Jump to content

Thony

Basic Member
  • Posts

    106
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Thony last won the day on May 20 2019

Thony had the most liked content!

About Thony

  • Birthday 05/31/1964

Personal Information

  • Ort
    Vikingstad
  • Land
    Sweden

Overlanding information

  • Fordon
    Annat fordon
  • Kommunikation
    Ingen com-radio
  • Övernattning
    Annat

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Thony's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

147

Reputation

  1. Har inte handlat av honom men han verkar seriös när man har set hans you tub filmer, tyvärr så har han stängt shopen till 29 Aug men han säljer Trasharoo bor i UK. https://campervanculture.com/product-category/trasharoo-2/
  2. Hej. Jag har en Baofeng uv-r5 och jag ska på Expon och undrar om någon kan hjälpa mig att programmera min komradion mens jag är där, har ingen kabel så att jag kan göra det själv tack på förhand Thony
  3. Hej! Jag vet att det har ståt lite om bompeng i Norge.. men vad är det vanligaste priset, behöver man mycket små pengar? Tänkte även fråga lite om fiske, har ni fritt fiske i sjöar eller är det som i Sverige bara fritt kustfiske. tänket ta ca två veckor i Norge efter Expon, Tack på förhand Thony
  4. vi kommer från vikingstad 2 personer allt klart nu.
  5. Har inte lagt upp bilder på ett tag, men jag har bara varit på mina gamla campingplatser, men jag har köpt lite ny utrustning, Biltema dusuch laddbar, har jag provat en gång och kan bara säga att den fugerar bra, hade en 12 liter dunk och gjorde slut på ca 6 liter vatten på en snabb dusch, nackdelen är att man måste stänga av pupen manuelt mellan in tvålningarna Igår fick jag denna Dokio 80 w som jag ska prova i helgen, fördelen med denna är att deras solcells laddare har USB intag som man kan avända utan att behöva gå via batteriet, utan man kan ladda direkt. Testade lite snappt på bilen såg bra ut över 14 v på kvällen provade även mobilen fungerade, Kvallitet på väskan såg billig ut inte så så fint sytt, men den gick på ca 1100skr på wish ca 6 dagars leverans, återkommer efter helgen med mera information hur den fungerar, min kompressor kyl tömmer mitt batteri 90 amp på ca 1 och halv dag + mobiler. ner till 12,4 volt. utan solceller.
  6. Jag kan rekomendera denna model vi har den nu sen oktober 18 och min fru är jätte nöjd och jag med inga fästingar i rumpan mera:) Tanken är tät och luktar inte, vatten tanken läkcker lite när man har den i bilen, så fyll inte den när ni kör bilen, lätt att göra ren, vanligt toa papper funkar utmärkt, när man gjort nummer två så töm, och sen torka och spola igen för sitt hålet är inte så djupt, och om inte kissar så ofta i den så räker toa en helg utan problem, vi har inte lyckatats fylla den än. När vi köpte den väge jag ca 86 kg och det var inga problem håller för mer. om jag mins rätt så kostaden ca 1000 skr, som sakt frun är glad och jag med, släg en duk över såhar man en extra sitt plats i tältet.
  7. Jag hade denna Huawei MediaPad M5 10.8" surfplatta 64 GB 4G (grå) super bild och ljud, kanske köper samma model igen för de är ju riktigt prisvärda, men man är ju lite orolig nu när Amerika håller på och vill hindra Hauwei, men det är kanske bara ord krig?
  8. Vet ej om det finns en tråd som handlar om surfplattor/mobiler såg ingen Admin får i så fall flytta tråden. I fredags så åkte surfplattan i backen en Huawei media pad 5 LTE super nöjd med bild mm, men de tål inte mycket tappade från ca en 1 meter ner på sprängsten först däcken nu surfplattan vad blir det nästa gång, så nu blir det till att köpa ny. Berätta vad ni använder så kanske jag kan få lite köptips. Tack på förhand Thony
  9. Här brukar jag fylla. https://gasolfyllarna.se/fyllningsstationer/gasolpafyllning-norrkoping/
