Om Andreas Eriksson

Jag är född och uppvuxen i Långenäs/Mölnlycke utanför Göteborg. Intresset för fordon i skogen skapades redan med min första motocross på 50cc som avslutades med 500cc. När jag sedan fyllde 17år skaffade jag min första 4×4, en Range Rover -73. Som tur hade vi mycket mark att ta av, för jag körde mina olika fordon varje dag.

Som 14-åring ramlade inom Hemvärnet (jag ljög om min ålder…fy!) och så fort jag fick körkort gick jag till inköp av en Volvo Valp 903. Den första blev så avlöst av ett par till. 1991 var det tid att avtjäna militärtjänst hos K3 i Karlsborg. Tiden på Karlsborg hjälpte inte på intresset för det gröna och livet i fält, så jag blev totalt 11år inom försvaret.

I 1996 flyttade jag permanent till Norge. Både för att söka arbete och naturupplevelser. Med på flytten var min sista Volvo 903, men denna gick snabbt tillbaka till Sverige då jag lärde känna Norsk terrängkörningslag och bomlåsta grus och traktorvägar. I 2005 fick jag möjligheten att köpa min första Volo Tgb 11 (c303), ett fordon jag längtat efter under mina år i försvaret. I den samma slängen checkade jag vad för internet sajter som fanns för den typen av fordon.

Så på en, två och tre blev jag administrator på VolvoValp hos företaget ifokus. Så gick det inte lång tid för jag i 2006 startade min egna internet sajt www.terrangbil.net. Idag har www.terrangbil.net 3400 registrerade medlemmar och läses i snitt av 60-tusen personer i månaden. 2015 Lämnade jag över ansvaret till nya ägare.

Privat är jag en typisk familjefar till tre och bor utanför Oslo (inte långt från Asker). Mina barn har varit med på nästan alla mina äventyr och så tidigt som vid 7 veckors ålder. I 2009 etablerade jag mitt egna företag som fotograf, och detta tar det mesta av min tid. Jag försöker resa så ofta och mycket jag bara kan, och i snitt har jag ca 10 veckor med övernattning i fält varje år.

Sedan 2015 driver jag sajten www.overlanding.nu som handlar om långa som korta resor i inland och utland med 4×4 fordon. Till detta kör jag idag en ombyggd Nissan Patrol Gr 2003 Y61.

Close