Wiberg

Administrators
 • Innehållsantal

  1 823
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  148

Wiberg last won the day on January 18

Wiberg had the most liked content!

Anseende bland gemenskapen

2 957 Excellent

4 följare

Om Wiberg

 • Rank
  Advanced Member
 • Födelsedag 01. mai 1972

Personal Information

 • Ort
  Kolbotn
 • Land
  Norge

Overlanding information

 • Fordon
  Toyota
 • Kommunikation
  27 Mhz
  VHF/UHF
 • Övernattning
  Taktält

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Utveckla denna @Polarbear. Vad menar du?
 2. Wiberg

  En rød Jeep wrangler jk

  Han Pilten är nog i det ironiska hörnet Kimar. Eller så har han världens största foliehatt på sig 🤣😉.
 3. Wiberg

  El-bil och Overlanding?

  Det var rena ord för pengarna 🤣🤣🤣👍
 4. Wiberg

  Snövit - Wibergs LC120 AT35"

  Tack Lars ! Skvättlappar, innerskärmar, snorkel, rocksliders/ sidesteps, LED, Xenon etc etc kommer pö om pö nu när det går att köra med bilen igen. Och ja, jag skall montera allt själv ( hoppas givetvis på hjälpande händer av the usual suspects ). Först ut är skvättlappar, innerskärmar och snorkel så jag kan köra bilen till diverse verkstäder: Lack och Toyota. Sen kommer väl det andra lite i taget men hoppas ha en någorlunda expeditionsklar bil när vi går in i februari månad. Långt i från färdig men klar att rullas med i alla fall .
 5. Wiberg

  Snövit - Wibergs LC120 AT35"

  Tack Mr Eriksson 😀 !
 6. Wiberg

  Snövit - Wibergs LC120 AT35"

  Tack @haakonbs 😘
 7. Wiberg

  Snövit - Wibergs LC120 AT35"

  Tack Filip. Nope, bara skärmbreddare. Bilen ska användas, men med förnuft ( om det nu är något jag kan förknippas med??? ).
 8. Wiberg

  Snövit - Wibergs LC120 AT35"

  Fan oxå Ove, du bara måste... . Jag funderade på att lägga in en före och efter bild men ville inte förstöra hallelujastämningen. Men antar att det är det man har goda vänner till . Det kommer ett skyddande lager folie så småningom och lite grenrisp i lacken går att polera bort. Och du, tack för Grattis 😘.
 9. Wiberg

  El-bil och Overlanding?

  I anledning till ett inlägg i @piltens garage 👉 Nu jævlar, eneste svenskt jeg kan, eller kan også skitt samma nu plåtar vi lite, lærte det på et fotokurs i Gøteborg med Lenart. Men det var jo denne linken jeg ville vise dere, så om noen år må dere overlande i en leaf, med roofrack og jerrycan https://www.tu.no/artikler/sverige-forbyr-fossilbiler-fra-2030/455859?key=QCHCi64T&fbclid=IwAR0v_s-F8XQURMN-LP-6c9JtTPPfTzBNN4na5q71RZwZfcwbn5ETPyfdtB0 Så kände jag att det kan vara läge att starta en tråd om ämnet El-bil och hur det kommer att påverka möjligheter för Overlanding framöver - ett rätt spännande tema tycker jag. Gillar inte detta med " förbud ditt " och " förbud datt ". Om det finns vettiga alternativ kommer man att välja dem oavsett, hellre det än att med tvång fösa oss ombord på den där jävligt hysteriska miljöbussen ( jag är av princip emot all form för den slags ). Jag bryr mig inte speciellt mycket om vad som driver min bil framåt och jag ser egentligen nästan bara fördelar med en elektrisk drivlina ( behov av spärrar försvinner, hysteriskt moment om det behövs etc ) men räckvidd då? Och laddningstid? Ska man ladda sitt herrejössesbatteri med solceller får man nog sätta av mer än en helg till sina expeditioner... Nå, då har jag blåst ur bittelitegranna - kör debatt!!! .
 10. Wiberg

  En rød Jeep wrangler jk

  Jag fortsätter gärna El- bils debatten men inte i ditt garage väl @pilten? Jag startar en tråd jag .
 11. Wiberg

  Snövit - Wibergs LC120 AT35"

  Världens, just nu, nöjdaste kille? Japp, det är jag det!!! Förra helgen flängde jag runt som ett piskat skinn för att hämta nylackade delar, lämna delarna till Arctic Trucks och förklara lite vad jag önskade. Så kom Tisdag med den jävligaste form för influensa jag någonsin har testat tror jag - grym smärta i alla leder och med så sjuka frosskakningar att jag höll på att hälla mjölk över hela köket när jag försökte träffa ett relativt stort mjölkglas, i ett desperat försök att fylla på vätska i kroppen. Jag trodde faktiskt att jag skulle ta ner skylten ett tag... Nå, idag så var jag tillräckligt stabil i kroppen för att orka ta mig ner till Arctic Trucks i Drammen för att titta till min skönhet. Jag blev helt tårögd tamejfaen! Vilket superjobb dom och min lackerare har gjort! Sa jag hur nöjd jag är eller? Nu är det bara resten kvar!
 12. Wiberg

  Balkan 2019 - dit och hem igen

  Det finns tyvärr inte utrymme tidsmässigt till varken Transfagarsan eller Viseu de Sus denna turen. Men som jag skrev inledningsvis - detta är inte bara semestertur - det är en recognosering inför kommande äventyr så platserna är noterade. Kurviga asfaltsvägar är inte min favorit med fullastad Land Cruiser heller - varken upp eller ner . Men den vägen/ floden parallelt med järnvägen är helt i min smak . Blev lite orolig för att det plottade spåret i Rumänien skulle innehålla för mycket asfalt när jag återigen " provkörde " på Google Maps. Så då öppnade jag spåret i MapSource och plötsligt så dök det upp ett gigantiskt spindelnät med traktorspår runt det aktuella spåret . Det vill säga att det går att göra något med det om det går för lätt .
 13. Fel Ove. 90 och 120 har en härlig spak att röra i oljan med, även till den lilla växellådan .
 14. Wiberg

  Balkan 2019 - dit och hem igen

  I stand corrected, Bruce Lee representerar stenhårt i Mostar och är därmed ett självklart resemål på årets tur 🤣. Det var nog detta med " Dödens Camping " som fick mig att dra mina källor i tvivel... . 👉Bruce Lee i Mostar 👉Massa bilder på Bruce Lee i Mostar Har snickrat lite till på det berömda Excelarket i brist på annat att göra... Det är ett högst " teoretiskt " ark just nu - absolut genomförbart men lämnar inget utrymme/ slack under hemfärden. Det som gör det så svårt är de 600 km med spår genom Rumänien. Om det tar två dagar så är vi på plussidan tidsmässigt men just nu omöjligt att säga. Det kan ju hända att man klarar att köra in något Dag 2 till Dag 3 - kommer lite an på Bosnisk, Serbisk och Rumänsk gränspassage och trafik. Mycket spännande .
 15. Imponerande Ove! Anar jag att planeringen för Vårträffen är i full fart? .