Jump to content

Forums

  1. Overlanding.nu - Information

    1. Information from Overlanding.nu

      Important information from Overlanding.nu

      436
      posts
    2. Travel arranged by Overlanding.nu

      Important information about our travels

      1.9k
      posts
    3. 167
      posts
  2. Overlanding.nu - General

    1. In the garage

      Here you can write about your vehicle and any modifications

      14.2k
      posts
    2. Equipment

      Here you can post about everything that is about Overlanding equipment.

      3.8k
      posts
    3. Trails and tracks

      Here you can post information about your gps tracks (We prefer in the gpx format)

      142
      posts
    4. Travel

      Here you can post about everything that is about travel / overlanding

      5.9k
      posts
    5. Others Meetings

      Here you can publish information about meetings or trips arranged by other organizations or groups.

      72
      posts
    6. Generally

      Here you can post about everything that does not fit in any other category

      2k
      posts
    7. English corner

      Open forum where you can post all your questions regarding Overlanding, equipment, traveling. 

      46
      posts
  3. Overlanding.nu - Pictures & movies

    1. Pictures & Movies

      Here you can post general pictures and videos. Link to YT or Vimeo (Premium Members can upload video directly to the forum)

      928
      posts
  4. Overlanding.nu - Buy and sell

    1. Buy

      Here you can post when you want to buy something.

      88
      posts
    2. For sale

      Here you can post when you want to sell something. (Once your items is sold, please mark the title of your add with "SOLD")

      557
      posts
  • Forum Statistics

    1.5k
    Total Topics
    30.4k
    Total Posts
  • Member Statistics

    943
    Total Members
    827
    Most Online
    Sven Erik Hansen
    Newest Member
    Sven Erik Hansen
    Joined
  • Who's Online   1 Member, 0 Anonymous, 13 Guests (See full list)

  • Topics

  • Posts

    • Det var jo ikke bare moro..
    • Okay, lite kan vi få gjort. Renaulten har ett larm, det är bra. Larmet har sensorer för rörelse i kupén, de tär åxå bra om man inte har en Ian. Då måste man både komma ihåg att inaktivera det interiöra larmet och lyckas med konststycket att göra det. Då denna Renault inte har en normal nyckel utan en plastbit som inte behöver lämna byxfickan. Så för att inaktivera interiöra larmet måste man  stoppa den i bilhållare. Och utföra en tändning till/från 3 gånger, gå ur bilen och låsa med fobben varvid bilen piper 3 gånger för att bekräfta. En operation som brukar ta 2-3 gånger när man väl kommer ihåg att man ska göra det. För när man glömmer så hinner man precis in i affären innan Ian's närvaro/rörelse har startat larmet och det är inget som Ian uppskattar. Så hur löser man så man slipper detta spektakel varje gång man lämnar Ian i bilen? Med en avbitartång och ett glatt humör? Eller med 2st "vad dom nu heter" Som man har för att dämpa ex, skåpsluckor med. Lätt att applicera och lätt att demontera. Men var ska då dessa appliceras för att "permanent" stänga av rörelser i kupén delen av larmet? Jo här. På sensorn som sitter på A-stolpen. Jo den sitter där. Nackdelen med denna nästan osynliga förändring är att man i framtiden riskerar missa att dessa ramlat loss då de inte är tänkta att sitta i solvärmen som de nu kommer att bli utsatta för. Överväger att utsätta dessa för en svart tuschpenna, kanske hjälper att se deras närvaro. Om inte annat så lär deras frånfälle höras. Lösningen är nu provad i ½ dag utan sol och än så länge fungerar allt som tänk. Nästa sak för att göra fransosen mer bruksvänlig är blåtand, inte Harald utan den tekniska lösningen. En enkel adapter som pluggas in i bilradions AUX ingång, men här har den franske ingenjören givetvis valt sin egen lösning på gränssnittet, ingen vanlig 3.5mm plugg utan en ren audiofila lösning med RCA. Adaptersladd tänkte jag först men sen såg jag en färdig lösning på djungelsidan. Den kom ju till och med med en försäkring på 10A. Nåväl denna lite mer permanent installation kräver lite mer rörlighet än vad jag för närvarande lyckas prestera. Men så snart som värmen i blå hallen slagits på och undertecknad känner sig tillräckligt akrobatisk så kommer det att ryka nåra plastbitar i Renaultens inredning. Om jag inte blivit aldeles justerad av att försöka fixa varför bagageluckan på Subarun inte går att öppna. Vad jag förstår så innebär det att genom baksätet krypa under lastgallret hitta ett litet plastlock som vid demontering ska avslöja en mekanism för att öppna bakluckan. Sen ska man ta reda på om det är knappen, kablarna eller låskistan som bråkar.  Ser verkligen fram emot det denna akrobatisk övning, kanske läge för en ny film?
    • Ett citat från Douglas Adams. "For a moment, nothing happened. Then, after a second or so, nothing continued to happen." Jo något har hänt, men inte i garaget. Jag har blivit fodervärd till mammas Renault Grand Scenic, en 7 sitsig dieselbrännande fransos som behöver lite kärlek. Kanske redan innan den säljs  De övriga 3 har mestadels stått, ja miatan har helt bestämt sig för att vägra starta och har därmed ockuperat garaget tillsammans med en gul 2-hjulig italienare som tjurar i ena hörnet. Utanför garaget står ett stort och braigt släp som väntar på ny belysning och en besiktning. Lite mer i skymundan står ett litet släp och väntar på fortsatt återuppbyggnad. Kan stå några redskap för gräsmattan som åxå behöver översyn. Båda.... Och för att avrunda det hela har jag nedkommit med en form av ryggskott som tillåter hundrastning och stillasittande. Det var nog det hela, jo jag behöver hitta ett nytt jobb åxå. Så full koll på läget. Tackar som frågar.
    • @Hanna får sätta foten över hålet och hålla emot!  
×
×
  • Create New...