Jump to content

Daniel Warg

Basic Member
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Daniel Warg last won the day on April 3 2021

Daniel Warg had the most liked content!

Personal Information

  • Ort
    Göteborg
  • Land
    Sverige

Overlanding information

  • Fordon
    Suzuki
  • Kommunikation
    VHF/UHF
  • Övernattning
    Frittstående tält

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Daniel Warg's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

202

Reputation

  1. Då var det dags för premiärtur med dotter. Luftmadrassen pumpades gossedjur och kuddar packades i släpet, bilen packades för att sedemera styra kosan mot härsvattnet i Svartedalen. Värt att notera är att den gamla rötna bommen nu är utbytt till en splitter ny och att vägen upp är nyanlagd så frågan är om markägaren planerar att stänga vägen.... Det går faktiskt ganska bra att laga mat på flaket trots att vagnen är tillkopplad, köket kommer ju att flyttas till ett permanent kök i aktern på släpet. Värt att notera är hur lite plats campingtoan tar när den är nedpackad den står i sin väska på draget. Dotter fick bestämma mat så då blev det en 24h meal och pappa slapp att laga mat Det blev köttfärsås och spagetti på gasköket för att avsluta med grilla korv och marshmellos på öppen eld. Camping toan är ett välkommet tillskott och gör hela upplevelsen väldigt mycket angenämare särskilt när man har med sig sin 7åriga dotter på tur. Sen var det dags att ta kväll och det var väl där man kom till vissa insikter skulle man kunna säga. 1. kan vara att eventuellt kan det vara vettigt att ha en sovsäck som går under +8 grader när man skall ut i början av April. 2. Att det går in ganska mycket kyla från golvet trots att vi låg på en 10cm campingmadrass så där får jag definitivt ta och isolera 3. Att det gick sjukt smidigt att packa upp camp kl 03.00 när vi vaknade av att det var +1 grad ute och det slutade att vara sådär mysigt. Så slutsats kan väl vara att med lite dieselvärmare och isolerat golv kommer släpet att vara riktigt riktigt bra och att kanske investera i lite bättre sovsäckar om man nu får för sig att campa i minusgrader.
  2. Låter som om att den gör typ samma sak sen är det ju lite vad man vill stänga av och vart man sätter den på slingan jag tänker att dag/kvällstid har man hyfsad koll på batteristatus via monitor men nattetid är det ju surt om batteriet blir skadat, så i mitt case blir det bara lite kallare på natten om batteriet går under 11.5v
  3. Lite mer visuellt här-------------> https://www.youtube.com/watch?v=ujipdC0eGqw
  4. Absolut! Tanken är ju som bekant att jag skall installera min diesl värmare och jag vill inte att den skall dra ut batteriet mer än 50% för att förhindra att batteriet blir skadat. Jag kopplar enligt nedan där modulen klipper strömmen till dieselpumpen om batteriet understiger satt värde tex 11.5v och startar igen vid satt värde tex 12v. Allt kopplas via ett relä och när modulen klipper strömmen till pumpen kommer värmaren få en felkod att den saknar pump och startar nedstängningsprocessen för att inte skada värmaren.
  5. Även om bygget inte riktigt är igång så har vi införskaffat lite mer prylar på vägen dit. i helgen skall jag försöka få in ventilationen så att jag och dotter kan ta oss ett par campingnätter på påsklovet.
  6. Fredagsmys med fru, ett glas vin och vår nya ventilation.
  7. Det närmar sig och med lite inställning gick porten att öppna lite till. Resultatet, en Liten hundkoja till släpvagnen. Hyllorna är på plats och rummet har nu både golv och väggar. Ventilation beställd och inväntar leverans.
  8. Jag vet ju hur mycket du älskar verktygväggar men här har du något...
  9. Eftersom jag inte får göra något på vagnen innan jag slutfört alla andra projekt ägnade jag lördagen åt att tömma garaget och fixa hyllsystem i garaget, kom kanske halvvägs sen tog batterierna slut🙄 färdigt imorgon tänker jag efter en tripp till norska gränsen för att byta lite julklappar med damens mamma. Efter det är det ”bara” att färdigställa rummet i garaget och styra upp min lägenhet i stan. 3 veckor tänker jag🙄🐌
  10. Hmm ja det kanske faktiskt är en vettig investering...men det är så sjukt mycket som skall inköpas.
  11. Sitter och funderar lite på utebelysning 12v någon som har något bra tips på bra Ledlampor som har behaglig vinkel och lyser upp bra. Tänker att jag vill ha en led på varje sida så man har ljus runt om men är inte så sugen på ledlist vill nog ha en "armatur"
  12. Det är ju bara "läppen" bak som håller låset för bakdörren som är för högt tänkte få ut lite skit ur garaget i helgen och se om jag kanske kan vinkla in den på något sätt. Problemet med att släppa ur luften ur däcken är att jag inte har någon kompressor så det blir lite svårt att få i luften igen ;)
×
×
  • Create New...