Jump to content

Carl Norberg

Basic Member
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Personal Information

  • Ort
    Torslanda
  • Land
    Sverige

Overlanding information

  • Fordon
    Mitsubishi
  • Kommunikation
    PMR (446Mhz)
  • Övernattning
    Annat
    Frittstående tält

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Carl Norberg's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • Reacting Well
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • First Post

Recent Badges

46

Reputation

  1. Tack @iknutis Informationskällan hos dig verkar oändlig! Ska kika om jag har någon pinne, men verkar ju rimligt att den är från Aisin.
  2. @iknutis En fråga till. Du skrev att växellådan vill ha SP-III, men i min manual står det att bensin-V6 vill ha SP-III men att min diesel 3.2 vill ha ATF-PA. Finns det nyare rekommendationer än vad som står i manualen?
  3. Tack för alla svar. Jo det är en diesel och jag har läst det där om kedjesträckaren. Ska försöka komma åt att inspektera den! Brukar kedjan hålla så länge skenan byts? Inga VW-haverier här? Oljetrycksgivaren är lika bra att byta vid nästa oljebyte då. Finns det bara en att välja på? Mannol verkar slut överallt... Går det att ta vilken SPIII-olja som helst från känt märke? Har förstått att dieselpumpen kan bli dålig pga rost i påfyllningsröret, men har uppfattat det som tidigare årsmodeller, typ gen3? Finns problemet även på gen4?
  4. Hallå. Min gamla Rav4 byttes för någon vecka sedan till en Pajero LWB från 2011. Bilen känns helt ok för sin ålder och ännu har jag inte hittat några allvarliga problem. Bilen kommer primärt att fungera som husvagnsdragare med familjen och måste därför vara pålitlig (men även som andrabil och ut-i-skogen-och-tälta-med-kompisar-bil) Är det något man normalt ska se över direkt på dessa bilar? Ni vet enkla saker... Förr var det typ vakuumslangar, bränsleslangar, jordpunkter etc... Bromsarna verkar helt nya. Service är gjorde men jag gissar att säljaren knappast bytte olja i automatlådan, fördelningslådan eller diffen. Kylvätskan kommer bytas I samband med montering av motorvärmare. Men vet att här finns några som verkligen kan sina Pajero och är nyfiken på tips! Tyvärr inte någon overlanding lullull på den. Men den ska få en del extraljus och troligen en huvdeflektor ganska snart.
  5. Tack! "Väldigt billig" är ju relativt med en Land Cruiser... 😃 Alla är dyra men denna är billigare än övriga till salu. Men det har väl sin orsak... Dock har jag ingen möjlighet eller tid att börja blästra och fixa så jag får nog fortsätta hålla ögonen öppna.
  6. Hej Var och kikade på en LC120 idag som kändes helt ok att köra men underredet gjorde verkligen att jag inte fick en bra känsla. Tänker att det finns väldigt många här med bra kunskap om LC. Skulle bara vilja verifiera med er så att jag inte har fel om bilen. Visst är denna "bortom räddning"?
  7. Tack. Har redan sett hela filmen. Toppenbra! Men jag ska se om den nu när jag vet att det är därifrån. Vi kanske provar den vägen. Rav4an är ju inte superkompetent. Man kan ju dessutom göra lite avstickare om man scouta lite.
  8. Ingen ny resa än. Familjesemester för tillfället Men planen är en helg med några vänner i september. Vi funderar på TET från Karlstadtrakten upp mot Särna. Är det någon som vet om den biten är värd att köra och funkar med bil? Inte för smala stigar?
  9. Oj. Massor av bra svar här. Har missat! Jo jag är mest inne på att bara använda bilen nu. Att höjda den, få andra hjulvinklar och inte kunna justera känns rätt segt. Gräset är ju alltid grönare... Hade det varit så att detta var hela familjens huvudverktyg för semester så hade jag köpt något annat. Nu är det inte det. Så det är bara att köra vidare som det är. Serva, se till att allt är som det ska och ha kul! Ny campinghelg planerad så fort familjesemestern är klar
