Jump to content

Simon Nylander

Basic Member
 • Posts

  42
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Simon Nylander

 1. Har fullt upp med flytten till Borås just nu och har ännu inte fått internet hemma.. Men jag ska nog få det fixat 🤪
 2. Tack igen @Lars 9k Efter att ha läst runt lite på subaru forum så tänker jag att det bästa hade varit 235/75R15 eller 235/70R16. Tillsammans med ett 1.5-2" lift kit. Bra idé. @Andreas.Efår gärna ändra detta till en garagetråd om det går.
 3. Det var hjälpsamt, den hittade jag inte på min google runda. tackar! Har läst runt där litegrann men hittade inte omedelbart något super hjälpsamt. Men får väl läsa vidare
 4. Okej tack! Tror jag börjar förstå det.. Jag sitter och räknar på vilken storlek av däck jag kan ha på min Forester utan att det blir helt galet 😂 Mesta dels av körning blir ju fortfarande på motorväg.. Just nu har bilen 225/60/R17 all season däck. Vet inte hur mycket erfarenhet ni har med Subaru Forester, men.. Om jag tänker på ett par 235/70/R17 All Terrain till bilen, låter det helt orealistiskt? Såklart med en lift kit på ca 1.5-2" Alternativt så hade det varit 235/65/R17 eller 235/60R17. Det behöver kanske inte just vara R17, men tänker att om jag håller mig till det så behöver jag inte köpa nya hjul. Om jag inte har helt fel? 😅 Jag kommer förmidligen inte köpa i år, om jag inte stöter på en riktigt bra deal meed begagnade däck. Blir förmodligen till våren, så det är inte brådska! EDIT: Efter lite funderingar så tänker jag kanske att man kanske borde gå ner till R16 eller R15? Some t.ex 235/75R15 eller 235/70/R16. Några åsikter angående det? Tack!
 5. Är det någon som kan hjälpa mig förstå däck storlek? Jag blir förvirrad 🤪. När folk skriver t.ex 31" på ett par däck som är 265/70R16, vilken del av det är 31"? Är 265 = 31" Vill gärna förstå detta då folk oftast använder inches när man läser på engelska..
 6. Tack för alla tips! Den kommer framförallt användas på små turer på helgerna, mest för att lufta ut litegrann för att få en mer smoothe ride på grus och skogsvägar. Utöver det, de få gånger man finner sig i lera/snö och eventuella längre turer runt europa i framtiden. Som sagt så är det ju en Subaru Forester som jag TROR har 225/55 R18 däck.. Men det får jag dubbelkolla. Jag har däremot tankar om att fixa större däck, men inte 35" 😂. Som jag förstår så får man inte mycket pump för under 1000kr? Om det är så att det är smartare att lägga ner ett par tusen så får jag avvakta och köpa en senare på året.
 7. Okej, hur bra fungerar de för dig då? Dem var ju inte så dyra. Däremot ska man inte betala så mycket mer för en Ryobi. Det var lite dyrt det. Jaha, det visste jag inte 😅
 8. Hej igen! Någon som kan tipsa om en bra "däck pump" som man enkelt kan använda för att både sänka o höja PSI ute på vägen? Ett par jag kikar på just, men har ingen aning vad jag letar efter.. : Däckpump 2000 VONROC Minikompressor 12V Inflator sladdlös bärbar kompressor IMPEX luftkompressor - 7 stänger Bil elektrisk mini Det behöver såklart inte vara på CDON. Tackar!
 9. Nu har vi hämtat bilen i Stockholm. Det blev en grön 2015 Subaru Forester, vi är båda väldigt nöjda. 😁 Stort tack allihopa för alla tips och åsikter! Bilder kommer framöver.
