Jump to content

Jockeiskogen

Basic Member
  • Posts

    72
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Everything posted by Jockeiskogen

  1. Markisen tingad till nästa söndag samt en man i kö. Övrigt kvar. 🙂
  2. Gordigear markis 2,0 meter, använd 2 ggr. 1500:- Takkorg Menabo M, omlackad. 1000:- (takräcke som passar på Suzuki Vitara 2019 med mera kan medfölja om så önskas). Rör till fiskespö, tälpinnar eller vad du vill. Byggt av plaströr. 200:- Samtliga saker finns i Kågeröd Svalövs kommun, jag kan också ta med dem för upphämtning i Landskrona dagtid.
  3. Skönt att se att det löste sig, låter tyvärr som att det kostade en slant!? Men å andra sidan om du tänkt ha bilen ett tag är det en sak mindre att oroa sig för!
  4. T.ex https://www.l-m-r.se/p/universal/exterior-362/huvlas/huvlas-las-bagagelucka-push-clip-push-clip-mindre-modell-17946.html?gclid=CjwKCAjw8KmLBhB8EiwAQbqNoHh-w9pAVsTed6N5qfZnoigz8sY0zkQODVphVl4XaBQmYAnkpLtMzhoCft8QAvD_BwE Eller https://www.amazon.se/Flush-Latch-Universal-Racing-Safety/dp/B093FQHBKF/ref=asc_df_B093FQHBKF/?tag=shpngadsglesm-21&linkCode=df0&hvadid=476614842912&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=13459868648202692119&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=m&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=21011&hvtargid=pla-1431746386729&psc=1 Vet inte om nån av de kan fungera för dig, men de blir en slät yta när de är stängda iallafall.
  5. Det går inte att använda samma typ av snabbkoppling som man har på motorhuvar numera på racebilar?
  6. Dagens ilandsproblem! 😜 (om nån mer än jag är i ålder så att ni mins Hipphipp)
  7. Om du redan tror dig ha all förvaring du behöver så har du lite lyxutrymme över ju, barskåp till några flaskor god whiskey? Plats för några jeepdunkar om du ska på långexpedition? Ett hopfällbart trädäck för den äkta Böda camping känslan? Okej stryk den där sista! 😂
  8. När ska vi få se vad det är för godis i paketet då? 😃
  9. Det skulle kunna vara ett klassiskt fall av villhöver! 😝
  10. Jag personligen hade nog byggt ett tunt skåp med flera våningar, att gömma sandstegar, spade, slägga eller liknande "smutsiga" saker i.
  11. Tack så mycket! Man ligger ju i lä jämfört med många fina byggen här, men vi har ju alla våra olika behov och mål. Jag skulle egentligen vilja hänga på en terränggående lite teardrop efter men sambon mumlar nåt om tillbyggnad 😜
  12. Ett par bilder på bilen efter modest höjning. Hade monterat något fel i ena fjäderbenet, (en distansmutter) så jag fick plocka ner allt igen igårkväll och göra om göra rätt, nu har jag inga dunsande ljud när jag kör över gupp och bilen känns bra! Fick ta och testa lite skogsvägar på väg till jobbet imorse för att se att allt funkar som det ska
  13. Ett Mad max inspirerat bygge isåfall, med anti-zombie galler för fönstren! 🤯
  14. Nej så långt kommer jag inte gå, då skulle man ha en terränggående husbil helst tror jag! Ungefär så jag tänker, så att man är utrustad för att vara förste man på plats, alternativt om man själv råkar ut för något, eller att bilen går sönder nånstans långt ute i en skog.
  15. Startkablar är kanske inte fel, det övriga du nämnde plus en del till finns alltid packat i väskan, Victorinox, litet första förband och lite annat smått och gott. Jag tänker på vilket man kan ha nytta av ute på vandring och har det för sig, men där har vi nog hittat en bra balans nu efter några års erfarenhet.
