Jump to content

dackplagaren

Basic Member
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

dackplagaren last won the day on March 8 2021

dackplagaren had the most liked content!

About dackplagaren

  • Birthday January 27

Personal Information

  • Ort
    Stockholm
  • Land
    Sverige

Overlanding information

  • Fordon
    Suzuki
  • Kommunikation
    Ingen com-radio
  • Övernattning
    Taktält
    Frittstående tält

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dackplagaren's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

77

Reputation

  1. Lite sänkning med plåtarna blir det ju ;). Skämt och sido så är bristen markfrigången nog GVns största nackdel. Så lite skydd är på sin plats med en så pass låg bil. Jag klarar precis att åla mig under den med plåtarna monterade. Vinkeln och skuggorna på bilderna gör nog att den ser lägre ut än vad den är. Mvh 1.90m /92 kg softroader
  2. Plåtarna monterades för ett par veckor sen och i vanlig ordning så glömde missar jag att dokumentera under arbetets gång. Monteringen gick nästan för lätt. Bra passform även fast man nog skulle kunna optimera plåtarna för bättre markfrigång för just mitt fordon och motoralternativ. Vi får se om vi "markbockar" dem för bättre markfrigång.. Fortfarande positivt imponerad av plåtarna som ska vara universella för "nya" GVn. Plattmage Hängbuk för att få plats med katalysatorn. Plåtarna blir behagligt varma av strålningsvärmen. Snett bakifrån. Fördelningslådan är numera väldigt skyddad.
  3. Då passar jag på dessa våffelstegar. Tack för input!
  4. Tack för svar. @Lars 9k Enligt tracmat så ska det fungera för just bygga broar med. Men de verkar otympliga och tunga med tanke på hur sällan de riskeras att användas. Glasfiber är synnerligen otrevligt ifall de splintar sig. Biltemas legoklossar hade jag missat, och de borde fungera bra som domkraftsfundament med så de ska jag nog köpa.
  5. Återupplivar en gammal tråd. Är dessa något att ha för en glad amatör? Jag är inte så orolig för att köra fast i sand, lera eller snö utan snarare som hjälp att ta mig över diken m.m. och eventuellt räta upp bilen vid taktältning. Jag har hittills klarat mig med spade, granris, stenar och stockar för att ta mig fram. Blir dessa bara en onödig vikt med förvaringsproblem? Trevligt pris dock jämfört med tex maxtrax som man tydligen inte ska bygga broar med. https://tracmat.com/products/standard-duty-bridging-ladders
  6. Plåtarna kom i fredags 6 dagar efter beställning. Kvaliteten på plåt och pulverlack verkar rikigt bra. Passformen återstår att se efter installation, vilket lär ske vilket år som helst.
  7. Absolut! Jag är hittils imponerad eftersom de tydligen redan är på väg till Sverige och estimerad leverastid är redan på fredag..
  8. Besiktning kan vara ett aber.. jag brukar passa på att gå igenom bussingar och sånt själv men med rådande läge så var det bara att lämna över bilen. Luftbälgar låter faktiskt fortfarande men väldigt mycket mindre än tidigare. Det märks framförallt när man har långsamma fjädringsrörelser, men jag lever med det.
  9. Sukan har fått lite kärlek på sistone nya bromsok runt om då de gamla gick lite trögt och damaskerna hängde som uttöjda... Den glada nyheten är att Sukan gick igenom ännu en besiktning med blankt papper och detta måste ju firas: Så det blev ett spontaninköp i samband med löning! Jag har nog köpt marknadens billigaste underredskydd. Detta efter "noga" research och jämförelse mellan Ironman, Heavy Crusiser, More4x4 mfl. men konstaden och tillgängligheten fick bli avgörande. 318€ inklusive frakt. Jag är medveten att de inte är uttalat gjorda för offroading med 3mm stål bör hålla rätt bra ändå. https://www.skid-plate.com/skid-plate-for-suzuki-grand-vitara-2005-2015 https://www.skid-plate.com/steel-gearbox-and-radiator-skid-plate-for-suzuki-grand-vitara-xl7-2005-2015
  10. Snubblade över den här: Toyota Land Cruiser Prado 5-dörrar 3.0 4WD Automat 132hk https://www.blocket.se/vi/94464425.htm Verkar redan ha vinsch och "bullbar" kanske kan vara en projektbil för någon som har plats/tid.
  11. Grattis! Kul att det blev en till GV på forat! Apropå snorkel.. ska du montera snorkel så kanske det vara värt att höja diffearnas avluftning ifall du förför dig att testa
  12. Tog ett par bilder på bälgarna. Här med 1.8 bar i, det som syns att bälgarna bullar ut mer mellan fjädervarven längre ned på fjädern. Jag testade att tömma bälgarna helt och studsade fjädringen innan jag pumpade maxtryck i dem för att se ifall de sätter sig bättre.
  13. Det var hyffsat enkelt att montera dem då jag pluggade dem i tömt tillstånd. Väl inne in den löstagna fjädern så gick bälgen att flytta med handkraft. ATM tryck i bälgen med fjädringen monterad så gick det att flytta på bälgen fast med råstyrka och hävarm. Jämför jag med dina röda bälgar så är mina mer avsmalnande med en mindre diameter i ändarna. Jag gjorde rent fjädrarna ordentligt så det kanske hjälper med lera och grus Eller så behövs det en distanpuck till inne i fjärdern även fast jag känner mig mycket tveksam till detta.
  14. Mina pressar och bullar ut lite grann mellan fjädervarven dock så är det ju GVs fjädrar ganska tätlindade så det ger ju mindre möjlighet att bulla ut. Men mindre tryck i bälgarna = mer ljud. Regn = tysta. Jag funderar om det bara är så att de behöver köras in. Mina fyller nästan ut hela fjädernslängd när fjädringen hänger och är kontakt med både toppen och botten när bilen står. Hittade på nätet att en annan GV i Sydafrika har haft samma problem men att det gick bort av sig själv efter några veckor.
  15. Nu är bälgarna installerade. Satte dit dem i lördags och det tog extremt lång tid då bälgen på högra sidan inte ville vara tät och läckte i anslutningen. Det krävdes fyra om monteringar för att få den slanganslutningen att vara tät. Vänster gick på första försöket. Det blev en gummipuck i toppen och en modifierad i botten för att bälgen skulle få stöd. Slangdragning blev internt GVns bärarmar helt utan risk för att skadas av stenar, träd och annat när man är ute i busken. I vanlig ordning så glömmer jag att ta bilder när jag skruvar speciellt när något strular. Jag kan säga att vilken skillnad det blev på körkänsla. Bilen kränger inte lika mycket och flyter över ojämheter. Däremot så låter bälgarna helt horribelt mycket när de gnider mot fjärdern vid långsamma fjärdingsrörelser. Under lördagens hällregn så var de helt tysta med den smörjning som vattnet gav. Under söndagen då regnet upphört så låter det i hela bilen då ljudet fortplantar sig in i ramen.. Någon som har samma upplevelser? Går ljudet bort? Eller ska man försöka smörja med tex. silikonspray?
×
×
  • Create New...