Jump to content

Simon Nylander

Basic Member
 • Posts

  42
 • Joined

 • Last visited

About Simon Nylander

 • Birthday 04/05/1995

Personal Information

 • Ort
  Aarhus
 • Land
  Danmark

Overlanding information

 • Fordon
  Suzuki
 • Kommunikation
  Ingen com-radio
 • Övernattning
  Inget

Recent Profile Visitors

115 profile views

Simon Nylander's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • One Month Later
 • Collaborator
 • Reacting Well
 • Dedicated
 • Week One Done

Recent Badges

32

Reputation

 1. Har fullt upp med flytten till Borås just nu och har ännu inte fått internet hemma.. Men jag ska nog få det fixat 🤪
 2. Tack igen @Lars 9k Efter att ha läst runt lite på subaru forum så tänker jag att det bästa hade varit 235/75R15 eller 235/70R16. Tillsammans med ett 1.5-2" lift kit. Bra idé. @Andreas.Efår gärna ändra detta till en garagetråd om det går.
 3. Det var hjälpsamt, den hittade jag inte på min google runda. tackar! Har läst runt där litegrann men hittade inte omedelbart något super hjälpsamt. Men får väl läsa vidare
 4. Okej tack! Tror jag börjar förstå det.. Jag sitter och räknar på vilken storlek av däck jag kan ha på min Forester utan att det blir helt galet 😂 Mesta dels av körning blir ju fortfarande på motorväg.. Just nu har bilen 225/60/R17 all season däck. Vet inte hur mycket erfarenhet ni har med Subaru Forester, men.. Om jag tänker på ett par 235/70/R17 All Terrain till bilen, låter det helt orealistiskt? Såklart med en lift kit på ca 1.5-2" Alternativt så hade det varit 235/65/R17 eller 235/60R17. Det behöver kanske inte just vara R17, men tänker att om jag håller mig till det så behöver jag inte köpa nya hjul. Om jag inte har helt fel? 😅 Jag kommer förmidligen inte köpa i år, om jag inte stöter på en riktigt bra deal meed begagnade däck. Blir förmodligen till våren, så det är inte brådska! EDIT: Efter lite funderingar så tänker jag kanske att man kanske borde gå ner till R16 eller R15? Some t.ex 235/75R15 eller 235/70/R16. Några åsikter angående det? Tack!
 5. Är det någon som kan hjälpa mig förstå däck storlek? Jag blir förvirrad 🤪. När folk skriver t.ex 31" på ett par däck som är 265/70R16, vilken del av det är 31"? Är 265 = 31" Vill gärna förstå detta då folk oftast använder inches när man läser på engelska..
 6. Tack för alla tips! Den kommer framförallt användas på små turer på helgerna, mest för att lufta ut litegrann för att få en mer smoothe ride på grus och skogsvägar. Utöver det, de få gånger man finner sig i lera/snö och eventuella längre turer runt europa i framtiden. Som sagt så är det ju en Subaru Forester som jag TROR har 225/55 R18 däck.. Men det får jag dubbelkolla. Jag har däremot tankar om att fixa större däck, men inte 35" 😂. Som jag förstår så får man inte mycket pump för under 1000kr? Om det är så att det är smartare att lägga ner ett par tusen så får jag avvakta och köpa en senare på året.
 7. Okej, hur bra fungerar de för dig då? Dem var ju inte så dyra. Däremot ska man inte betala så mycket mer för en Ryobi. Det var lite dyrt det. Jaha, det visste jag inte 😅
 8. Hej igen! Någon som kan tipsa om en bra "däck pump" som man enkelt kan använda för att både sänka o höja PSI ute på vägen? Ett par jag kikar på just, men har ingen aning vad jag letar efter.. : Däckpump 2000 VONROC Minikompressor 12V Inflator sladdlös bärbar kompressor IMPEX luftkompressor - 7 stänger Bil elektrisk mini Det behöver såklart inte vara på CDON. Tackar!
 9. Nu har vi hämtat bilen i Stockholm. Det blev en grön 2015 Subaru Forester, vi är båda väldigt nöjda. 😁 Stort tack allihopa för alla tips och åsikter! Bilder kommer framöver.
 10. Det har du ju rätt i. Vi betalar en liten penning på 5000 kr för att "hålla" bilen åt oss. Sen åker vi dit, tar en titt och en provtur. Förmodligen köper vi den direkt om det inte är något fel som de inte berättat för oss. De verkar väldigt trevliga där, bl.a bromsar ska bytas och lite annat.. Jag litar på att de är ärliga men vi får väl se 🤐 Du får gärna hänga kvar när bil är köpt! För då ska det göras en massa saker å! 🥴🤪
 11. Det är ett bra tips! Däremot så bor jag tillfälligt i Danmark och känner inte till någon bra verkstad här, tänker dessutom inte köpa bil här då de är mycket dyrare än i Sverige.. Vi lär nog köra många mil då vi kommer köra runt till norra Sverige samt Norge. Vi planerar även flera turer ner till "pyrenees" bergen, alperna samt öst-europa.. Så Diesel blir det! Du är varmt välkommen tillbaka till tråden @MrWIB😂 Vi har nästan köpt en bil nu, bara väntar på lite svar från skatteverket bl.a. Måste nämligen folkbokföra mig i Sverige igen innan jag kan köpa bil. Men det ser ut som att vi köper en grön 2015 Subaru Forester, diesel.
 12. Ingen som vill köpa denna? Ser ut som en rejäl overlander 😱🤣
 13. Den tråden har jag kikat på! Vi får väl se.. 😁 Är lite intresserad av denna. Kommer i nice färg med mycket tillbehör samt coola fälgar!
 14. Jo.. kanske det 😂 De är bara så små jämfört med andra... Men billiga.
 15. Jo precis.. För mig säger hjärtat Touareg eller GLK.. Men huvudet säger Outlander/Renegade.
×
×
 • Create New...