Jump to content

Norlin

Basic Member
 • Posts

  1,156
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  85

Norlin last won the day on December 31 2022

Norlin had the most liked content!

1 Follower

About Norlin

 • Birthday 05/29/1966

Personal Information

 • Ort
  Frändefors ich
 • Land
  Sverige

Overlanding information

 • Fordon
  Annat fordon
 • Kommunikation
  PMR (446Mhz)
 • Övernattning
  Annat
  Inget

Recent Profile Visitors

1,976 profile views

Norlin's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Posting Machine Rare
 • Reacting Well
 • Conversation Starter
 • Dedicated
 • Very Popular

Recent Badges

1.9k

Reputation

 1. Här går det undan... Bra tempo i skruvandet.
 2. Stilig installation 👍
 3. Sist jag behövde använda så blev ciggpluggen ordentligt varm, men det kan man ju lösa med två vettigtk ej cigguttag) uttag, ett fram och ett bak och ett "snabbfäste" till kompressorn så den får en egen plats. Får fortsätta fundera...
 4. Börjar bli lite trött på att ha kompressorn löst liggande i bagaget, och det löses lämpligast med att man skruvar fast kompressorn på ett lämpligt sätt/ställe. Och i jakten på ett lämpligt sätt/ställe så kommer funderingarna, som kan man montera en sånhär annat än i våg? Kan den stå upp? Är det olja i dessa så dom skär om dom hamnar stående? Om det skulle fungera så kan jag gömma den i det inringade facket. Erfarenhet och tankar från forumet?
 5. Ultimata bilen... Livets stora fråga. Vad sägs om att ta en lite annorlunda syn på problemet och byt ut bil mot sko. Rådfråga sedan en person i din närhet som har ett skointresse om den optimala skon existerar, den sko du kan ha till vardags och till fest, i snö och på sandstrand. Ta sedan svaret och byt tillbaka "sko" mot "bil" fundera på om något i livet är vettigt och gå hit. Lycka till och håll oss underättade.
 6. Idag fick jag ett mail som sa att en tråd på forumet var uppdaterad. Håller tummarna att det försätter.
 7. Har en rätt seriös fundering som inte gäller Overlanding utan garagevärme. Eller kanske både och. I alla fall, ska försöka få funderingen ur skallen till en fråga som kan besvaras. Dessa kinaesiska dieselvärmare som är populära i plåtisar och husvagnar har i elprisets uppgång blivit (enligt Youtube) populära att använda till att värma garaget/verkstad. Dessa Kinavärmare kommer i huvudsak i 2 typer, en allt i ett färdigmonterad mobil enhet och en för fast installation, och det är den senare varianten den i delar för en fast installation som jag har en fundering kring. I kort kan man montera den på sidan, med avgas ut på sidan och inte rakt neråt? Jag har sett lite på nätet som säger att det ska gå men inget som jag känner mig bekväm med, men även om detta åxå är på nätet så är mitt förtroende stort för kunskapen här. Tanken var att helt enkelt ersätta ett fönster i garaget med en bit formplyfa med en Kinavärmare monterad på insidan och låta avgaser och dieseldunken vara på utsidan. Har hittat en bild som säger att det går bra. Så vad tror forumet?
 8. Hörbarhet nolla = inga mail (Eller är det bara i Repmånad man använde det uttrycket?) Trött för idag, ska vårda ett revben med spricka i(?) Vill ni veta jur det blev så? Jadå får vi fråga födelsedagsbarnet Ian...
 9. Har provat att slå av/på lite olika inställningar på ett helt ovetenskapligt sätt. Vi får avvakta ett prov, ge mig ett svar här.
 10. Ditt låssystem är jag lite nyfiken på (något vacker dag ska jag åxå bygga ett) så jag har lite frågor. Plywood? Vilken sort? Vilken tjocklek? Viken byggmetod? Alltså hur fästa ena skiva i den andra? Vad har du använt till ytskikt? Filttyg. Har du någon uppfattning om vikten? Och slutligen, för denna gången. Någon lärdom från bygget/användandet?
 11. Välkommen och grattis till en trevlig "rigg". Posta på med fler bilder och tankar och idéer, jag vill se mer av ditt hantverk i bilförvandling.
 12. Hej. Har upptäckt att jag inte längre får notifiering på uppdateringar via e-post. Nu öppnar jag ju nästan sidan reflexmässigt så jag missar inget. Har kollar spamfilter & dyligt på min sida, inställningar i mitt konto på forat men inte hittat nåt fel (vilket inte betyder att det inte finns fel där) Någon annan som har samma problem eller är jag ensam om detta? Kan någon admin kolla lite inställningar vore jag tacksam.
 13. Lysande färgval på hjulmuttrar, gör dom lättare att hitta i både snö, lera och i garaget.
 14. Du menar att ditt garagegolv är i våg?
×
×
 • Create New...