Jump to content

latenight

Basic Member
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

latenight last won the day on September 10 2020

latenight had the most liked content!

Personal Information

  • Ort
    Luleå
  • Land
    Sverige

Overlanding information

  • Fordon
    Suzuki
  • Kommunikation
    Ingen com-radio
  • Övernattning
    Frittstående tält

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

latenight's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

165

Reputation

  1. Helhetsbild. Tänkte bygga en hållare och montera mina recovery Tracks på reservhjulet istället för uppe på takplattformen.
  2. @Lars 9k mmm jag vet... Det finns en Jimny i Haparanda på Blocket nu, men det ligger lite över min budget. Drar kabel och surfar begagnade Jimnys.
  3. Montering pågår.... Jag har varit på jakt efter ett lite mindre Varningsljus som enkelt går att skruva bort. Efter en hel del letande hittade jag "Blixtljus LED Beacon Mini" med stångmontage hos www.ledandebelysning.se. 92mm i diameter och 139mm hög. Och massor av olika blinkmönster. Jag berättade om min tråd här på forumet och vad jag var ute efter. Riktigt hjälpsamma måste jag säga. Nu återstår kabeldragningen på undersidan... men det får bli nästa vecka.
  4. Det fick bli Biltemas rostskydd för hålrum. Det var den jag hade hunnit köpa. Den hade gärna fått vara mer rinnig. Tur att det fanns många hål att bespruta. Montering påbörjad. Ikväll har jag rostskyddsbehandlat ramen invändigt och monterat bundbandsfästen, durkplåt och surrningsfästen. Satte Loctite på skruvarna till buntbandsfästena då tjockleken på ramen bara är 2mm.
  5. Det blev riktigt bra. Mattsvart med lite struktur. Ikväll tänkte jag spraya den invändigt med Biltemas rostskydd för hålrum. Är det någon som har erfarenhet av rostskyddsbehandling invändigt i ram?
  6. Ramen är inlämnad hos Collor AB i Skellefteå för att pulverlackas. Hämtar den på tisdag nästa vecka. Kabeldragning och anslutning är färdigt innuti kopplingslådan. Sedan återstår att dra ledare och återledare till bilens batteri, istället för som nu till det tillfälliga batteriet i lådan. Det fick bli 6mm2-kabel. Det som drar mest är kompressorn med sina 15A. Det sitter två enkelreläer i kopplingslådan. Det ena enkelreläet matar kompressorn och dras av ett fjärrstyrt relä. Detta för att det fjärrstyrda reläkortet är begränsat till 10A. Det andra enkelreläet matar det externa cigarettändaruttaget och dras av ett fjärrstyrt relä. Summa summarum. Det fjärrstyrda reläkortet har sex kanaler och släpper på ström till: 1: Arbetsbelysning vänster fram. 2: Arbetsbelysning höger fram. 3: Kompressorns enkelrelä. 4: Det externa cigarettändaruttagets enkelrelä. 5: Arbetsbelysning vänster bak. (Två lampor) 6: Arbetsbelysning höger bak. (Två lampor)
  7. Tackar @iknutis Helst vill jag få den mattsvart med kornig yta. Alltså med struktur. Ungefär som bedliner på en pickup.
  8. Ikväll svetsar jag färdigt fötterna. Planen är att lämna in den för pulverlackering imorgon. Men jag vet inte hur man brukar förbereda stål för pulverlackering. Jag gissar att jag bör rugga upp ytan med 180:s slippapper. Någon som vet?
  9. Jag har inte köpt en egen Jimny. Men lånar svärfars Jimny i sommar till fiske och äventyr. Ikväll svetsade jag fötterna som passar till fabriks-pinnbultarna från relingen som jag monterade bort. Nu återstår pulverlackering.
  10. Tillverkade två fästen till mina mindre Quick fist fästen. För att få ut dom en bit från lådan. Tänkte bulta fast dom på sidan om lådorna där jag inte har spaden. Dom kommer mest troligt att få hålla i en piasavakvast.
  11. @norlin Tackar för dina tankar och referenser. Nu har jag landat lite efter min borträkning. Jag resonerar numer lite mer som dig. Jag siktar fortfarande in mig på en Jimny. Säkerhetsmässigt tror jag inte att det är någon fara med 50kg på taket, jämfört med svärfars uppgivna max på 30kg.
  12. Vetti tusan hur det kunde dra iväg så mycket 🤔
  13. Tungt bakslag... hängde upp takplattformen i en viltvåg. Jag hade räknat med att den skulle landa på 35kg lastad. Tydligen får maxlasten på Jimnyns tak vara 30kg. Vågen visar 50kg med lådorna packade. Nu kanske jag måste börja fundera på en bil som klarar högre taklast.
  14. Provpackar den främre lådan. Handskar, varselväst, tältlina, varningstriangel, yxa, rullstopp, bogserlina, reparationskit däck och första hjälpen väska. Det kommer mera. Som startkablar och en liten gasbrännare. Jag tänkte packa saker som kan komma till nytta till vardags. Åt mig själv eller för andra som behöver hjälp.
×
×
  • Create New...