Jump to content

Hanna

Basic Member
 • Posts

  99
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Hanna last won the day on August 22

Hanna had the most liked content!

1 Follower

Personal Information

 • Ort
  Eslöv
 • Land
  Sverige

Overlanding information

 • Fordon
  Jeep
 • Kommunikation
  27 Mhz
  PMR (446Mhz)
 • Övernattning
  Taktält

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hanna's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Conversation Starter
 • Reacting Well
 • Dedicated
 • Very Popular
 • First Post

Recent Badges

385

Reputation

 1. @Istoban, förlåt! Jag ska bättra mig, för det är ju trots allt jag som tar bilderna. Men någonstans mellan här…… …..och här, ligger Finspång 😘
 2. Kräftfisketuren 2022 dag 4 21/8 Hemresedag, egentligen inte mycket att skriva om. Ännu en natt med lite sömn, men vi kom iväg i hyfsad tid. Vi ska köra en liten, men bara en liten omväg på vägen hem. Någon har hittat något vi behöver till LillJeepen!🙄 Vägarbetena avlöser varandra känns det som. Passerar Skärblacka och Billerudkorsnäs. Många av fälten är tröskade nu och halmen väntar på att komma in. Ännu en sak som gör att man känner att sommarn är på väg att ta slut. Vi stannar till vid Kimstad utanför Norrköping. Vi stannar till vid detta kraftverk för att kolla en sista gång adressen till stället vi ska till. @Lars 9k har hittat mattor till bilen. Sedan drar vi oss ut på motorvägen och sätter GPS:en på hem. Passerar Linköping. Och sedan Vättern i riktigt fint väder. Landar hemma på gårdsplanen strax efter 18.30. En mycket trevlig långhelg är till ända, vi har hunnit med kräftfiske och svamp- och bärplockning. Imorgon ska jag börja torka blåbär!
 3. Kräftfisketuren 2022 dag 3 20/8 Inatt har det regnat och åskat som F A N. Ganska skönt att inte ligga i taktältet utan i källaren hos systern och svågern. Prognosen säger uppehåll under dagen, det tar vi fasta på och beger oss mot skogen igen. Det syns på grusvägarna att det har kommit rejält med regn under natten. Tur vi har en jeep! Svågern är lite försiktig av sig så vi får stanna med jämna mellanrum och vänta in. Vi tar oss ut till samma område som igår, där vi såg att det fanns gott om bär. Dagens fångst, ganska nöjd med mängden blåbär. 8kg Svampfångsten blev som igår ganska skral. Men det kommer att räcka fint till några pajer till kräftskivan. Vi får dock komplettera med några kräftor från affären. Till efterrätt blev det såklart blåbärspaj!
 4. Kräftfisketuren 2022 dag 2 19/8 Vi tog det nästan lugnt i morse.🙄 Vi käkade frukost strax efter att värdfolkets barn lämnat huset för att gå till skolan. Gör oss iordning för en dag i skogen. Då inser vi att vi ändå skulle packat bilen som vi gjort dom senaste turerna. Får stanna till på Granngården och köpa en annan variant av Termacell, då den andra ligger hemma. När jag handlar korv och bröd till lunch så inser jag att det måste komplettera med ketchup och senap. Sedan är det äntligen dags att dra till skogs. Hoppas att vi hittar det vi letar efter. Lingon står inte på listan idag, vi tog inte med bärplockarna heller! Fortsätter att leta. Ser något märkligt i Lillsjön, stannar för att se vad som står på skylten. Bekämpning av Sjögull pågår i Lillsjön, en invasiv art. Lite kantareller får vi i alla fall ihop innan vi stannar vid en grillplats för lunch. Grillplatsen ligger i ena änden av Lillsjön. Det blir korv och bröd. Efter