  10. Hej Lars. Det var mina gamla vinter däck som gick sönder men det var bar en tidsfråga de är ca 8-9 år gamla men hade mycket mönster kvar. Har funderat mycket på nya däck men först ska jag hitta en ny bil att sätta dom på, har lite svårt att bestäma mig vilken bil model jag vill ha, Forden har ju fungerat bra och jag har inte fastnat med den än men det var ju nära i vintras med släpet. vi kommer att fort sätta att kör på små och dåliga vägar i framtiden så det kommer att bli riktiga offroad däck till nya bilen. det är det första jag kommer att köpa till bilen plus mycket mer:)
  11. Tur i oturen o dyrt men jag kom ju ditt jag skulle men ett par timmar senare, så nu väntar jag bara på v 23 vet inte vart turen går, men tog en vecka ledigt så ska nog komma ut ett par dagar, om någon har bra tips om en camping plats i skogen/sjö med ett par timmar från Linköping så lämna gärna tips här, tack på för hand Thony.
  12. Slutade lite tidigt i fredag för skulle ut och campa och fiska tänkte jag, så jag packade in det sista i bilen for iväg upp mot skogarna runt Borensbergs trakten körd runt på alla tänkbara vägar där jag kom in, men hittade inte någon bra plats vid någon sjö, så vände tillbaka och körde mot sjön som jag visste om, på denna sträcka så fanns det ett avsnitt med sprängsten har kört den vägen flera gånger, stannade vid en sjö men där var det bara för flugfiskare tog inte den utrustningen denna gång, så skulle bara köra tre km till sen frame trodde jag, nä punka på höger framdäck där satt en sprängsten ca 2 cm bred 5 cm lång, fan också måste nog ringa bärgare med så stort hål, fan den som ger sig kom på att jag köpt Biltemas reparations kit, naturligt vis så ligger alla saker längs ner under all packning ut med allt nästan, sen hittade jag kompressorn och en burk med rågummi som gått ut 2014. men vi provar. Biltemas kit. Tyvärr inga bilder då jag hade lite panik hur jag skulle lösa allt det var första gången jag fått punka på en bil, och mitt ute i skogen. Tog bort stenen gjorde rent och försökte få i stavarna som skulle täta hålet fösta gick inte bra men den andra fastnade som den skulle, satt fast burken på kompressorn och försökte pumpa upp däcket det blev halvfult kastade in grejerna i bilen körde ca 1-2 kilometer stannade pumpade igen, sen höll det tätt, körde ca 3,5 mil det höll fram till däckfirman som tur var fortfarande var öppen 15 min tillgodo, fanns inget begagnat däck och mitt gick inte att laga mera, så jag åkte på att köpa två nya framdäck, dyr helg. Till slut är jag på plats. Satt upp en sidopressening som skydd mot vinden, orkade inte sätta upp tältet denna gång efter allt strul. Jepp låg under kraftledning så med min tur denna dagen så är jag nog steril nu Och naturligt vis så var det ju sprängsten på denna väg också, sjön ligger till vänster om skogen fiske i morgon....Nä fult med folk där de skjuter och de sågar med motorsåg, dricker mitt morron kaffe ger upp och packar ihop och åker hem. Men fick ju en fin kväll ute i skogen med grillat och öl och det kom ju lite regn på kvällen men markisen fungerade utmärkt elden låg nära så det var varmt o skönt.
  13. Har varit lite upp tagen men här kommer lite från påsk. Stannade i Lesjöfors på väg upp till Gåsvarv i Dalarna Försökte fota tranorna men för långt bort, fortfarande is på sjön.. Hittade en Tjärstubbe lyckades få av en del tändbitar för att starta framtida brasor om ed är lite blöt. Gåsvarv ut sikt mot Älvdalen mycket snö kvar. fint väder hela helgen. På väg hem stannade på väg 205 söder om Grythyttan. Myggen svärmade och var ovanligt stora men de bet inte? Det är ca 43 mil Linköping-Älvdalen men på grund av diskbråck så orkade jag inte köra hela sträckorna. Men vad gör det när man kan stanna och mysa lite med en eld o lite grillad korv o öl.
  14. Hej. som ni vet så köpte jag en Coleman bensin kök, men har problem med att justera lågan den brinner med full låga hela tiden? spelar ingen roll hur jag vrider på knappen. hur fungerar ert Coleman kök kan ni få liten låga på huvudbrännaren.... om ni får det, vad kan det vara för fel på mitt kök då, några förslag.
×
×
  • Create New...