Jump to content

Äventyrsfarsan

Basic Member
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Äventyrsfarsan last won the day on January 4 2019

Äventyrsfarsan had the most liked content!

2 Followers

Personal Information

  • Ort
    Stockholm
  • Land
    Sverige

Overlanding information

  • Fordon
    Volvo
  • Kommunikation
    Ingen com-radio
  • Övernattning
    Frittstående tält

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Äventyrsfarsan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • One Month Later
  • One Year In
  • Week One Done

Recent Badges

207

Reputation

  1. Kul! Original satt ju med tre bultar uppifrån så jag bara tog bort dem, spände ner länkarmen för att få lite utrymme att lirka in distansen sen drog jag fast det med de nya längre bultarna.
  2. Det är sant även om jag misstänker att dubbla sådana skulle klara belastningen från Volvon över ett mindre dike eller hål. Jag tänker främst ha dem som hjälp vid fastkörning i sand/lera och för att jämna ut knöliga sektioner där man riskerar att slå i. Tjockleken tänker jag mig också kan vara en fördel när hjulspåren är djupa. Jag testar och funkar det inte som jag tänkt kanske det blir något annat framöver.
  3. Nu börjar det landa grejer i brevlådan. Kommer bli bra det här. 😊
  4. Jag hoppas slippa undan höga fraktkostnader och kollar här först. Letar lite klistermärken till mina packlådor. Overland Bound och Overlanding.nu vore kul. Hör av dig om du råkar ha något att sälja. ☺️
  5. Nya generatorn monterad och reservhjul på plats. Hittade ett i 235/70R16. Men det är ju inte samma som du rullar på!? Tänker kanske den uppmärksamme men rullomkretsen är näst intill identisk och när jag hittade en handlare som hade ett däck kvar i denna storlek med 1000kr rabatt fick det bli ett sånt. Det är även den storleken jag har på mina vinterdäck. Nu väntar jag på packlådor och sandstegar.
  6. I väntan på ny generator efter stora lagerraset har jag tröstat mig med att beställa lite nytt godis. Sandstegar, reservhjul och förvaringslådor till taket. Blev ett par billiga kina-sandstegar från eBay, X-Bull. Jag blev övertygad att de kommer duga gott av denna video. Lådorna är från Schweiziska armen och ser iaf robusta ut.
  7. Haha, svänger fort nu. Satt och surfade runt på eBay och hittade lådor från Schweiziska armen. Råkade beställa 2st. 😊 https://www.ebay.co.uk/itm/Schweizer-Armee-Transportkiste-Kunststoff-Transportbox-Wasserdicht/382960990409
  8. Kan ha hittat en bra kandidat till. https://www.jula.se/catalog/bygg-och-farg/forvaring/forvaringshyllor-lador/forvaringslador-korgar/forvaringslada-662050/ Kommer nog testa en sån. Billig, tätningslist runt locket, låsbar och rätt mått. Verkar kunna bli lite spröd när det är kallt enligt några recensioner.
  9. Nu letar jag efter en lämplig låda för att packa saker på taket. De från Skeppshult som erbjudits i en annan tråd verkar ju svåra att få tag på utan att betala fullt pris vilket känns lite saftigt. Någon som vet hur kopian från Bauhaus är? https://www.bauhaus.se/catalogsearch/result/?q=Aluminiumlåda Jag har även tittat lite på Plano Sportsman’s Trunk men det verkar inte finnas så många återförsäljare i Sverige plus att de flesta modellerna verkar sakna möjlighet att låsa. Finns det några andra tips på vettiga lådor som pallar väder och vind, är låsbara, har mått i närheten av 80x40x30cm (lxbxh) och inte kostar orimliga summor pengar?
  10. https://www.blocket.se/vi/86080452.htm Någon som känner sig händig?
  11. Göteborg på fredag! Så har generatorn på Volvon sagt upp sig med perfekt timing så det får bli tåget. 😩 Nåja, nästa gång... Tur den inte fick för sig att dö på semestern iaf.
×
×
  • Create New...