Jump to content

Klydd

Basic Member
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Klydd last won the day on June 5 2016

Klydd had the most liked content!

Personal Information

  • Ort
    Göteborg
  • Land
    Sverige

Overlanding information

  • Fordon
    Toyota
  • Kommunikation
    27 Mhz
  • Övernattning
    I bilen
    Taktält

Recent Profile Visitors

1,406 profile views

Klydd's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

44

Reputation

  1. Jag tycker Guru Maps https://gurumaps.app/ är en bra app, både för telefon och padda. Bra OpenStreetMap kartor och många andra (gratis) alternativ att lägga till, exempelvis från denna länk (lantmäteriet, google, hitta.se mfl): https://custom-map-source.appspot.com/ Går att navigera, importera/exportera tracks, lagra i molnet eller lokalt osv. Finns gratis-version att testa och sen kan man antingen prenumerera eller köpa. Aktiv utvecklare med ca 15 releaser än så länge i år.
  2. Förtydligande för dem, som likt mig, inte har Facebook https://toyota4x4.se/topic/7531-toyota4x4-träff-14-155-2022/ Ingen lera, så antar det då platsar in på "puts och studs" Rubriken här säger Kinnekulle, men det är flyttat till Tiveden
  3. Snyggt Ove. Men pluginnet "qgis2web" kan du enkelt skapa en webbsida av ditt Projekt, som inte kräver någon speciell programvara på server-sidan. Du kan välja vilka lager och bakgrundskartor som ska vara valbara på webbsidan.
  4. tack @Jesper Løwe ! Vi är på precis samma spår (förutom jag tänkt använda en virtuell linux maskin på servern, istället för en gammal laptop). Är lite fundersam på vad för hårdvara som egentligen krävs. Men, ska man köra lokalt och/eller endast egen åtkomst så är det väl av sekundärt intresse. Då skulle i princip en Raspberry Pi (enkortsdator för några hundralappar) också kunna stå och leverera WMS tjänsten Varför Geoserver och inte Mapserver, eller QGIS Server? Jag är inte så förtjust i Java, som Geoserver verkar vara baserat på 🤨 Jag är inte riktigt med på varför bakgrundskartan från Lantmäteriet behöver gå genom samma server och med privat token, men det kommer jag säkert till när jag dragit igång WMS servern.
  5. Hittade det. Det var Terrängkartan. Tyvärr med låg fullständighet då de inte läggs till från flygfoto (bara från felrapporteringar)
  6. Ser fram emot denna review. Första intryck av appen är annars att den är ganska rörig tycker jag. Men, det blir väl konsekvensen av att man kan ändra mycket. En funktion jag tyckte var kul i MotionX som jag använde för många år sedan var att man kunde lägga in så man såg varandras position. Kul att se var kompisarna är när man ska mötas upp, och liknande. Intressant med Lantmäteriets och trafikverkets kartor! Vad krävs för att köra en VMS server (och vad är skillnaden mot en WMTS server)? Vad krävs för hårdvara? Räcker tex en Raspberry Pi till? Eller är det något som Overlanding.nu ( @Wiberg ) planerar att driva framöver? @CampForCer och @Jesper Løwe hur går det? Har ni kommit vidare från experimentstadiet? Kan man tex ha grusvägar som ett lager och statligt finansierade i ett annat, och därmed kunna se båda överlagrade på ex Lantmäteriets karta, eller Google Maps var för sig? Inkluderar ni hela kartan på WMS servern (med tex lantmäteriets karta) eller bara grusvägarna?
  7. @Wiberg, @thorstein självklart ska ni med på detta! Hade varit kul om vi fick ihop en rejäl nordisk delegation detta året! För er som inte känner till träffen, den anordnas av http://buschtaxi.org/ vilket är ett tyskt toyota forum, men det står uttryckligt i träffinbjudan att alla märken är välkomna. Jag har varit där 4 gånger och ser redan fram till årets upplaga! I länken ovan till toyota4x4.se finns länkar vidare till bilder från föregående års träffar.
  8. @Wiberg om du inte sett denna sida tidigare, så kan den kanske hjälpa dig http://alpenrouten.de/ Tror Brenner sorterar in under Italien-sydtyrol
  9. Visst hade jag pannkakskris, och visst löste det sig. Men, det var i Italien (Riva del Garda) , och åter igen tack för telefon-supporten. Dock var inte flaskan eller adaptrarna problemet, utan hjärnsläpp hos undertecknad. Köket var helt nyinköpt och aldrig uppackat, och jag trodde det skulle vara en kran på slangen till flaskan, vilken jag då trodde saknades.
  10. Nu är vi 3,5 bilar, så fortfarande några platser kvar Planen ser ut enligt:9.00 samling vid kexfabriken, därefter fika så snart tillfälle ges. Därefter lite turer i skogen och lunch vid Bottenstugan
  11. 12 Jag hade tänkt mig 8 Ska vi köra på 9.00 vid kexfabriken så får du i alla fall lite sovmorgon? Bottenstugan ser ju ut som ett trevligt stopp!
  12. kul! Än så länge är det bara du och jag och ingen startplats planerad. Förslag? Svartedalen? Eller känner du till roliga vägar på ditt håll, för visst var det väl Lerum?
  13. stackare, måste du köra med annan bil än din egen ? Bara hojta till när du ska hit så..?
  14. Hej,Någon som är sugen på grusvägsåka, fika och däckspark på söndag 1/10 någonstans runt Göteborg? Se även här: http://toyota4x4.se/topic/5600-soendagsutflykt-110-i-goeteborgsomradet//Henrik
×
×
  • Create New...