att ha pratat med svågern angående tider för resten av dagen beger vi oss ut igen. Det har åskat från och till hela förmiddagen men aldrig kommit riktigt nära. Hoppas att det fortsätter så, men det är varm och klibbigt. Lingonen börjar bli mogna så det blir nog en runda imorgon också för att plocka lite av varje. Samling vid huset kl 15.00 för att packa ihop allt för kvällen och nattens kräftfiske. Lite speciellt här i Lindesberg, man lottar ut ett stort antal platser att fiska på och man får låna mjärdar av kommunen. Start kl 16.00 och allt avslutas kl 24.00. Bete monteras i mjärdarna. Innan dom slängs i ån. Sedan är det bara att vänta……… och vänta. Sedan måste vi grilla mer korv. Efter ca 2h kollar vi första gången om det har krupit in några kräftor. Tomt på första, andra och tredje. Men i den fjärde. Det kommer nog inte att bli någon större fångst i år, men vi är inte klara än. Resultatet av dagens kräftfiske: 12 kräftor hamnade i spannen och 12 kräftor gick i retur ut i ån igen. Lite magert kan jag tycka. Bättre lycka nästa gång!
 5. Kräftfisketuren 2022 dag 1 18/8 Det gäller att starta lite mjukt efter semestern, så vi tar långhelg och drar norrut. Norrut mot Lindesberg och kräftfiske i morgon eftermiddag kväll och halva natten. En timme efter att @Lars 9kkommit hem från jobbet är vi på rull. Solen lyser på oss när vi ger oss iväg, vi får se om det håller sig eller åskskurarna når oss. Hör på radion att Båstad har fått en rejäl omgång av åskoväder med mycket regn och kraftiga vindbyar. Vägarbetet vid Ljungby, som stått stilla ganska länge ser ut till att sakta men säkert komma igång igen. Passerar Jönköping och Huskvarna utan att vi fått något regn på oss. Men det ser lite oroväckande ut framöver. Regnet dyker till slut upp när vi passerar Gränna. Klockan 21 och det börjar mörkna. Känns att sommaren börjar gå mot sitt slut. Vi är framme i Lindesberg kl 23.00. En ekonomisk redovisning av kvällens körning får Lars göra i morgon och en utvärdering om denna typ av körstil är ekonomiskt försvarbar. 😁 Sov gott!
 6. En plan är på väg att skissas fram, på vägen hem från semestertur del 2.😆 5/8 dag 1 Vi lämnar Skåne/Sverige på förmiddagen. Tanken är att då köra ner till Möns Klint och sedan Camp Adventure. Planen är sedan att ta in på Köge och Vallö camping. För att ev under kvällen möta upp @Prodigyom du har möjlighet. 6/8 dag 2 Då tänker vi köra över till västkusten och följa kusten norrut. Förhoppningen är att nå Skibakken för att slå läger där för natten. Tanken här är att besöka några av de tips som getts i tråden på väg till camp. 7/8 dag 3 Fortsätta färden mot Hirshals. Hoppas bara att vår detaljerade planering🙄 håller. Eller vad tror du, @Peter Christensen?😆 För att den kvällen checka in hos Peter.
 7. Sommartur del 2 2022. Dag 1, 24/7-22 Efter att det sista packats in i bilen kom vi iväg, kanske något senare än vi tänkt. Men vad gör det? Vädret är helt ok till en början. Vi tänker dra oss norrut. Strax söder om Strömsnäsbruk möter vi detta finns ekipage. Regnet kommer och går. Det är rätt ok så länge man sitter i bilen. Strax innan Ödeshög fastnar vi i kö pga av en bil med däckexplosion och en stillastående lastbil. Ikväll kör vi så länge vi orkar, så vi får se vart vi hamnar. Det får ni reda på imorgon.
 8. Fullastad LillJeep och med en perfekt dragbil framför, då går det bra!😁 En viss skillnad mot StorJeepens 1,6L/mil Tror jag avstår 35:orna, @iknutis!
