Jump to content

Robert Hultengren

Basic Member
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Robert Hultengren last won the day on November 24 2018

Robert Hultengren had the most liked content!

About Robert Hultengren

  • Birthday June 6

Personal Information

  • Ort
    Onsala
  • Land
    Sverige

Overlanding information

  • Fordon
    Annat fordon
  • Kommunikation
    Ingen com-radio
  • Övernattning
    Taktält

Recent Profile Visitors

2,472 profile views

Robert Hultengren's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

138

Reputation

  1. Hej på er Fick frågan från en medlem i ett annat forum ( Äventyrsvänner på FB) som undrade om det fanns någon medlem här som bor i närheten av falun som har en så kallad hardshell box på bilen? Personen vill se hur dom ser ut i verkligheten ( bilder på nätet ger inte alltid en rättvis bild). Om så finnes hör gärna av er till mig Robert.
  2. Tackar för info? Dom jag beställde är både led och glödlampa i men skall enligt tillverkaren ge bättre ljus då det är en annan reflektor. Återstår att se?
  3. Hej allesammans! Verkar säkert vara en smula förvirrad och det är inte långt ifrån sanningen, men efter ha kollat runt vad som fanns på marknaden insåg jag tillslut att Bettan får bli kvar i min ägo.... Hon är ju trots allt en härligt mullrande pärla. Har gjort en del förbättringar vad det gäller lyset och har nu 3 ledramper och 2 spottar som ger riktigt bra dagsljus mitt i natten?. Bytte även ut lamporna som satt på sidorna av takkorgen då dom inte höll måttet, erkänner att jag sneglade på Wibergs ekipage vid första vinterträffen till Bosses... helt galet ljus och så är det även nu på Bettan, nackdelen är att när man bländar av .... En gammal cheva har inte bra halvljus. Har köpt nya insatser på Ebay och dom skall förhoppningsvis landa här i februari, ska bli spännande att se skillnaden även där. Mycket småfixande sker när tiden räcker och har ställt in siktet på vårträffen ( kanske någon kortare tur innan) . Har varit snål med bilder men lovar att lägga ut ett gäng framöver. Må gott
  4. Pinterest är ju totalt livsfarligt att kolla runt på? Hittade denna VW och blev en smula intresserad av att hitta en likvärdig även om Bettan finns kvar ett tag till...men målet är satt? även om den inte är tokbra i skogen?.
  5. Nu bröllar den gamla damen på nytt som ni kanske vet men jag står inför ett nytt kapitel i boken och går i tankarna att avyttra henne för att sedan skaffa ngt som passar min nya familj lite bättre så innan jag lägger ut henne tänkte jag kolla om det fanns intesse bland medlemmarna här på forumet eller om dom känner någon som vill vårda henne vidare. Det finns ju lite lull-lull till henne även om hon inte är den ultimata offroaden. Tack på förhand
  6. Ja verkligen, men vi får se eller rättare sagt höra hur hon låter om ett par veckor när den nya avgasburken kommer? Beställt en Cherry Bomb som skall leverera mer muller och kraft och samtidigt slå ihjäl dom högsta tonerna. Förhoppningsvis blir det lite mildare för öronen när man kör längre sträckor ?.
  7. Nu står den bastanta Gamla Bettan åter på parkeringen hemmavid. Tänkte påbörja uppgraderingarna redan i veckan med dom nya ledramperna men har även införskaffat en dämpare som skall få henne genom besiktningen ?. Men efter det är det raka rör som gäller igen ?. Vill passa på att tacka alla som visat ett intresse och som delat sin kunskap. Bilder kommer när allt är på plats.
  8. Bettan väger enligt pappret 3050kg men med sommardäcken på och med takboxen och övrig utrustning som blir med på turer borde jag rimligtvis hamna över dom 3500 som lappen min är godkänd för.
  9. I väntan på att Bettan blir frisk inspekteras inköpet av dagsljus från Ebay och den nybyggda och numera ombyggda köksdelen ( 4:de gången) då jag plötsligt fick ett infall att köpa hund och insåg att hundburen också krävde viss yta bak i bilen. Men nu får jag plats med kylbox,spritkök samt köksutrustning, bord&stolar, 1hundbur, 2cyklar, 4 passagerare, och en halv kanot utan problem ??
  10. Plötsligt händer det ? Bettan har gett ifrån sig livstecken efter att den 3:de mekanikern visat sig kunna brilliera med samma kunskap som ni satt inne på? Funna fel: Kabelbrand, kabelbrott, trasig säkring ( satt inte i säkringsdosan), näst intill död bensinpump ( ger ljud men pumpar inte). Bosse ( mekanikern) var säker på att hon skulle vara åtgärdad och helt återställd inom kort.
  11. Verkstaden hörde av sig nyss och har funnit kablar som brunnit upp men inte orsaken till det än ( tror detta löser sig) ?
  12. Tack för tipset, ska höra med verkstaden imorgon. Dock vet jag att tidigare ägare bytte en jordkabeln innan jag köpte den, osäker varför?
  13. Jo om man kopplar extern ström till startmotorn så funkar den men inte via bilens kablage. Jordkabeln var nybytt när jag köpte bilen för 2 år sedan och borde rimligtvis hålla längre än så ( men det är min hypotes ?). Jag är ju tyvärr ingen mekaniker ?
  14. Haha ja visst låter det fantastiskt när hon väl är igång ??
×
×
  • Create New...