Om oss

Vad är Overlanding.nu – Scandinavian Overlanding Adventure

Scandinavian Overlanding Adventure är en opolitiskt organisation med mål om att samla alla Skandinaver som har ett önskemål om långa som korta resor inom Skandinavien, eller i utlandet. Vi skall dela kunskap, stimulera och bygga kompetens bland våra medlemmar. Vi har inget krav eller fokus på vilket märke av fordon du äger och använder för dina resor, alla är välkomna. På resor som arrangeras av Overlanding.nu, är 4×4 dok ett minimum krav. Scandinavian Overlanding Adventure har sin fysiska bas i Norge och ägs 50% av Andreas Eriksson och 50% av Jon Wiberg.
Med hjälp av dagens teknologi görs avstånden till våra medlemmar kort och effektiv. Vi skriver på vårt respektive modersmål.

Scandinavian Overlanding Adventure är delat i två delar.

  1. På Overlanding.nu kan du ta del av nyheter som är relaterat till Overlanding, läsa om våra resor och få tips om utrustning.
  2. Del två är vårt forum (http://www.overlanding.nu/forum). Forumet är öppet för alla att registrera sig på, det är helt gratis.

Overlanding_forum

 

 

 

Historia i månader och år

2015 September
Första versionen av Overlanding.nu (1,0) läggs ut på internet. Helt i starten är det endast tänkt som en plats där Andreas Eriksson kan skriva om sina resor.

2015 Oktober
En första version av forum kommer på plats, och ett antal tappa själar registrerar sig.

2015 November
En nytt forum provas utan större succé. Ny design på hemsidan kom på plats. Det är mycket fram och tillbaka med vad Overlanding.nu skall vara.

2015 Desember
Det händer inte speciellt mycket på Overlanding.nu. Andreas Eriksson funderar på om det finns grundlag för en sajt som detta.

2016 Januari
Nytt år utan större aktivitet i den här månaden.

2016 Februari
Andreas Eriksson reser och besöker Rally Sweden med en av våra tidigaste medlemmar. Kort tid efter detta knyts kontakten med Jon Wiberg genom gemensam bekantskap i form av Carl Ternsell.

2016 April
Version 2.0 av Overlanding.nu lanseras. Denna gången med det forumet som du ser och läser idag. Ett av dom kraftigaste programmen på marknaden. Overlanding blir i den samma slängen delad i två. En del som ligger ute som en ren publiceringssida, och en del som omfattar forumet.

2016 Maj
Overlanding.nu har sin första organiserade träff i Värmland. Sju bilar blev med på tre dagar med upplevelser.

2016 Juni
Overlanding.nu har sin första organiserade träff i utlandet. Riktigt nog inte längre än till Danmark. Overlanding.nu 3.0 lanseras i slutet av Juni. Denna versionen innehåller mindre ändringar i design, men det stora är att allt knyts ihop. Hela sajten styrs ny genom samma programvara som forumet.

Forum medlem

Forum medlem betyder att du har registrerat en profil på vårt forum. Detta är kostnadsfritt.

  • Som forum medlem har du fri tillgång till dom flesta områden på vårt forum (dok inte möjlighet att ladda ner spår/tracks)
  • Du har möjlighet att att delta på resor arrangerade av eller genom Scandinavian Overlanding Adventure, men mot en träffavgift.
  • 40 % av alla platser på våra resor är låsta till våra forum medlemmar.

Premium medlem

Medlemsavgift för 2017: Kr 330,- (NOK) Betald medlemsavgift gäller för hela familjen.

  • Premium medlem får två stycken medlemsdekaler (Overlanding.nu – Scandinavian Overlanding Adventure) som skall vara monterad på deltagande fordon.
  • Du delta kostnadsfritt (fri från träffavgift) på resor arrangerade av eller genom Scandinavian Overlanding Adventure. Våra resor kommer att kategoriseras ut ifrån svårighetsgrad på körning. Detta gäller dels förarens kompetens och krav till fordonstyp för att kunna genomföra resan.
  • 60% av alla platser på våra resor är låsta till våra Premium medlemmar.
  • Du får tillgång till spår/trails/tracks som vi kör och använder, så att du fritt kan utforska dessa.

Med vänliga hälsningar
Andreas Eriksson & Jon Wiberg

Close