Jump to content

Lars 9k

Premium Member
  • Posts

    4,713
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    687

Everything posted by Lars 9k

  1. Nu är ljusen fixade med nya jordpunkter och lite nya kablar. Då sommaren står för dörren, (klippte gräset igår) är det dags för den traditionella sminkningen av grise.., Jeepen menar jag. Rejäl tvätt förra veckan och sen är det borstning av rost och smink/body över det. Förebilder.. Här får det tejpas i väntan på kirugi! Blemor Acne…. Maskering Även fälgarna har tagit stryk, märkligt! 🙄 Nästa gång bör denna sidan vara fixad.
  2. Inte Spam, blir bara mer nyfiken, lammeldiff fram!? Men en liten tråd vore ju inte fel för oss som varken har ansiktsbok eller instamatic…..
  3. Offroadtur i Hästveda. I lite småmulet väder drog vi norrut. Planen var att möta Johannes i Höör men redan i Gamla Boo fick vi syn på dem i backspegeln. I Höör fylldes det på både bensin och förnödenheter. (Om nu ett flak Cola räknas som förnödenheter!) Väl på plats i Hästveda möttes vi av ganska många bilar på parkeringen. Efter det sedvanliga förarmötet klockan 10 drog vi till skogs. Det blev fort spännande mellan träd och över ofärdiga träbroar som var superhala. Här lyckades inte @Benjamin Kastlund bror Love ta sig runt trädet i Jimnyn, hann tyckte det var för trång när han skulle följa efter pappas JKU..!! Trångt blev det allt, åtminstone på ena sidan av Sukkan! Här var det en annan Suzuki, tidigare byggd av Kastlunds, denna skickade röksignaler framför en något större Jeep. Hmm, svårt när nosen står emot dikeskanten. Hästveda bjöd som vanligt på trevliga och varierande spår. Det myckna regnandet gjorde att många spår var betydligt blötare än vanligt. Här kom vi nästan upp, det fick bli vinschen sista biten. I detta blöthålet gick det bättre. Det här bygget var imponerande, jag tror jag sett den som Challengebil för några år sedan. En ZJ på tgb-11 portalaxlar, upphängda på ”skiftnycklar” från Rover, hydroassist styrning. Axlarna skodda med 40” däck över en kaross med utanpåliggande bur. Vinsch både fram och bak och dessutom reggad som ombyggt fordon och gatlegal. Stundtals var det gott om fastkörda bilar i skogen, det var både mjukt och halt på många ställen. Vid 12 var grillen klar och det smakade gott med käk! På området genomförde även SORK årets första tävling i Trial-cupen med såväl svenska som finländska deltagare. Här en av ”spindlarna”. På eftermiddagen hängde en kille i en nästan standard WJ på oss. Med en vinsch försedd bil framför och en bakom gick det bra. Här doppade Love nosen rejält, svårt att komma åt vinschlinan när den är begravd. Men med lite hjälp bakifrån kunde han komma åt sin vinsch och ta sig över diket. Lite senare var det min tur att råka ut för ont om plats mellan träden. Här trodde @Hanna att det gick bra ändå till vi gled på stenen. Resultatet blev en ny bula i sidan, denna gång på bakdörren, surt och lite tråkigt men rutan höll åtminstone. Efteråt kunde vi konstatera att Johannes lyckades med exakt samma sak på detta ställe i fjor, han gled in i samma träd och fick också en bula i höger bakdörr. Det var ett rejält gäng Danska Landrovers på plats, de körde en orinteringsbana, där de skulle stämpla kontrollerna från bilarna. Bland dem fanns bland annat @Jesper Løwe som oväntat kom fram och hälsade ute i skogen. Vid 16 drog vi åter hemåt efter en trevlig tur, nästan hela och fullt fungerande.
  4. Hur hamnade du där? 😂
  5. En vit bil med extraljus, kul med variation i garaget! 😛
  6. Med taktältet avplockat blev det lättare att komma åt kopplingsdosan. Den hänger med buntband under plattformen. Lagom till att jag klippt loss och öppnat dosan kom @Hanna med kaffe. Här var felet, jordkabeln har blivit varm, börjat glappa och blivit ännu varmare. Syns att kabeln som legat emot också blivit varm. Efter drygt 5 år har det blivit lite oxid i dosan, dock inte så farligt. Det blå är polfett(vaselin) som jag sprutade på när jag monterade. Inte superbekvämt ställe att jobba på. Med sämre väder på G så valde jag att fixa dosan ”sen”. Anslutningarna vattenskyddade så länge. Fästa med buntband. Nästa helg är det offroad i Hästveda men med våren på väg är ju behovet av att få igång rampen inte akut. Fast det gäller ju att inte vänta för länge, är ju lätt att ”glömma bort” såna här smådryga projekt.