 9. OKEJ OKEJ, jag fattar!!!🤪 Min bil MÅSTE höjas!🤣
 10. Sommartur del 1 2022. Dag 3 3/7-22 Idag är det dagen efter 50-årsgillet. Fest långt in på nattkröken, så det blev till att ha lite sovmorgon i alla fall. Efter frukosten blev det till att montera ner tälten och städa undan det sista efter festen. Tälten lastas på ett släp för att sedan återbördas till dess ägare. Ut till Sällinge bar det. Vi fick frågan om vi ville ha kalkoner!!! Nejtack! Vackra är dom inte. Höns finns det också. Denna tupp ser dock lite mesig ut. En stor gård med mycket djur och gamla fina uthus. En återhämtningens dag, nya tag imorgon.
 11. Sommartur del 1 2022. Dag 1 1/7-22 Äntligen semester! @Lars 9k har började sin semester i måndags, min börjar idag. Så varför vänta när man kan dra iväg meddetsamma, nästan i alla fall. Jag avslutade min arbetsdag strax innan lunch. Bilen var nästan packad och klar då. Det blir LillJeepen som är overlandbil på denna resan. Lite reducerad packning men vi har nog fått med oss det väsentligaste…………tror vi.😁 Lite småfix som gräsklippning och packning av det sista och sedan lite lunch. Siktet är inställt på Brevens Bruk som första stopp ikväll. Vädret kan vi inte klaga på. Perfekt start på semesterresan. Vi väljer som vanligt dom lite mindre vägarna. Här rundar vi Ringsjön. Efter att vi kört ca 2h körning registrerar vi bränsleförbrukningen. Lars är ganska nöjd. Inne i Alvesta passerar vi en klunga hus med gräsbevuxna tak. Vi gör ett snabbt stopp för att handla jordgubbar av en kvinna från Ukraina. Dagens gärning! Vi kan inte klaga på vädret, bilen visar att det är 27 grader ute. Vi passerar Uppsjön vid Bodafors. Vi vet att vi har ett åskväder några timmar bakom oss. Hoppas bara att vi hinner komma fram till kvällens camp och hinna fixa käk innan det kommer ifatt. Broarps gård passerar vi utanför Eksjö. Sjön Sommen passerar vi, jag envisas med att leda ut oss på lite mindre vägar medan Lars gps förgäves försöker leda ut oss till motorvägen! Vid Skänninge viker vi av på ännu mindre vägar. Vallerstad kyrka Den skånska slätten är den bästa enligt min mening, men Östgötaslätten går inte av för hackor den heller. Motala Ström vid Borensbergs. Hemma i Skåne har rapsen blommat över för några veckor sedan, men här blommar det fortfarande. Vi börjar närma oss kvällens slutmål. Här finns lika mycket hjort som hemma. Det gäller att vara vaksam. Krokiga vägar…… ……och djur i naturen. Snart framme vid badplatsen vid Brevens Bruk, en favoritplats. En fin badplats med en stor äng att parkera på och ett utedass. Allén här är riktigt vacker. Det blir till att dra igång grillen ganska omgående när vi kommit fram. Klockan är redan 21.30 och jag är j-ligt hungrig. En hungrig Hanna kan vara lite grinig!! En grillad ”sosia” som vi säger i Skåne. Till detta serveras en enkel pastasallad. Ingen åska eller regn än när vi kryper upp i tältet vid 23.30. Men vinden är lite orolig så ovädret är på gång. Dags att sova nu.
 12. Tur att det är någon som handlar saker som jag behöver i min LillJeep! Kom med posten idag.😍 En liten magnet också monterad sedan är det bara att montera på lämplig plats bilen. Åh nej, Volvon är inte avyttrad än!😆
 13. I had to pimp my ride, someone said!🙄😆 Before After
 14. Detta behöver jag visst också!🤪 DESSA vet JAG absolut att JAG behövde!
 15. Jaha, då har jag varit och hämtat något jag inte behöver!🤪
×
×
 • Create New...