Jump to content

Johannes

Basic Member
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

About Johannes

  • Birthday 12/26/1997

Personal Information

  • Ort
    Österbotten
  • Land
    Finland

Overlanding information

  • Fordon
    Nissan
  • Kommunikation
    Ingen com-radio
  • Övernattning
    I bilen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Johannes's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

59

Reputation

  1. Rekommenderar helt klart. Tycker den även är snyggare och smidigare än ARB.
  2. Tackar, den är beställd från escape4x4, bra kvalitet och inte så dyr som ARB. Har kört in i bakändan på en Toyota Yaris med den, Yarisen behövde bärgas bort och jag fick bara några repor.
  3. Hallåja, nu har jag haft bilen i lite över ett år så nu är det väl kanske dags för en liten uppdatering på vad som har ändrat och lite bilder som har tagits sen senast. Har haft den som bruksbil så har inte kunnat göra några stora operationer men jag har tänkt bygga nån typ av inredning där bak i vinter... Det som har kommit till är 3 tums avgasrör med en ljuddämpare, 3st NBB 55w xenon och Profender stötdämpare med gasklockor.
  4. Kolla denna slangen för säkerhets skull, ser ut att få vara med om en hel del värme. Var tydligen tryckstyrd wastegate trots allt.
  5. Har fått gjort lite åt Patrolen och hunnit vara på ett offroadevenemang sen sist. Deltog med orginalhjul och underrede men gick över förväntan. Sedan dess harr 33" hjul, 50mm OME och framkofångaren anlänt. Höjningen är inte ännu monterad men borde få det gjort under mellandagarna. Nu ska jag fortsätta montera lampor i kofångaren. Blir 3xNBB 225 55w xenon och 2xSAE Seeker 404 LED dimljus. Hade gött o god jul!
  6. Såja, nu har framaxeln fått lite kärlek. Lite krångligt att ta mycket bilder när man har vaselin på händerna hela tiden så här kommer lite osammanhängande bilder. Inte konstigt att ena sidan var glapp vid kungstappen, övre lagret var sopslut I med nya lager. Nya frihjulsnav. Byte av pinjongaxelns tätning, trångt.Mercan
  7. Fräsig kärra, får man fråga vad du har för storlek på däck och hurudan är bränsleförbrukningen med den vikten? RD28 motorn eller?
  8. Och nu slog förståndet till så det får bli 33" all-terraindäck och 2" höjning ? Fick hem tätningar till framaxeln idag och lite annat smått&gott ska försöka ta bilder när dessa monteras.
  9. Det blev 35" all-terraindäck och jack wheeler fälgar till sist. I höjningsväg är jag intresserad av 3" iom. jag tycker det ser lagom ut med 35" hjul. Men det känns som att det "går över gränsen" och medför att mycket ska köpas extra och göras justerbart. Har förstått att det behövs längre bromsslangar, höjning av distribueringsventilen för bakbromsarna och korrigering av castervinkel fram. Panhard? Nåt mer? Någon här som gjort en 3" höjning här som vill dela med sig av saker som behöver åtgärdas? Några tillverkare man bör undvika/titta på?
  10. Jo, började konstatera detsamma för mig själv ?
  11. Ja den där modellen såg att vara nån flottörmodell men har nog sett sådana som bara är en sensor som känner av om där är vatten eller ej. Tänkte man skulle plasera sådana vid önskade nivåer på tanken o koppla dioder till dem.
  12. https://dalhems.com/sv/p/9eda7d2f3caa498185f6a2d700ff24fb/vattensensor-for-diesel Denna tex. Har sett smidigare modeller på traktorer också.
  13. Börjar luta mot 35x12.50 BF-Goodrich All-terrain KO2. Någon som kör me 15" Jack wheeler fälgar? Prisvärda? Någon som vet var ramnummern är på dessa bilar? Hittades inte vid besiktningen, gick inte igenom pga även andra småfel också så har lite småfix att göra. ?
×
×
  • Create New...