Jump to content

Norlin

Basic Member
 • Posts

  1,412
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  118

Everything posted by Norlin

 1. Du är välkommen att mellanlanda hos Norlins.
 2. Såg er längst min väg ut. Bågskytte & kanot fram på?
 3. Bra pris. Bara att gratulera. Åker själv Nokian Nordman 7 SUV 235/75-16 på Sorenton. Har inte varit ute i terrängen och röjt men på vinterväg har dom varit helt suveräna.
 4. Lite tidigt kanske... Och lite väl dålig humor... Men det är sent och jag har bara Ian som håller koll på mig...
 5. Den där pressen har betalt sig vid det här laget va? Bra, och innovativt, kämpat.
 6. Ett litet steg inom snickeri, ett gigantiskt steg för Norlin. 😁 Vem vet, jag kanske blir så bekväm med att forma trä att det blir något mer avancerat i framtiden.
 7. Senaste turen bjöd på möjligheten att provsitta båda ARB och Front Runner, samt få en uppfattning av storleken/platsen de tar när de är hopfällda. Front Runner vann ganska lätt den senare delen, blev otroligt platta och smidiga medans ARB var betydligt mer omfångsrika. Vinnaren i liten packningastorlek blev dock "Helinox" varianten som åt andra sidan förlorar stort till ARB i grenen sittnödig, plockepinn tar tid. Front Runner är även den raskare till vila. Sittkomfort, jag det är något individuellt och jag har inte suttit lika länge i varje stolstyp så ta det för vad det är detta är mina tankar utifrån mina behov och erfarenhet. Ska vi äta eller ska vi slappa? Vid matbordet är det jämnt skägg mellan ARB och Front Runner medan Helinox typen är ganska utmanande, haklapp modell större anbefalles. Vid brasan passar Helinox betydligt bättre. ARB något bekvämare än Front Runner. Helinox typen lider av att den inte är lika stabil, inte så att man riskerade att den kollapsar (tja med nån kopia där ute kanske man har den risken) utan att ett ben kan sjunka ner i marken med förväntat resultat. Originalet har diverse lösningar på det problemet. Prismässigt så verkar Helinox och ARB ligga i samma prisklass (~2kkr) som är nästan dubbla priset mot Front Runner (~1kkr) vid en snabb googling och Helinox kopior är allt från en ½kkr och uppåt, troligen billigare direkt från Kina. Så vem vann? Tja det beror på längden på snöret. Har man ont om plats och är bekväm med haklapp och lite mer pyssel innan man sitter så är Helinox ett bra val om plånboken orkar med, annars får man riska pengen på en kopia. Har man gott om plats och plånboken tillåter så känns ARB som ett rimligt val, bra stol till båda bordet och brasan. Front Runner då? Ja den framstår som en bra kombination av att ta liten plats, fungerar vid bordet och klarar av brasan och en ganska moderat prislapp. Slutligen som @Lars 9k tidigare skrev, Så identifiera behovet, kolla i lastutrymme och plånboken och försök att få provsitta, för en del passar den ena stolen bättre än den andra. Själv orkade jag inte packade inte Helinox kopian på senaste turen upp utan använde min gamla Jula stol för 99kr som fick duga till bordet och brasan, fast till brasan var den inget vidare. Till borden fungerar den dock, men den tar plats. Jag tror på Front Runner, men jag får ta med @Iudit Norlin på en provsittning.
 8. Ja det vart en lyckad tur. Såhär hemkomna och både hund och husse är mätta och belåtna kan vi ta resan lite i siffror. Resan tog ca 50 timmar, dörr till dörr. 50 mil kördes och 47 liter bensin förbrukas, alltså under 0.95 l/10km med sovlåda bakom och lastlåda på taket. Rätt OK. 6 st korv grillades, och det var hela matlagningen, resten vart kallskuret och sallad. Så jag har varit både lat och nyttigt. 😁 Nästa gång för vi få med oss hela familjen, så vi får lite bättre ordning på matlagningen. @Iudit Norlin 😘
 9. Fick ett tips om ett bra lunchställe. Ett riktigt bra tips. Eller vad tycker ni? Sen blir det en krokig väg hemåt.
 10. Japp, jag har ju fått varit på träff och träffat massa likasinnade. Detta får vi göra om.
 11. Dagen ser ut att bli bra. Omgivningen har bra potential att spendera dagen. Dags för frukost.
 12. Vaknar i en varm och torr sovlåda, gläntar på dörren och kollar en väderapp som säger att även om det troligtvis är 5 grader på morgonen så kommer värmen med solen. Morgonens i-landsprobem består i att nattens regnskur smattrade lite väl mycket på taket och värmefläkten har gått lite väl mycket sen är sittplatsen på bekvämlighetsinrättningen lite trång, men allt det går att leva med.
 13. Jo jag "råkade" fråga precis det, att om man inte har 14 kompisar, kan man använda tändstickor? Svaret, som var på Nederländska, kunde tydligen översättas till "Smart ass" 😁
 14. Det har ätits middag och spelats Bingo och nu blir det live musik som fungerar bra som bakgrundsmusik Noaptea buna forumet.
 15. Fixar en bild på detta. Eller kanske denna.
 16. Provat på bågskytte, träffade nya vänner... Nu ska vi tända eld med friktion..
 17. Denna kanske vore något att få inspiration från. https://shop.genesis-import.de/en-gb/canopy-camper/
 18. Morgonen var klart godkänd. Och efter frukosten kunde vi utforska omgivningarna (=alla andras riggar) Ian hittade en kompis. Man kunde köpa knivar och yxor gjorda efter samma design som på Vikingatiden. Stort habegär. Och Overlandingriggar.... Henry the man cave. Land rover med ståhöjd. Det är en Duster någonstans där inne.. Chicken race? Ståhöjd även i denna som kan beskådas från lunchbordet. Kan nu bara vädrer hålla sig så blir det en bra träff.
 19. Och nu tar husse och hund natt. Vi får se vad morgondagen har att erbjuda, mer än hot om mer regn.
 20. And so it begins, on a story tellers night.
 21. Kupevärmare.😁
 22. Middag Glamping style.
 23. Och där är det uppe! Och med el-plats följer värme, både luft och vatten. Nu ska Ian's skål diskas, sen ska jag äta.
×
×
 • Create New...