Jump to content

Sebastian Daniec

Basic Member
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    10

Sebastian Daniec last won the day on March 26 2022

Sebastian Daniec had the most liked content!

Personal Information

  • Ort
    Västra Frölunda
  • Land
    Sverige

Overlanding information

  • Fordon
    Suzuki
  • Kommunikation
    Ingen com-radio
  • Övernattning
    Taktält

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sebastian Daniec's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • One Year In
  • Very Popular
  • Dedicated
  • Collaborator
  • First Post

Recent Badges

163

Reputation

  1. Hyrde Tentipi tält vintertid just för att jag ville elda i det och se hur det var. Oavsätt hur många videos på tuben jag plöjde och försökte övertyga mig själv att det var bra blev upplevelsen inte helt som jag tänkt mig. Dvs inte dålig men annurlunda. Så det är väl mitt tips, hyr ett tält på tex Hygglo och se om det passar din setup.
  2. Vi har spenderat två somrar med det här tältet och gillar det jättemycket. Det bästa med det är det stora takfönstren som släpper in dagsljus. Även vid regnigt väder känns det mysigt att vara i tältet. Vi säljer det då vi vill ha nåt som passar vår snabba resstil mer. Tältet tar ca 4-5 min att sätta upp och 8-10 att sätta ihop för en person. Betydligt fortare om man är två som hjälps åt. Vi har en liten kille som ser till att bara en person kan packa tältet Dare to be different, holländskt märke där man lagt mycket tid på kvalitet. 180 cm bred madrass ger gott om utrymme för två vuxna och en tvååring på tvären. Nypris för tältet med förtält, isolering samt tillbehör gick på ca 38 000. Mitt pris 25 000 kr
  3. Kommer vara där i två dagar, hoppas någon mer från forumet ska dit! 1 dag 180 kr eller två dagar för 250 kr https://www.overlandadventureexpo.com/
  4. Vilket sammanträffande, vi var där den 20 Juli 😄 Måste erkänna att det var inte lätt att hitta ingången till campingen med google maps.
  5. Så kul att läsa hur dina tankar går @CampForCer kring utrustning. Skippa anexet, hyllsystem, Ecoflow 😄 Slängde ut ena baksätet och byggde en liten plattform för kylen, nu kan vi ta kalla drycker under färd. Sen lådsystem för mat, kastruller och kläder. Vi får se hur det funkar. Har markerat ut några ställen över alperna, klassiska overlander ställen och även några andra. Kollar på youtube och markera ut så fort jag ser nåt jag vill besöka.
  6. Det är på tiden att jag slutför den här resan innan nästa börjar 😅 Vi tar oss till Höga Kusten och här har vi knallat upp på Valkallen. Kan starkt rekommendera att besöka stugan som finns på toppen. Utsikten är fantastisk och det går att övernatta om man vill njuta av en solens spektakel. Vi kör vidare norrut och besöker ställen som jag besökte året innan på min solo hike. I naturen lämnar vi bara fotsteg! Gulaschsoppan värms upp med vedeldade köket. Natten spenderar vi vid Mäja Fäbodar i närheten av Ullånger. Ett av många stop för de som vandrar Höga Kustenleden. Dagen efter tog vi en topptur till Fäberget. Fantastisk utsikt och grymt bra vindskydd. Ta med nåt att grilla! Vi lämnar Höga Kusten och rör oss mot Skellefteå. Jag inser att jag har glömt mina Lundhags kängor, misstänker parkeringen vid Fäberget. Djupa suckar hela vägen till Skellefteå. Nästa inlägg kommer ha betydligt mer bilmaterial då vi besöker en Ö nära den Finnska gränsen!
  7. Kunde inte med att skiljas, hade en säker köpare till slut men det kändes inte rätt. Riktigt glad åt beslutet, nu satsar vi på att säkra så grabben inte trillar ut och förbättrar en del på bilen 🙂
  8. Riktigt välproducerad overlanding serie. Finns 4 avsnitt och 5 släpps nästa vecka. Kan starkt rekommendera!
  9. De lägger ut nät med båt, låter det stå ett tag och sen drar de in den med traktor. Det uppskattades inte av alla bybor hörde jag i bastun 😅 Eller hur, kul när en pryl har fler funktioner!
  10. Vi fortsätter norrut, letar efter ett ställe att återvinna våra 450g gasflaskor men det är inte lätt. Hungern kallar och google maps åker fram. Höglunda gård, 4,6 i betyg. Ok det får duga 😉 Idyllisk gård med fantastisk utsikt och härliga jordnära människor som driver den. Maten var närodlad och riktigt bra. Till efterrätt blev det våfflor i vanlig ordning. Finns de på menyn ska det provas! Sonen får snabbt nya kompisar. Ett litet stop på Ica, systemet och det är dags att leta övernattning. Vi hittar till slut en plats men när vi kommer fram ser vi en gigantisk husbil från Holland. Jaja, lite imponerande att den tog sig hit på den smala grusvägen. Jag kör fram för att vända och upptäcker då ett smalt passage som leder till den steniga stranden. Jag är inte sen att svänga in och krypa fram till stranden. Vi belönas med en fantastisk utsikt över Storsjön. Det holländska paret kommer nyfikna fram och vi ursäktar oss lite att ha pajat deras utsikt. Samtidigt kan jag inte sluta känna mig nöjd över att de har lyxen men vi har utsikten 😎 Efter resans skönaste natt vaknar vi till ännu en fantastisk dag. Idag ska vi lämna Jämtland och styr österut mot höga kusten. Efter ett par timmar stannar vi för lunch och hittar bokstavligt talat ett smultronställe. För varje meter som vi går ser vi mer och större smultron som vi plockar. Till slut blir det löjligt och vi bestämmer oss för att dra innan vi blir kvar till vintern. Vi stannar till för kvällen på ett ställe som vi upptäckte året innan med en hyrd husbil. Den dagen hade jag riktigt uselt humör och jag behövde stanna för en paus. Det blev riktigt lyckat. Så nu året efter är vi här men det är även massa andra människor från byn. Här ska det fiskas med båt och traktor. Dagen efter tjötar jag med några förbipasserande bastubadare och blir inbjuden att hänga på. Jag tackar aldrig nej till bastu.
  11. Vi har bestämt oss att sälja våran äventyrsbil och satsa på nåt mer familjevänligt, VW Transporter med 4Motion etc, när grabben är äldre kommer vi kanske köpa en riktig 4x4 maskin. Man vet aldrig men nu känns det som rätt beslut. https://www.blocket.se/annons/goteborg/suzuki_grand_vitara_5_dorr_2_4_4x4_automat_lagvaxel_taktalt/99530831
  12. Ja den väger inte så mycket men jag måste nog ha en som svingar horisontellt så jag kan stå i köket. Jag kanske ska rita på nåt och försöka bygga det själv. Skruvar bort kroken på min och fäster den där. Nån som har tips på verkstad där man får låna svets, helst TIG men MIG går också bra.
  13. Jag ska fundera på det, det blir lite väl mycket extra vikt, kan tänka mig att en stålkofångare väger en del.
  14. Jorå, ca 6000 kr. Tänker du att jag ska montera en svängarm i den?
×
×
  • Create New...