 10. Det har du ju rätt i. Vi betalar en liten penning på 5000 kr för att "hålla" bilen åt oss. Sen åker vi dit, tar en titt och en provtur. Förmodligen köper vi den direkt om det inte är något fel som de inte berättat för oss. De verkar väldigt trevliga där, bl.a bromsar ska bytas och lite annat.. Jag litar på att de är ärliga men vi får väl se 🤐 Du får gärna hänga kvar när bil är köpt! För då ska det göras en massa saker å! 🥴🤪
 11. Det är ett bra tips! Däremot så bor jag tillfälligt i Danmark och känner inte till någon bra verkstad här, tänker dessutom inte köpa bil här då de är mycket dyrare än i Sverige.. Vi lär nog köra många mil då vi kommer köra runt till norra Sverige samt Norge. Vi planerar även flera turer ner till "pyrenees" bergen, alperna samt öst-europa.. Så Diesel blir det! Du är varmt välkommen tillbaka till tråden @MrWIB😂 Vi har nästan köpt en bil nu, bara väntar på lite svar från skatteverket bl.a. Måste nämligen folkbokföra mig i Sverige igen innan jag kan köpa bil. Men det ser ut som att vi köper en grön 2015 Subaru Forester, diesel.
 12. Ingen som vill köpa denna? Ser ut som en rejäl overlander 😱🤣
 13. Den tråden har jag kikat på! Vi får väl se.. 😁 Är lite intresserad av denna. Kommer i nice färg med mycket tillbehör samt coola fälgar!
 14. Jo.. kanske det 😂 De är bara så små jämfört med andra... Men billiga.
 15. Jo precis.. För mig säger hjärtat Touareg eller GLK.. Men huvudet säger Outlander/Renegade.
 16. Samlade ihop de bilar jag överväger mest med deras storlek samt bränsletyp/förbrukning för att enklare se vad som passar bäst.. Det är dags att sitta ner tillsammans med min sambo och tänka över alternativen ordentligt och inte förlita mig på er för mycket 🤣 (förlåt). Men ni har varit till god hjälp! Tackar. Jag hoppas att jag väljer rätt bil och då ser jag fram emot att dela mitt äventyr med Er.
 17. Där håller jag med! Fick byta min AC kompressor till våran Suzuki swift nydligen och det gick på 8000 DKK zzzzzzz. Men nu blir den enklare attt sälja. Tidigare när jag bodde i Haparanda så betalade jag aldrig mer än 2500 kr för att få min Grand Vitara fixad. Då var det ju privat och inte märkesfirma.
 18. Går du utifrån att man kan göra eventuella reparationer själv? Jag hade ju trott att det är billigare att lämna in en Mitsubishi för lagning jämfört med t.ex Mercedes.
 19. Det har du rätt i, men svårt att bestämma mig för vad som är viktigast för oss 🥴. Personligen så har jag ingenting emot att köra min GLK genom lite buskar osv.. Dessutom så har jag fått förståelse att en GLK (med all terrain däck) är ungefär lika bra off-road som Forester/Outlander/RAV4 t.ex. Men där kanske jag har helt fel. Däremot så vet jag inte mycket om efter kostnader, är det som du säger så ska jag nog ge upp det där med GLK/BMW/AUDI. Pengar har vi inte att kasta runt höger o vänster. Har gett upp på off-road biten men inte overlanding. 😅 Kommer inte få tag på en bil med diff lock/lågväxel som uppfyler bränslekraven min sambo vi har. Det är ett alternativ! Tack ska du ha, dina åsikter har hjälpt 😁. Du är varmt välkommen tillbaka till min kaotiska tråd, men också fullt förståeligt om du håller dig borta. 🤣 Då går jag vidare i tankarna med subaru/volvo/mitsubishi och lämnar BMW/Merc/Audi bakom mig.
