Jump to content

Andreas

Basic Member
  • Posts

    214
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    24

Everything posted by Andreas

  1. Fasen Ove. Hoppas det är snabbt löst och resan kan fortsätta
  2. Riktigt snyggt Ove👍🏻
  3. @CampForCer Ove! the one and only Tack för en riktigt trevlig vårträff. Detta styrde du upp riktigt bra. en resa med blandade vägar och sevärdheter och gott sällskap. tack till alla deltagare för gott sällskap.
  4. Andreas

    Suzuki

    Den har en lite lugnare gång, kanske lite segare iväg, men orkesmässigt i högre hastigheter märker jag ingen större skillnad
  5. Andreas

    Suzuki

    Då var motorn monterad. Orginalförgasaren blev jag inte klok på. Varje gång jag startade den var det ett nytt symtom. Antingen ingen tomgång eller skyhög, även när choken gick ur en av gångerna så svarade den inte på gas längre. jag bytte den till en weber 32/36, Vilken skillnad det blev, fick även manuell choke på den förgasaren, vilket är riktig basic. det sitter en mekanisk bränslepump på denna motorn, så jag bytte tank då jag hade en elektrisk pump i den förra. Dock körde jag filtret tätt några gånger då det verkar släppa något skit från tanken när jag kör. Jag har gjort rent tanken 2 gånger men det ville inte ge sig. Nu har jag dragit en ny bränsle ledning från tanken och satt ett billigt filter i motorrummet istället för under bilen. Jag har extra filter med mig som går att byta på någon minut. Ska testa fall det ger sig till slut eller fall jag får beställa en ny tank. men kort och gott, nu är suzukin i liv igen och det känns riktigt gött. Jag är även helt nöjd med ”prestandan” trots att jag har tappat 30hk
  6. Andreas

    Suzuki

    Riktigt sugen för lite körning, men jag tror tyvärr inte att det blir möjligt att hinna Helt färdigt tills dess. @Mr.ny har köpt en sommarstuga och jag har lovat att hjälpa till med ett utbygge, så helgerna räcker nog inte riktigt till.
  7. Andreas

    Suzuki

    det närmar sig😃 motorn ska ner från vagnen, bakre packboxen och lamellpaket ska på, sen lite olja, sen börjar det närma sig för montage😃
  8. Andreas

    Suzuki

    I väntan på nya kolvringar, vilket jag beställde fel till suzukin. Så har dacian fått en service, med nya filter, olja samt kamrem och vattenpump. eftersom tältet är fullt av en motorlös Suzuki fick jag boka tid hos grannen, ibland är det skönt med värme och en lyft. men det var svårt att hitta någon logisk märkning på dreven, finns garanterat något typ av noll läge men det var inte jag Man nog att googla fram. Det blev att offra två hylsor och svetsa dom på ett fyrkantsrör för att låsa dom övre dreven, sen markera det undre drevet och markera remmen. Trots att det är trångt och lite pillrigt, gick det förvånansvärt smidigt🙂 Skönt, nu är dacian genomgången och går några mil till😀 kolvringar till suzukin väntas väl onsdag till veckan, se fall jag kan få lite tid för den motorn nästa helg.
  9. Andreas

