Jump to content

Christofer Harlegård

Basic Member
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Christofer Harlegård last won the day on November 16 2021

Christofer Harlegård had the most liked content!

Personal Information

  • Ort
    Lund
  • Land
    Sverige

Overlanding information

  • Fordon
    Mitsubishi
  • Kommunikation
    Ingen com-radio
  • Övernattning
    Frittstående tält

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Christofer Harlegård's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • One Year In
  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • Reacting Well
  • First Post

Recent Badges

74

Reputation

  1. Det var inget april skämt! Kanske några trodde det var när vi dök upp dock, kände mig definitivt minst i klassen...  Hästveda offroadträff 1/4!

    Min dotter skulle klippa ihop en film från dagen men, som det kan te sig med yngre så känner jag ett visst svajigt focus. Jag ville dock gärna berätta ändå.

    Vi dök upp i tid, anmälde oss, fick genomgång, Sedan iväg. Stor variation och, vissa områden undveks. Det var riktigt roligt att få utsätta sig själv men, främst bilen. Väldigt positiv över hur kapabel den är! tror inte jag behövde trampa rejält på gasen vid något tillfälle och diffen kopplades bara i en gång. Ja, vi körde inte i alla utmaningar men, tog dem som kändes utmanande och tror det går att öka till nästa gång. Även riktigt nöjd med däcken, radar renegade a/t. Bra grepp nästan hela tiden. Ett par pulshöjningar och säkerligen en del panik i blicken stundom men, många lärdomar och erfarenheter samt, mersmak. Jag kommer återkommer definitivt. Bilen har fått lite ny patina och viss strukturell förändring men, det verkar mest vara i dem delar som skall skydda självaste bilen så, det känns ändå ok. Det känns också bra att få lite styrfart när nästa investeringstillfälle visar sig, bashplates ligger överst tätt följt av nya sidosteg/ skydd.

    Eventuellt dyker det upp en längre film längre fram till dess, Glad Påsk!