 20. Okej tack! Men hade du valt det även om för samma pris så får du GLK med betydligt fler miltal än subaru/mitsubishi? I princip det jag frågar här @iknutis
 21. Hade ni köpt en Mercedes-Benz GLK 220 2012, Diesel automat som gått nästan 19 000mil för 145k när man kan få en Mitsubishi Outlander 2013 (också diesel och automat)med 7000 mil för 170k kr? Eller är det väldigt korkat gjort? 🤪 Jag tycker nämligen att GLK är mycket snyggare samt coolare. Men vill ju inte göra ett dumt köp. Vet inte hållbarheten för en GLK och hur dyra reperationer man kan utsättas för. Ursäkta att jag ändrar mig så mycket hela tiden, allt går fram och tillbaka. Köpa bil är inte enkelt.. 🤣 Här kommer jag med en lista på mitt tankesätt just nu: Jag slänger in exempel länkar till varje bil De bästa: -Mitsubishi Outlander 2013-2015 diesel automat Exempel 1 Exempel 2 Exempel 3 -Subaru Forester 2013-2015 diesel aut Exempel 1 Exempel 2 Exempel 3 -Subaru Outback 2014-2015 diesel/bensin aut Exempel 1 Exempel 2 Exempel 3 -Mercedes GLK 220/200 2012-2015 diesel aut Exempel 1 Exempel 2 Exempel 3 (Insåg nu att den första är endast 2WD) Kanske?: Audi Q5 2012-2014 diesel aut Exempel 1 Exempel 2 Exempel 3 BMW X3 2012-2014 diesel aut Exempel 1 Exempel 2 Exempel 3 Subaru XV 2013-2017 bensin aut Exempel 1 Exempel 2 Exempel 3 Land Rover Freelander 2008-2014 diesel aut Exempel 1 Exempel 2 Volvo XC60 2010-2014 diesel aut Exempel 1 Exempel 2 Exempel 3 Helst inte.. men smart: -Skoda Yeti diesel/bensin(?) aut Exempel -Jeep Renegade diesel/bensin(?) aut Exempel .......-duster Dessa orkar jag inte ens länka Vill VÄLDIGT gärna ha men för dålig förbrukning: -VW Touareg diesel aut Exempel 1 Exempel 2 -Jeep Grand Cherokee diesel aut Exempel 1 Exempel 2 -Mitsubishi Pajero diesel aut Exempel 1 Exempel 2 Sådär.. Nu blev jag lite carried away. Men, jag ser fram emot olika åsikter! Hoppas alla länkar funkar som de ska..
 22. Det är ingen fara! Intressant för mig å, tråden handlade ju i grunden om bensin/diesel samt bränslekonomi. 😁👍 @Istoban
 23. Jag har sett lite statistik på att Subaru Forester med bensin ligger ofta runt 10l/100km jämfört med de lovade 6.5 😱. Medans diesel ligger närmre det lovade 6.7l/100km. Så vi ska kanske överväga diesel forester då.. Är intresserad av denna då den är grön 😍 Tror du att GLK'n är sämre eller bättre än forester när det gäller off-road? Jag skulle tro att en forester är bättre. Jag har tänkt på Jimny många gånger.. För off-road så är det ju väldigt billiga och bra, men problemet är hur obekväma de är 😅. Vi ska ju använda bilen tills allt, vilket inkluderar lång tur på motorväg. Det är säkert möjligt, men vi lär ju ha taktält, all-terrain däck osv.. så blir nog mer 1.2🤪 Tycker däremot att pajero gen 3 är riktigt coola.
 24. Hade gärna ägt en Pajero, men det finns verkligen inte många här i Sverige på marknaden.. Och vi vill ju undvika att köpa äldre bilar om det inte behövs. Det tycker egentligen inte jag iheller.. Men, 0.6 på en bensin blir betydligt billigare än en diesel med 0.8 om man räknar på det. Hade man kunnat köpa VW Touareg eller Jeep Grand Cherokee bensin med 0.8 så hade jag gjort så! Men nu brukar de ha drygt 1.1... Det är klart De verkar väldigt bra! Vad tycker du angående Forester vs Outlander? Att forester har en 22cm ground clearance är mycket lockande syns jag. Jämfört med Outlanders 19cm. (EDIT)Hade gärna också hört åsikter om BMW x3 samt Mercedes GLK 220?
 25. Okej, jag misstänkte det. Bra att veta. Okej, så det detsamma som när vissa automat bilar har 1, 2 och D att köra med. Så det låter som att vi inte kan få bil med diff lock samt lågväxel om vi vill ha en bränsle ekonomisk bil 😔. Då handlar det om vilken bil vi tycker om mest. Ska provköra en Outlander idag, testade en forester igår och den var ritkigt nice! Tack för ditt svar @iknutis
×
×
 • Create New...