Jump to content

Linusp3

Basic Member
  • Posts

    263
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    9

Linusp3 last won the day on July 2 2023

Linusp3 had the most liked content!

About Linusp3

  • Birthday 08/29/1980

Personal Information

  • Ort
    Mölndal
  • Land
    Sverige

Overlanding information

  • Fordon
    Mitsubishi
  • Kommunikation
    Ingen com-radio
  • Övernattning
    Frittstående tält

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Linusp3's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Dedicated
  • Conversation Starter
  • Reacting Well
  • Very Popular
  • First Post

Recent Badges

398

Reputation

  1. Förvisso inte ett fordon, men kanske ändå värt sin post här; https://www.klaravik.se/auktion/produkt/1699561-taktalt-james-baroud-space-m-white/?utm_source=blocket&utm_medium=marketplace&utm_campaign=classified&utm_content=Övrigt&utm_term=api
  2. Det stämmer inte riktigt, du kanske kollar på fel ställe… Outdoordays anger 3000mm på Safari Classic och Pro samt 10.000mm på Expedition Harva har 3000 och 3500mm på duken på sina hård- och mjukskaltält. Taktältarna specar sitt Åreskutan som samma.
  3. Exakt sådär ha jag gjort. Funkar bra i några år nu!
  4. Denna ser ju fin ut; https://www.blocket.se/annons/blekinge/unik_taltvagn_for_hela_familjen/107867659
  5. Nu har jag med hjälp av era tips snurrat runt på nätet en vecka och researchat, gjort excel-ark rivit mig i skallen. Tack för alla bra och informativa svar! Några kluringar kvarstår; - Många tält verkar vara väldigt lika (både hårdskal och mjukskal), det skiljer nån centimeter här och där i mått och nåt litet kilo i vikt. Säkert även små detaljer men det är svårt att snappa upp om man inte har chans att jämföra sida vid sida. Det kanske bara att välja efter tycke, smak och återförsäljarens förmåga till kundservice?! - Är det någon skillnad mellan de ”Nordiska” tillverkarna (Thule, Taktältarna, Outdoordays, Harva Outdoors, Gordigear (fyll gärna på om jag missat någon uppenbar)) och ex. IronMan, Eezi-Awn och Frontrunner som är från varmare länder med tanke på hållbarhet och bekvämlighet/funktion i våra klimat? Det t.ex. regnar kanske inte så mycket i Sydafrik som här hemma?! - Det låter smart att välja en återförsäljare som finns i Sverige/EU med god tillgång till reservdelar. Jag har också solceller, men de sitter på flaket på bilen. Vore ju smidigt att frigöra plats där när plattformen kommer fyllas med tält. Ska kika på din byggtråd! Bra med fler tips på tillverkare, och att det är bättre ventilation i mjukskal Synd att de inte lyckats med förtältet riktigt!! Ja, det är ju absolut en nackdel att köpa för litet boende, men det lutar nog i alla fall mot det som ett första steg. Om all är nöjda med att sova på taket kommer det säkert ske en uppgradering när jag sonderat marknaden lite mer. Hårdskal låter ju absolut smidigast men oxå betydligt dyrare, kanske blir så att jag letar efter ett begagnat för att se om det är min grej, sen uppgraderar!
  6. Hej Jag går i taktälts-tankar och skulle behöva lite köpråd... Förutsättningar: - Familjen består av två vuxna och två barn (vilken man evt skulle kunna dela upp med hjälp av ett marktält). - Bilens användbara takyta är ca 120 x 150 cm (storleken på min Rhino-rack takplattform). - Tältet måste gå att resas och packas ensam. Det finns ju en del tillverkare där ute där Outdoordays verkar vara det absolut populäraste alternativet sett till vad som syntes på vägarna förra sommaren. Vad finns det mer för pålitliga "tillverkare"? Harva Outdoor, Thule, annat? Vad är de största för- och nackdelarna med mjukskal jmf hårdskaltält? Vad finns det för ytterligare "dealbreakers" eller nåt man "måste ha" som lätt missas för en nybörjare? Tacksam för all input! //Linus
  7. Jag har ett Primus Atle som kopplas till en 2012-flaska med medföljande slang. Nu råkar det vara så att jag har två slangar och tanken har slagit mig att skarva den ena med en annan regulator jag har liggandes för att få en längre slang och slippa ha gasflaskan precis intill köket. När jag tittar på undersidan av kopplingen är det ett hål i Primus-adaptern (svart slang) och två hål i den "vanliga" regulatorn (orange slang). Vet någon vad som skiljer?
  8. Går det att bygga nån typ av vindskydd enkelt? Vad som kan vara bra att tänka på är hur länge de där småflaskorna räcker… ska man bara ut över helgen är det nog inga problem men för längre turer måste man ju ändå ha någon stans att förvara fler flaskor. Tillgängligheten på rätt flasktyp måste också researchas plus medvetenhet att det är engångsartiklar som inte går att återfyllas!
  9. … och även 279.000:- Ingen som är sugen att höra av sig till firman och fråga vad de gjort för moddar som fått den att öka 110.000:- i värde på en vecka?
  10. Beklagar sent svar… Det blev det; ca 6cm fram och hela 12cm bak. Men då var de gamla bladfjädrarna på bristningsgränsen (och ett blad gick ju faktiskt av).
  11. Plötsligt var det dags att åka på tur och jag hade inte lyft ett finger för att prototypa… men packandet gick fort så jag fick några minuter över och hittade ett par plywoodskivor i garaget. Med lite sprayfärg får det duga som förstasteg!
  12. Det är något i den stilen jag tänkt mig men jag vill ha nåt bättre sätt att fästa bordet i lastskenan... och för mig funkar det inte att ha sandstegen där, de är större än sidan på hela flaket.
  13. Supersnyggt! Jag gillar verkligen kraften du lagt ner på PAD (paper-aided design, det icke-digitala svaret på CAD). Jag ska kika på om det kan vara en schysst lösning...
  14. Nope, jag kommer till en bild på en amerikanare.
  15. Jag hittar inga såna bilder... Anledningen att jag vill vara på högersidan av bilen är att jag har en markis som ger väderskydd där.
×
×
  • Create New...