalet.... 🤐 SENASTE versionen 👍😆 Tror jag tänkte på norsk, och skrev på svenska.
  8. Forumet uppdaterad till sista versionen. Generella fixar och lite ändringar på säkerheten.
  9. Overlanding.nu startades och har driftas privat hela tiden. Riktigt nog har medlemmar genom medlemskap stått för den ekonomiska driften. Men så länge inte Overlanding.nu är ett företag (det blir det aldrig), eller en förening (inte heller det) vill det alltid vara en större osäkerhet runt drift. Det gäller ifs också företag som kan gå konkurs eller köpas upp . Men just nu står min plånbok för 100% av driften. Alla får givetvis mena något helt annat. Det är upp till var och en här inne.
  10. Fasiken... Patrolen är allt en riktigt fin bil!
  11. Stämmer bra det. Dom ser lite på vad som kommer upp på Google, bland annat forumet. Så då önskade dom komma med lite information runt reservatet.
  12. Det blev heller inget ont sagt om Overlanding.nu, utan rent informativt. Man hoppas kunna ge lettelser om och när situationen ändras.
  13. Hej alla medlemmar! Jag har haft ett fint tlf samtal med den som är ansvarig i Stiftelsen Glaskogens Naturreservat. Samtalets art var rent informativt, men jag vill i den förbindelsen att alla våra forums medlemmar förhåller sig till gällande regler för Glaskogens Naturreservat. https://www.glaskogen.se/reservatregler/ Regeln har tillkommit då trafiken in i reservatet ökade explosionsartat under pandemien, samt att den fortfarande håller sig hög. Detta medför ett onaturligt högt slitage på infrastrukturen i reservatet. Om någon är oenig i dom reglerna som är satta av Länstyrelsen går det fint att kontakta dessa direkt, eller Arvika Kommun. https://www.arvika.se/kommunochpolitik/kommunensorganisation/bolagochstiftelser/stiftelsenglaskogen.4.9efc28912ef86db79680001223.html Får lägga till en så ingen tror jag är byråkratisk sur.
  14. Nu på morgonkvisten är forumet uppdaterad till sista versionen.
  15. Uppdaterad hemsida som mer återspeglar vägen vidare för Overlanding.nu. I tillägg håller jag på och fixar ett helt nytt system för Overlanding.nu´s spårdatabas. Den nya versionen visar också spåren på kartan, tänker att det gör det enklare när man skall planera en resa. Lansering blir om ca 2 veckor på den nya versionen. www.overlanding.nu
×
×
  • Create New...