  7. Felsökning på takrampen igen. Förra gången var det ju säkringshållaren så jag misstänkte den eller anslutningarna på relät. Då reläerna sitter monterade framför batteriet så behöver det ut för att kunna komma åt att mäta. Vill man sen ha spänning ändå blir det stökigt. En del lera hade letat sig dit men anslutningarna var ok och ett spänningsfall på 0,1-0,2V genom relät tror jag också är acceptabelt. Nästa steg blir kopplingslådan på taket men då måste först tältet av.
  8. Tid igen! Träff i Hästveda lördagen 6/4-24 Samling 09:30 och förarmöte 10:00. Grillen kommer att vara klar till 12. https://hfrc.se/offroad
  9. Nja…. Har varit både bättre och sämre Påskväder.
  10. Påsktur 2024, dag 3 Dagens morgonbild Frukost i undertältet, det har inte hänt många gånger. Faktum är ju att det är sällan det är med överhuvudtaget. Men de gånger vi står lie längre på samma ställe och inte minst om det är på ett publikt ställe kan det vara guld. Årets nya utrustning, termometer i tältet, sätts upp med kardborreband. Glad Påsk!! 🐣 🐇
  11. Påsktur 2024, dag 2 Dagens morgonbild Lite naturbilder av @Hanna
  12. Påsktur 2024, dag 1, forts 2 Vi fortsatte norrut längs E4. Här hade var det betydligt mer vatten förra gången vi körde här! Samma å i mellandagarna. Eftermiddagen fortsatte med rundur uppe på västra sidan av Hallandsåsen i jakt på lämplig plats för camp. En stackars spetsad tvättbjörn! Här är några trevliga vägar att köra men sämre med bra platser att ”komma undan på” Här har vi stått någon gång tidigare, inte fantastiskt men duger för en natt. Samtidigt som det började droppa ringde kompisen och erbjöd käk och en öl i deras stuga. Resan fortsatte.. Ett LITET lamm Noaks ark i väntan på vattnet skall nå upp på Hallandsåsen? Vi landade slutligen vid kompisarna stuga. Lite mesigt, årets första tältnatt blev på en gräsmatta!!
  13. Vi fick frågan av en kompis om vi ville hänga på… så ja varför inte. Det är ju ett kul intiativ! Blir vi några som känner varandra sen tidigare så är det ju lättare. Kan bli en trevlig tur. Det värsta som kan hända är ju att vi ångrar oss eller bryter för att göra något annat och då har vi offrat 500kr……
  14. Påsktur 2024, dag 1, forts Riktigt trevligt väder, förmodligen årets varsammaste dag hitintills. En hel del av de skånska fälten börjar redan bli gröna. Dagens första stopp blev på XXL i Väla där jag inte hann in förrän det blev en trevlig pratstund på parkeringen. Sonen hade en Raptor i Spanien som de skulle ut och Overlanda i. Paket upphämtat, en sak som behövde kompletteras efter höstens kanottur….. forts följer……
  15. Påsktur 2024, dag 1 Klara för tur….
  16. Lite lyx numera att delarna finns att hämta direkt över disk!
  17. Vi räknar med dig! Är den mentala orken för låg får vi väl köra upp och hämta dig!!! Hoppas det löser sig på ett så bra sätt som det går!
  18. @Hindersson har inte varit inne sen 2021 så det är nog osäkert om du får svar här. Men jag vet att han är aktiv på FB och Insta så kanske kan du få svar där om han inte svarar här. Liksom @iknutis hälsar jag dig välkommen till forumet!
  19. Skall du ha den för offroad vill du ha så kort överhäng som möjligt. Är det Overlanding och få med mesta möjliga packning så vill du stuva smarta saker mellan kåpan och hytten, ole, dole , doff….. Tråkigt att det var så illa, men nu är du tvungen att fixa ramen ordentligt och då kommer den att hålla länge, så kanske lika bra!!
  20. Gediget arbete, kul att ta del av. Skönt att ramen var i så bra skick. Är allt lite lättare att jobba med än en unibody. Men 180cm är i min värld mycket!
  21. Kanske någon ”villhöver” Tips: "Eezi-Awn 270 batwing säljes felköp. " https://www.blocket.se/annons/vastmanland/eezi_awn_270_batwing_saljes_felkop_/1400472824
  22. Att det sen är ännu blötare och gråare här hemma gör oss ju inte gladare. Men, men, det kommer fler tillfällen!
×
×
  • Create New...