    Suzuki

    Det siktar jag starkt på. 👍🏻
  10. Andreas

    Suzuki

    Det siktar vi på👍🏻
  11. Andreas

    Suzuki

    Då blev det beslutat. suzuki Swift motorn åker ur finns nog egentligen hopp för den motorn, så den får väl stå till sig lite så får vi se vad det kan bli av den. planen är att renovera den ena av orginalmotorerna, jag har kört hem båda till min käre far, där jag får stor hjälp samt att vi kan stå inomhus. demontering och val av motor är gjord. vid demontering hittar vi inte egentligen något större fel, motorn verkar ha klarat åren bra. beslut hur djupt vi ska gå blev gjort, och delar beställda kannringar, lager , packningsats. Kamrem,vattenpump,packboxar. fördelare,kablar,tändstift m.m toppen och ventiler ser riktigt bra ut, så det provar vi som det är. blir säkert en beställning till med något jag har missat, men nu är vi på väg åt rätt håll igen.
  12. Duster tankar, jag kan än så länge inte gå in så djupt i detta ämne, vi körde innan duster köpet en Kia ceed 2012. min sambo pendlar 10 mil till jobbet varje dag och då är bränsle åtgången viktig för oss. Samt att bilen behöver dra våran husvagn på 1300 kg med vanligt b kort. eftersom jag är en smula Suzuki frälst var min första tanke självklart åt vitara hållet. Men bränsle kunde den inte mäta sig ens i närheten av vad hon var van med kian, sen hade även dom flesta jag kikade på, begränsad vikt på draget, vilket var 1200kg. när jag fortsatte kika runt blev duster mer lockande. Pappersmässigt är den snarlik med kian i både bränsle, skatt samt dragvikt, även storlek i bagaget då två hundar ska åka med. så en duster blev det. 2017 års modell som gått ca 10 000 med en ägare och kostade ca 110 000:- jag kikade först på en ny. men års skatt på våran som är en diesel ligger på ca 1800:- på en ny ligger den runt 9000:- den drar ca 0,6 blandad körning och runt 0,9 med husvagnen. eftersom vi jämför dustern med en Kia ceed och ingen annan, blir det lite missvisande. Skulle jag lägga pengar på en ny duster kanske jag istället skulle blicka mot en jeep lik @Hanna då jag tror att man kanske får mer bil för pengarna? men iaf. Vi är riktigt nöjda, duster kom med nyheter både in och utvändigt runt 2019 så våran 2017 är den äldre modellen. Och nog är den enkel. Finns i stort sett inget lull lull. Men det finns det som vi behöver. och jag kan göra de flesta reparationer själv, Jag köpte kamrem, vattenpump, olja och samtliga filter samt glödstift, glödstift relä, partikelsensorn för ca 4000:- på trodo så hyfsat bra pris på dom flesta reservdelar tycker jag. det är en fantastisk dragbil trots sina 109 diesel hk. 80 kmh ligger den på 2000 varv på 6 växel och orkar med trafiken bra. Kian hade samma varvtal på femmans växel i 80 km, så sexans växel gick knappt att använda. detta medför självklart att den är lite högvarvig i 110 som pendlar bil är den i mitt tycke optimal för oss. Bränsle snål, billig i skatt och lagomt stor samt 4wd. Den har likvärdig komfort som kian, vilket är för många en enkel eller lite billigare känsla och lite hög ljud nivå. Men för oss är det helt acceptabel. Jämför jag med min Suzuki samurai åker jag riktigt flott i dacian😉 2wd läge ,autoläge ,4wdlock läge med manuell växel. 4wd är helt godkänd av mig, traktor vägar lite lera och oplogad väg med ett snödjup på ca 15-20 cm är inga problem. Det är höjden och däcken som sätter stopp till slut😅och det går ju uppgradera😉 dock blir våran original då den inte ska ut på svårare äventyr. Jag tror att en duster med automatlåda inte finns med 4wd endast 2wd. Duster med bensin har jag inte provkört eller läst om så jag vet inget om dom motorerna. 😅vet inte fall detta var till någon hjälp för dig @Norlin Men det är de tankar jag samlat på mig hittills lycka till med erat bilval.
  13. Andreas

    Suzuki

    Jag har haft lite bekymmer med motorn den senaste tiden. Den har blivit för varm, det verkar som att det finns ett övertryck i den. Den har tappat vatten två gånger, slangar har spruckit. samt att givare till tempmätaren och givaren till fläkten inte stämmer överens som dom gjort tidigare. termostat, givare m.m är kollade och verkar som dom fungerar när jag värmer upp dom utanför motorn. Jag har även gjort ren kylare och spolat ur kanalerna i motorn, Den har heller inte velat starta när den är kall, jag har aldrig tidigare behövt använda startgas. men nu tjuras den som aldrig förr. efter lite prat med olika kunniga människor så lutar det i värsta fall åt en spricka i toppen, och i bästa fall åt en blockpackning. Eftersom det verkar bli en vinter till, med begränsat umgänge, var det inget svårt val att ställa Suzukin längst in i tältet och börja skruva. Nu är toppen ur och ska rengöras och undersökas, om jag inte hittar några sprickor eller stora fel, får jag väl försöka mäta på något vis ifall den behöver planas. Annars är det tänkt att byta blockpackning, termostat samt samtliga givare. men om jag hittar något som kräver mer jobb.. då tror jag att jag fortsätter att skruva ur resten av motorn. Jag har två original samurai motorer som båda gick när jag skruvade ur dom, även om jag tappar ett antal hk på att sätta i en originalmotor. Känns det ändå som rätt väg att gå. om det blir så , hoppas jag vintern blir lång😅 då antar jag att jag får skruva isär båda och plocka det göttigaste. Byta lager, packningar samt remmar. Kanske även kann ringar. Ja en motor renovering. Finns säkert mycket jag inte vet än som jag måste byta. Jag får se hur utgången på detta blir, men skruvningen i vinter verkar iaf vara räddad.
  14. Vad tror du om att ha fyra fasta linor i taket som är i korrekt höjd med tältet när det är på förvaring, då belastar du inte själva lyft mekanismen under förvaring, bara vid lyft. Då behöver du endast en talja i mitten för lyftet, detta blir då enklare att byta från handdrivet till motor, på sikt😉. Samt att det kan bli enklare den gången du behöver fira ner tältet ända till garagegolvet. detta kräver ju dock att du gör en lyft stropp som går från 4 på tältet till 1 i mitten, som du först sätter på tältet och sen firar ner din krok från taket. När du då höjer blir det väl som vanligt att lasten vill vrida sig lite, men när du är i rätt höjd med tälten hänger du i dina fasta linor och har då fem punkter som håller tältet.🤔 hoppas du förstår vad jag menar😅 inte alltid lätt att förklara en idé🤠 lycka till med din anordning, ska bli kul att se vad det blir för slutresultat.
  15. Andreas

