Jump to content

Andreas

Premium
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Andreas last won the day on December 29 2018

Andreas had the most liked content!

Community Reputation

164 Excellent

About Andreas

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 05/24/1984

Personal Information

 • Ort
  Deje
 • Land
  Sverige

Overlanding information

 • Fordon
  Suzuki
 • Kommunikation
  Ingen com-radio
  VHF/UHF
 • Övernattning
  I bilen
  Frittstående tält

Recent Profile Visitors

661 profile views
 1. Absolut är det fränt med en hi-lift, men med en sådan fin kompressor funderar jag på fall en sådan här skulle passa i din bil.
 2. Ljudet fungerade för mig, så det är inte fel på filmen. Grym film👍🏻 @Andreas.E
 3. Ja på nyår var ryggsäcken packad och sambo, hundar och jag började traska uppåt, när vi kom upp så blåste det så in i norden, typisk går ju nästan förbi grillplatsen varje dag med hundarna och det har varit hur lungt och fridfullt som helst, ja ja blåst eller inte här skulle lagas mat, och mat blev det, när kaffet och ölburken var avklarade och maten började bli färdig så bestämde vi oss för att packa ner maten i matlådor och traska hem och sätta oss i soffan och äta, för nu började det bli rejält blött och blåsigt. Så med lite skadat ego traska jag hemåt, stoppade in allt i ugnen en stund och sedan blev det soffmys med grillad potatis, fläskfilé, beasås. Efterrätt, grillad annanas med hackade nötter och vaniljvisp. smakade riktigt bra, fast vi fuskade och åt hemma😊 Och jag fick iaf en tur i skogen innan fin middagen skulle börjas och lagas på eftermiddagen. men nästa gång ska det banne mig ätas i skogen också😊
 4. Idag var jag upp med lite ved till grillplatsen på berget, då det ska lagas mat utomhus på nyår, jag behövde något att ha veden i där uppe så jag snickrade ihop en låda, jag kunde väl tagit en kärra kanske, men skogen börjar bakom huset så det blir ingen väg körning Och tur är väl det kanske😂 som ni kanske ser har jag vinterdäcken på vilket gjorde denna lilla tur intressant, med vinterdäcken på sänker jag bilen nästan 10 cm vilket inte var optimalt på denna stig. jag fick använda vinchen en Gång Då jag sätte bakhjulet mellan en sten och en stubbe. även madtraxen fick jag använda då jag lyckades ställa framaxeln på en frusen stubbe. Med cooper däcken går bilen över alla hinder på denna stigen, men nu fick jag kämpa lite😋 Väl uppe vid grillplatsen blev det att ställa iordning mitt bygge och lasta ur veden. sen var det att vända hemåt och invänta nyår, Då blir det promenad med ryggsäck, hundar och sambo. Och bilen får stanna hemma, men roligt var det att leverera ved😊
 5. Hemma igen efter ett härligt julbord på Bosses. Tack @Wibergoch alla inblandade som ägnade hela lördagen åt att laga detta goda julbord, medans en del följde med @Andreas.E på en tur till finnskogen. jag får tacka @Gripen för skjutsen, det var roligt att få åka en riktig militär bil samt få en del historier från en ung veteran. kort och gott, Tack alla för en riktigt trevlig helg med ett lysande väder och en stor brasa.
 6. Detta har hänt med Suzuki medans jag varit dålig på att uppdatera här på forummet. Min mor har varit snäll och hjälp mig att sy en väska att ha sopor i på reserv hjulet, och ett nytt vinchskydd fick det bli i samma veva. , vinchen hade en dendens att dra ur batteriet och jag fick koppla den till en huvudströmbrytare, det krävdes att bygga en liten panel att sätta den i ,denna har även målats svart nu, sen har min far och jag byggt en bensindunks hållare att ha bredvid reservdäcket den förra dunk hållaren som jag hade i reservhjulet sitter kvar och jag har införskaffat en ny dunk att ha vatten i, denna har jag kopplat en slang till locket med en trycktankspump som kommer ut på baksidan fälgen. Så man når den när man står och lagar mat med öppen bakdörr. (Inte testat fall det funkar i praktiken än) detta hade jag inga bilder på men lägger upp två fina där den röda fina dunken syns iaf.
 7. Jag blir gärna med till finnskogen. jag tar med en gasolvärmare till bodegan
 8. Grattis, blir roligt att följa ditt bygge. 👍🏻
 9. Jag kan nog inte klaga på varken lister eller springor på bilen, utan skylla allt på gubben som kör, som Får en underbar känsla när det är ett helt tåg med overlanders som slingrar sig fram på smala grusvägar, då åker fönstret ner och armbågen ut. Helt enkelt skyll dig själv på denna. jag provar även din ide @rob_bor fast jag tog det ett steg längre. du har alldeles rätt, helt damm fritt är det nu😊 och det kostade inget heller.
 10. Nu har jag besiktat suzukin för första gången i min ägo, det gick fantastiskt bra faktiskt, Bara två enkla tvåor att fixa till, ett relä som saktar in ledblinkersena och ett nytt fäste på mitten av ett bromsrör.
 11. Det ska synas i bilen att man varit på vårtur😂 då bilen antagligen inte fick plats med ac och rutan ska på något sätt vara nere vid fint väder. Då får man rätta känslan när man städar ur bilen, efter lite kolonn körning på grusväg, det blir jätte lätt att se skillnad På vart man varit och torkat😊
 12. Idag fick man tid för en liten båt tur, nu när det varit så fint väder ett tag så har taket åkt av suzukin, Och då var resten av familjen också intresserade av att åka Suzuki.
 13. Jag skulle också vilja tacka våra trevliga ledare @Wiberg och @Andreas.E dom har verkligen lyckas planera ihop en riktigt trevlig tur, med en stor grupp människor. Tre fina camps med ett riktigt guldkorn till camp på slutet, det gjorde denna resa till en riktig upplevelse, att lyckas hitta så fina vägar från chalottenberg till mora, det blir jag imponerad av👍🏻 Jag vill även tacka alla er andra som gjorde denna resa till något att längta tillbaka till, även om jag inte är någon som tar stor plats 😂”Suzuki” eller är speciellt högljud av mig så stortrivs jag i erat sällskap och suger åt mig av många av alla era idéer och eran kunskap av vad overlanding.nu handlar om. Sen får jag inte glömma att tacka för de sido spår som hanns med vid campen, att få skita ner bilen lite är nog det absolut roligaste som finns. här är några bilder från min telefon.
 14. Grattis Jon! Ser ut som du har haft en toppen helg.
×
×
 • Create New...