  16. Idag blev bilen med lite bättre markfrigång, och jag passade på att svarta ner kromlisterna framtill med Feltemas gummi spray. Monterade också lite plast baktill så att vovven inte ska gör för mycket märken när han ska i och ur buren. Har kort och gott bestämt mig för att fortsätta med Vitaran den fyller våra behov, offroadandet står ju vi själva för, det är bara att kunna köra runt lite längre ut på skogsvägar som är mitt mål, och att bygga en bil jag själv tycker är häftig och som är designad med våra vandringsäventyr i tankarna. Overlanding i USA med CUV/SUV är ju jättestort, främst med Subarus och det är väl lite därifrån jag hämtar min inspiration. Så då är det väl dags att göra lite planer framåt så man har något att sikta mot. Utvändiga planer. Vill ha: Extralysen, Led-bar Ditchlights Mer ET? Spacers? Andra hjul? Bättre stänklappar? Hasplåtar? Att montera: Instegsskydd Har också börjat fundera på vad för utrustning man alltid behöver ha med sig inuti bilen!? Plåster Kniv Ficklampa Penna (hållbar modell) Liten verktygssats? Spade? Komradio? Baofeng UV-5R+ (billig ej 27 Mhz), behövs 27 Mhz idag? Riktigt extrahjul. Mobilhållare 2 st antislirmattor/sandstegar (har 2) (Biltemas, tror det räcker för oss) Bättre invändiga golvmattor Rep Konserver för 2 dagar? Spännremmar Kardborrtejp Arbetshandskar Paracord Block Hållare t.ex Maxpedition hook & loop mini organizer 117x178 mm Maxpedition modular 3-clip holder 165x51 mm 5.11 tactical light-writing patch Väntar på montering: Första hjälpen Autool X-60 Brandsläckare Att göra: Allt på sin plats Städa ur allt onödigt Bygga delat bagagerumsgolv? Bygga hållare till ovan nämnda grejs eller köpa? Det finns hållare som monteras på baksidan av säten eller baksäten, nån som har erfarenhet av dessa, är de något att ha? Är det något jag missat i utrustningsväg som ni tycker borde finnas med i en grunduppsättning i en äventyrs-/utflyktsbil? P.S bilder på en numera lite höjd Vitara kommer, jag ska ta lite bilder nån dag i veckan när det är lite ljusare ute.
  17. Just det, Kederlist heter de ju!
  18. Absolut, det har samma list som avslutning som man brukar se på t.ex husvagnar att fästa förtältet i, så man kan koppla på en budgetmarkis där som förlängning på den andra. Jag kan skicka PM med exempel.
  19. Märkligt att de inte bara gav dig en ny!?
  20. Ser härligt ut, man ligger ju mer än lite i lä jämfört med alla bilarna där, men var ni tvungna att köra genom skogen? Där såg ju ut att vara fina vägar till samlingsplatsen! 😜
  21. Vinterhjulen är på 16", och snikmodellen kommer med sommardäcken också på 16" så det borde gå, med lite mer et blir ju allt förskjutet utåt också. Vi får väl se om jag kommer på bättre tankar. Plaströret har fungerat precis som det ska och håller ihop bra också. Om/när man ska ha en tarp skulle man kunna göra en lite längre variant till pinnarna :-D
  22. Fick ihop takräcket m.m. igen efter lackering, så i väntan på höjningssats (beställde den 15e men Autodoc är slöare än nått jag varit med om innan, så den är inte ens skickad än) lurade jag med mig familjen på korvgrillning i skogen idag. Passade på att ta lite bilder såklart. Har börjat känna ett visst sug efter nya hjul, jag skulle vilja ha helt svarta fälgar i 16" med lite större terrängdäck på, skulle bli något större än dagens isåfall, har också börjat titta oroväckande mycket på Hero Campers eller Campooz tältvagnar, sånt brukar plånboken inte må bra av, men det är visst något om en tillbyggnad som måste gå före 🙄
  23. Ja usch vad tråkigt det hade varit om det hände ute på tur! Hur känns Grand Vitara annars jämfört med din gamla Vitara, framkomlighet osv?
  24. Hoppas det reder sig snabbt och inte för dyrt för dig!
×
×
  • Create New...