Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/21/2022 in all areas

  1. Ingen snigel å ingen pickup än
    2 points
  2. Under veckan dök det upp en annons på Blocket avseende original gummimattor. Då de tydligt var av den grövre offroadvarianten blev jag så klart intresserad. De fanns i Norrköping och kostade 500kr. Hmmm…. Norrköping var ju nästan på vägen hem från Lindesberg så de tingades. Vilket kap! Detta var Mopar mattor, helt nya av samma typ som vi har i den store. Passade perfekt, klickade i klippsen som satt i golvet. De jag tänkt köpa till hösten. Helgens kräftfiskeresa gick ju därmed på plus!!!!
    1 point
  3. Kräftfisketuren 2022 dag 3 20/8 Inatt har det regnat och åskat som F A N. Ganska skönt att inte ligga i taktältet utan i källaren hos systern och svågern. Prognosen säger uppehåll under dagen, det tar vi fasta på och beger oss mot skogen igen. Det syns på grusvägarna att det har kommit rejält med regn under natten. Tur vi har en jeep! Svågern är lite försiktig av sig så vi får stanna med jämna mellanrum och vänta in. Vi tar oss ut till samma område som igår, där vi såg att det fanns gott om bär. Dagens fångst, ganska nöjd med mängden blåbär. 8kg Svampfångsten blev som igår ganska skral. Men det kommer att räcka fint till några pajer till kräftskivan. Vi får dock komplettera med några kräftor från affären. Till efterrätt blev det såklart blåbärspaj!
    1 point
  4. Old habits never die they say....
    1 point
  5. Köpte för fem år sedan ett Tudor 95Ah GEL-batteri. Fick för mig att det skulle vara "bättre" för mitt behov än AGM. Tror det var baserat på att det klarar värre djup-urladdning utan skada (om jag minns rätt). Annars är väl Lithium det som gäller framöver, om man vill betala. Här är en tabell jag såg ang batteri-egenskaper.
    1 point
  6. Vi har kört AGM från Biltema sen vi byggde inredningen 2017 och det har fungerat alldeles utmärkt. Tillsammans med CTEK DC/DC laddare, ibland solcell vi hade initialt strul på grund av för klen matning men efter uppgradering har det fungerat bra. Denna sommaren har vi förlitat oss på Renegadens startbatteri, 70Ah Tudor AGM tillsammans med CTEK appen och det har visserligen också fungerat i under 30 dagars tur men ett dedikerat förbrukningsbatteri ger betydligt tryggare liv.
    1 point
  7. Du har försått det riktigt Lars. Men sikta på en 6 eller 8 kvadrat kabel från batteriet/erna fram i bilen till Ctek. Dumt att bygga brandfarligt. Den är förberedd för solpanel - dvs plus på solpanelen går på Ctek och minus på panelen till jord. Om du inte har för bråttom kan jag ta lite bilder på hur jag har kopplat.
    1 point
×
×
  • Create New...