Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/27/2021 in all areas

  1. För mig är det nästan tvärt om, ska mycket till för att jag ska kunna skruva utomhus... 😁 Jag hittar ut på egen hand....
    2 points
  2. 2 points
  3. Det var väl dags att sluta läsa som någon utomstående och presentera mig och mina högst tvivelaktiga val här i livet. Kan börja med mig själv, en grabb i Stockholm av årsmodell 96 som har ett intresse i friluftsliv, motorcyklar och fordon. Har ägt ett antal olika hojar dom senaste 10 åren och kommit fram till att det är roligare att resa med eget fordon än att sätta sig på flyget eller tåget. Ganska många mil under sadeln på olika hojar på både asfalt och grus, dock inte lika många mil i bil. Första bilen blev en Saab 9-5 för att få utrymme för hund, packning och vänner när man skulle åka på evenemang eller bara transportera sig runt Stockholm. Dock trivdes inte den bra på grusvägar med både packning och resenärer. Därför började intresset för en SUV eller pickup växa, kanske något med hög markfrigång och gärna lite fyrkantigt... Läsa forum, glo på youtube och allmänt försöka läsa på resulterade i att Range rover och land rover valdes bort som kandidater, likaså gamla militärfordon och modernare SUVs. JEEP cherokee blev mer och mer intressant men med tur och som av en chans så kom jag över en Grand Cherokee för ett antal tusenlappar. Det blev en snuskig gammal jaktbil modell Grand Cherokee 5.2L V8 från 1996 (samma årsmodell som ägaren konstigt nog.) Maskinellt var den förvånansvärt fin, servad bakaxel, ny stordator, nya belägg och skivor, service gjord någorlunda ofta, osv osv. Framrutan var dock sprucken och en sprillans ny inhandlades och en glasfirma fick byta den. Efter en utvändig och invändig tvätt så kunde man börja ana en ganska bra bil, dock hade den stått i nästan tre år och besiktning behövde göras.. Motionera bromsar då dessa bromsade väldigt konstant vilket resulterade i ett antal stopp på vägen och en historia med ett fastsatt får i ett staket och majbockskorv. In till besiktningen och färre 2or än jag trodde. Bromsledningar bak och längsgående, positionsljuset i extralysen och dålig handbroms (varför jag inte kom ihåg att spänna den är en mycket bra fråga). Så iväg till en firma som fick byta bromsrör och in på besiktningen igen! Dock ännu en tvåa... anliggning Höger bak så då var det bara börja plocka isär och felsöka, var det kolven, handbromsen eller något annat? Det visade sig vara ena bromsbacken som sprinten hade försvunnit, så en tur till hansen racing och en renoveringssats så såg allt bra ut igen och besiktningen var till slut nöjda! Det finns ett antal planer för den stackars Jeepen, bland annat ska en LED ramp på ganska omgående och även IR belysning ska införskaffas och monteras. Möjligen kommer en fast radio monteras och det finns ett litet frö om att bygga/köpa ett roof rack.. Dock har den redan fått agera transport åt ett annat nyinköpt transportmedel.
    1 point
  4. Haha ja så kanske det är, funderar starkt på att byta ut takräcket mot någon form av "bur"
    1 point
  5. Norske priser @CampForCer Jeg solgte min 2012 Wrangler i 2018 for 230000kr I dag koster en tilsvarende bil 330000kr
    1 point
  6. Verkligen HELT galna priser på gamla LC, även 120 o 150 nu. Ingen speciell bil, och utan något extra. Från 2009, och 17.000 mil. Över 300.000 SEK !!!
    1 point
  7. Om du har ekstra maskine, så installere den ubuntu - webmin og Geohelm Så får du gratis wms/wmts server som er "nem" at håndtere, da det meste foregår i webinterfaces Ubuntu 20.04 - https://ubuntu.com/server/docs/installation Webmin - https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-install-webmin-on-ubuntu-20-04 Geohelm - https://www.acugis.com/geohelm/docs/index.html#document-intro
    1 point
  8. Behov och behov… vissa saker vet man inte att man behöver förrän man har dem….
    1 point
  9. Slår ett slag för kangaroo winch som säljs av bla Umeå offroad. Tycker min har funkat kanon bra Vill man få lite bättre pris går de att ta från polen hos terenowiec.pl är ca 8-900kr billigare där. Det gjorde jag och var inga problem.
    1 point
×
×
  • Create New...