    Suzuki

    Bara helljusen, jag tror att pluskabeln till halvljus och helljus har smält ihop någonstans i härvan från spak till ljus. När jag slog på helljus spaken hade jag jord vid spaken, men tre plus på h4 lampan, vilket gör att den slocknar. Slog jag av helljus spaken blir en av kablarna jord och halvljus lyser.
  16. Andreas

    Suzuki

    Nej jag kan inte finna något relä vare sig på förare eller passagerare sidan som går till ljusen, är helt inne på ditt spår med att jag vill ha ett relä, men eftersom en kabel med plus på, blir minus när du slår på helljusen, ”man flyttar alltså en arm vid spaken från plus till minus” har jag inte riktigt klurat ut hur jag kopplar ett relä på vägen, på passagerar sidan har jag kabelhärvan samt boxen som hör till Swift motorn, men hittar inget här heller som hör till ljusen. satte hängsäkringar på de nya kablarna jag drog. Jag klurar vidare, kanske skulle man dra om så att det blir minus jord och plus som styr, men då vet de tusan fall jag kan använda spaken vid ratten, 🤔 extra ljusen har jag reläer till, dessa får jag koppla med både styrströmen,”blå” och jord för att få att slå till. Med heljuset.
  17. Andreas

    Suzuki

    Senaste turen jag var till Sunne slocknade helljusen, precis svart blev det. efter mycket felsökning, visade det sig att någon kabel i härvan från ljusspaken gått rejält varmt. Har inte riktigt hittat vad orsaken till det är, men det slutade med att jag fick dra nya kablar från spaken till lamporna. Då det är h4 lampor med plusjord, eller det vill säga att lampan har ström på alla kablar, tills man väljer halv/eller helljus och då växlar en av kablarna till jord. för en lekman som jag är, blir det ganska jobbigt tanke arbete😅 Men till slut😃 slänger även in det nyaste tillskottet på gården. Nu kör även min sambo 4x4
  18. 😊ren okunskap av mig, men jag ser det inte alls så. När jag får prova mig fram till att lösa problem så börjar man ibland i fel ände, men det är just så som jag lär mig hur min bil fungerar👍🏻
  19. Instämmer helt, imponerad av både ditt minne och konsten att formulera sig, bra gjort @Wiberg Efter denna turen har jag nu bytt växellåda, kan konstatera att den svettades lite olja men det var ändå en ok oljenivå i den, lammelpaketet såg också ok ut, till sist hittade jag en bula på kopplingsvajern, efter byte av denna och en rejäl test tur, är suzukin redo för nästa helg
  20. Här har du pinnar som är tåliga och för ett hyggligt pris, dessa har jag till markis och väggar till husvagnen samt en låda till det senaste marktältet jag köpte. https://www.getcamping.se/fortalt-markiser/outwell-spike-markpinnelada/
  21. Om du söker på Agility tält eller hund tält, kanske du kan hitta något som du söker Detta har jag och sambon när det är hundtävling. Öppning på två sidor och bredden på öppningen är 120 cm riktigt enkelt att fälla upp och ta ner, sätts upp på ca 1-2 minuter. packmåttet är relativt bra 27x120 cm i hundvärlden finns det mängder av olika tält, både bra och dåliga, och olika prisklasser men för 2000-3000:- bör du få ett bra tält. vårat tält köpte vi för ca 1500:- och det har jag packat upp och ner säkert ett par hundra gånger, det är väl 4-5 år gammalt nu. vattentätt är det relativt. Jag kanske inte skulle bo i det i en vecka i regn, men alla timmar jag suttit i det har jag inte blivit blöt. Jag hade turen att komma över en kopia av oztent här på forumet. så kanske får sambon sitta lite lyxigare på nästa hund tävling😊
  22. Vilka bilder😊 @CampForCer riktigt bra jobbat med kameran👍🏻
  23. Välkommen @Lukas Nilsson riktigt roligt med fler medlemmar i Värmland. ha en god tur i helgen
  24. Ursäkta den dåliga skissen😅. En skiva av valfritt material som täcker fönstret i kåpan. Med gångjärn i nederkant. som sedan fälls neråt hjulhuset och sedan ut med en skiva till. vet inte alls fall detta är möjligt med skärmkanter, vinklar eller höjder. Men det var den idéen jag fick😂
×
×
  • Create New...