  10. Japp. Jag tänker lite likadant baserat på en plan längre fram i tiden då den andra bilen kommer ersättas med elbil... Men dyker rätt objekt upp så kan det absolut bli aktuellt med ett byte. Dock ska bilen accepteras av frugan också Är sjukt sugen på en LC120 bensin (pga skatt och körsträcka) men det ligger typ ett år bort. Kanske bara ska hålla mig tills dess
  11. Här händer inte mycket mer än tankar och funderingar just nu. Det fina är att min 5-åring undrar när vi ska ut och campa Jag har dock tänkt en hel del på min bakre camber. Den är inte bra... Kommer slita däck onödigt mycket. Vad jag läst på nätet så rostar justeringen alltid fast på dessa och det är ett galet jobb att få loss och fixa (läste om 18h för verkstad). Därför är min idé nu en höjning av bilen Det vill jag ju ha ändå men nu kan jag nästan motivera den med pengar! All min logik säger nämligen att den negativa cambern kommer att gå mot 0 när bilen fjädrar upp/höjs. Rimligt, right? Så då är frågan... puckhöjing för typ 1500kr eller fjädrar för kanske 6500kr och ganska lång leveranstid... På en bil som är värd 30-40 000kr. 🤔 Svårt!
  12. Har lackat mina sidor på takkorgen nu. Blev Biltema Gummifärg för att det var smidigt att få tag på och ska vara enkelt att ta bort om jag blir nöjd. Får se hur det håller... Det är i alla fall ett första steg i att snygga till takkorgen. Sjukt lätt att få ett jämnt, snyggt resultat (förutom på andra profilen där jag klantade mig...). Nästa steg är att få det lägre monterat. Just nu är det monterat på ett vanligt takräcke vilket innebär att jag får både höjden från railsen, foten på räcket samt även själva fyrkantsprofilen. Hoppas ni hänger med... Railsen gör jag ju inget åt. De är kvar... Men skulle vara trevligt att nästan kunna montera korgen direkt på railsen. Är det någon som känner till några skruvfästen eller profiler för att kunna skruva prylar direkt i rails?
  13. Det blev det! Sista platsen var väldigt fin. Men nu är jag sugen på en höjning av bilen 😂
  14. Tänkte att jag skulle göra det vanliga och starta en tråd för de små rundor jag kommer lyckas göra med Korpen (döpt av min fru efter att jag kallat den Raven med svenskt uttal). Förra helgen blev premiär. Jag och en kompis packade vad vi trodde vi skulle ha med och drog norrut mot Dalsland och Värmland. Kom iväg ganska sent och fastnade i Göteborgstrafik. Beslutade oss för att växla små grusvägar med snabbare transport norrut. Målet var en plats vid en sjö sydväst om Årjäng. En vägbom stoppade den idén och istället blev det ett letande efter nytt ställe. Hittades sent vid en annan sjö och hi var toppennöjda. Dag två satte vi mål mot Stöllet och Brattfallet. Återigen växlade vi grusväg med andra mindre vägar. Fick en fotosession I ett stenbrott. Mina Toyo kändes fantastiska på grus. Grymt stabilt! Vi fick leta ett tag efter en bra plats att slå läger på och insåg tillslut att det bästa med tanke på sol, vy och läge vore att vada genom Helgån och slå läger där. Fantastisk kväll med porlande vatten och mer eller mindre medelhavsvärme. Även helt utan mobiltäckning 👍 Tredje dagen blev ett besök vid Brattfallet och sedan ganska enkel transport hem igen. Enkel och bra premiär. Och bilen höll 😁
  15. Tack för hjälpen! Jag ska fundera över vad jag ska använda. Just reversibelt är lite lockande... Funderar också på en LED-ramp längst fram men funderar på om bilen mer kommer likna A-traktorerna på byn. Min Rav4 är ju inte direkt en tydlig overland bil som de flesta andras LR, LC och Jeep här 😂
×
×
  • Create New...