    IMG_9909.jpeg

  2. Tack @lars9k Jag har spanat in din och några andra trådar på ämnet. Jag får spana men, det verkar vara en vettig investering vad jag lyckas läsa.
  3. Var köpte du bälgarna @Hindersson? Är/var du nöjd med dem?
  4. Det låter väldigt intressant med luftbälgar! Håller på att kolla upp lite vad som kan fungera. Hur menar du med slangarna @Lars 9k? Trär du in dem i bilen och pumpar med extern kompressor? Justerar du ofta? Jag tänker det kan gynna mina bakfjädrar då jag ofta kör utan någon vidare last men stundom lyckas fylla hela bagaget. Hittade något som heter dd design, finns det andra rekommenderade återförsäljare?
  5. @Istobanjag frågade säljaren som enkelt uttryckt förklarade att om du inte kör omkring med bilen fullt expeditionslastad generellt, ska man välja utan något påslag av vikt. När jag lastar familj och packning, några gånger om året blir det kanske 300 kg + från tjänstevikt. Väljer man dem hårdare blir åkturen helt enkelt hårdare vid vardagskörning. Jag upplever bilen som väldigt likartad, något mjukare men, det kan också vara önsketänk 😄. Det hade så klart varit värdefullt att fått prova bägge för att uppleva skillnaden men i övrigt är jag helnöjd!
  6. Stämmer @Lars 9k köpte ironman höjningssats från 4x4 offroad. Vi pratade lite om att som merförsäljning skulle dem kanske erbjudit nya bussningar och hylsor att köpa till då man med största sannolikhet köper för att byta de gamla och tycker det kunde vara lönt att fräscha till det mesta? Nu fick jag så snällt flytta över de gamla vilka, lyckligtvis var i gott skick.
  7. Tänkte denna tråd är lämpliga att fortsätta med nya berättelser. Nu är det kul att dela med sig av saker man gjort då jag själv finner det lärorikt att kolla andras, alltså dags att dela med sig. Igår hände det, hade till och med svårt att sova natten före, lite youtubande för att få hjärnan på rätt spår och mentalt planera.... Japp, dags att byta till vinterdäck! Passade samtidigt på att byta dämparna också Eftersom jag jobbade fick jag så vänligt hugga in när tillfälle gavs under dagen. Lyckligtvis valde jag att börja med framdämparna då dem var mest komplicerade och det var mest arbete att komma åt dem, ett beslut jag under småtimmarna var mycket nöjd med. Första är alltid värst och det blev ett och annat omtag... Skönt att ha möjlighet att vara på en plats med resurser och utrymme då. Första till slut på plats och halva dagen gått 😮 Dock kände jag mig positiv och efter en del pauser, frivilliga och ofrivilliga, kunde nästa sida påbörjas. Där var egentligen den, lyckligtvis, enda platsen jag stötte på riktiga bekymmer i form av ena bulten till styroket hade satt sig i hylsan. Så den kunde varken värmas eller smörjas ut. Framdelen nästan färdig, bara återställningen under huven kvar. Nu har klockan dragit iväg och både middag och efterrätt har inmundigats, samt har jag fått, mer eller mindre frivilligt sällskap och stöttning vilket uppskattas när man börjar bli lite seg och glömsk. Dags att ta sig an de bakre stötdämparna så man kan gå och lägga sig innan väckarklockan ringer. En liten extra resurs håller koll på placeringen under bilen men det gick väldigt smidigt med dem sista och plötsligt var bilen klar! körde den fram och tillbaka så hjulen satte sig rätt och fick, av mina hjälp kommenderade informationen att den nu var 65 mm högre än i morse. Det blir till att ta i lite extra och nästan hoppa in, inte van vid höjden ännu, fotsteget kommer äntligen till nytta på allvar Ut på provtur, känns bra, något lite svajigare men då på ett bra sätt Fick en tur på motorvägen också och då passade jag på att väga bilen när den ändå var relativt tom, så nu har jag en bra utgångsvikt om jag blir nervös någon dag. Tid till hjulinställning passade jag också på att beställa för säkerhets skull. Nästa projekt nu blir att hitta tillfälle att komma ut på småvägarna och känna lite gung, grus och lera!
  8. Tack @Norlin också jag har lärt mig något nytt 😁nu.
  9. Så var det äntligen dags igen, det blev en garage tur och kommit en liten bit till av många planer. bytte 12V fram till usb och lightning samt opererade in ett dubbelt usb uttag till baksätet. Blev nöjd, nu kan barnen ha sitt därbak och jag kan följa med ut i framtiden med våra iPhones. Blir lite nervös att pilla itu så mycket men, blev bara av med två clips, vilket inte märktes vid återställning. Smörkniv, mycket bra verktyg för att lossa paneler. Med voltmätare inbyggt. Kul! Nu skulle det också dragits direktström till 12V i bagaget samt installerats usb där också, på direktström men, någonstans kom jag på att det vore klokt med en brytare till detta. Rom byggdes inte på en dag och inte min bil heller
  10. Tänker att en egen tur tråd kan vara kul att dela med sig. Har idag följt ett spår av magnus nilsson1 på wikiloc en liten bit vilket var en fin bit. Från Lund till Reslöv på vanlig asfalt sedan var det mindre vägar mellan reslöv och stockamöllan. Efter stockamöllan blev det grus och vi testade lite olika lufttryck vilket resulterade i att vi tyckte 29 psi gav en fin gång och mjuk körning p Kul att också få motionera mina nu fullt fungerande differential växlar! krabbelur tillagning IMG_5878.MOV
  11. Tack @MrWIBför bra svar. Med inte tillräckligt menar jag inte tillräckligt många spår 😁 En grusväg med gräs mellan spåren är terrängigt nog för mig. Dock tar jag gärna emot tips på enklare program att planera med, gärna där man kan lägga över från trafikverkets sida som nämnts ovan, eller om inte enkla vilket som rekommenderas att sätt sig in i?
  12. Sitter och kliar mig lite efter att ha läst denna tråd. Det är kul att köra... också att planera och hitta men, det känns, för mig som uppenbarligen spenderar alldeles för lite skärmtid, lätt avancerat och väldigt mycket att hugga i. Så det är bara att ta tag. Dock undrar jag, för att få en liten skjuts i starten, vad folk föredrar och varför. Som jag förstår det hela använder sig många av en gps? Vilket får mig att undra i dagens tekniska utveckling dess plats? Tänker mycket på mobiltelefoner och iPads, samt att även dessa modulers kapacitet kan ökas med en extra gps mottagare. Som ni förstår kör jag med telefon. Jag har följt några spår på wikiloc, vilket var kul men, inte så att jag känner att det ger mig tillräckligt. Min fråga till alla som behagar svara då är. Vad använder ni för navigering och varför (i fordonet)? Jag tänker en del som @Jah resonerade ovan att det vore skönt att kunna anpassa och hitta när man redan är ute någonstans. Vad finns det för tips kring detta? (Nej, jag har inte med mig dator i bilen ) Här finns en rejäl kunskap bland medlemmar och ett fantastiskt intresse som är helt underbart att följa i trådarna men, jag blir snabbt vilse i det mesta, kanske en karta för att hitta rätt 🥳 Vore kul att få lite info hur den generella bilden och tillvägagångssättet är bland intresserade (på en mer allmän nivå). Jag bor ju långt ner i skåne och här känns hyfsat knepigt att få till någon spännande rutt i närområdet men, något kan man hitta!
  13. Kom aldrig så långt i förhandlingarna tyvärr @Carlos dock hamnade frakt för fram och bak på 250-300 euro och afn tror jag inte det är då dem tillverkar efter behov. Något som tar ca 30 dagar.
  14. Äntligen!!! Nu kommer regnet! Så är bilen fixad också ja. Alla växlar går i och ur otroligt fint, säkerligen inbillning men aldrig har det känts så smidigt. Då det verkar finnas en mening med det mesta så har jag ändrat min prioritering av uppgraderingar ( även om det kommer dröja ännu lite till tyvärr 😞) Så första prio nu blir däck och stötfångare!!! Till dess får jag halka runt bäst det går och kanske kör jag sönder stötfångaren och blir tvungen att byta 🧐. Sidestepsen skall också bort därefter och ersättas med någon rail/ rör typ… Sen kommer nog höjning och bekvämligheter. Inget ont som inte har något gott med sig brukar jag tänka och ett lågt kassaflöde ger möjlighet att låta hjärnan jobba lite extra?! Funderar (borde är nog egentligen mer rätt 😁) på att bygga egen stötfångare? Någon som har lite mått eller ritning?
  15. Hittade denna sida: https://www.ramingo4x4.it/epages/103626.mobile/en_GB/?ObjectPath=/Shops/103626 Verkar vettig, tog lite tid att få svar men, det kom. Ännu inte köpt något men priserna verkar ok och stötfångarna jag tänkte mig tillverkas vid efterfrågan så, kan bli bra..,
×
×
  • Create New...