Jump to content

Lukas Nilsson

Premium Member
 • Posts

  197
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Lukas Nilsson last won the day on August 17

Lukas Nilsson had the most liked content!

1 Follower

About Lukas Nilsson

 • Birthday July 20

Personal Information

 • Ort
  Sunne
 • Land
  Sverige

Overlanding information

 • Fordon
  LandRover
 • Kommunikation
  27 Mhz
 • Övernattning
  Taktält

Recent Profile Visitors

574 profile views

Lukas Nilsson's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • One Year In
 • Very Popular
 • Reacting Well
 • Dedicated
 • Conversation Starter

Recent Badges

477

Reputation

 1. Det är egentligen givet, dessutom ganska dumt o göra sig av med en bil man kommit ganska långt med? Suget på nya projekt är stort nu när även båten är klar. En vettig dailydriver kanske får bli nästa projekt? Tanken är isåfall att montera en 2kw kinavärmare eller åka o riva ut en Airtop från en bil på skroten, fast montering i bil och ta diesel från bilens tank och istället hällre lägga till en dunk på taket i reserv. sen efter det, lösa en möjlighet för slang ut till tält! Fasen vad roligt! Kul med en till Värmlänning som jag inte träffat än! Lånar hemskt gärna tältet av dig någon helg, hade varit riktigt skoj! Sen har jag ju förvisso en 2.5m gordigear markis på bilen, kanske inte heller är en jättedum lösning för flerdagscamp med taktält och ett uterum.. Tål att tänkas på! Hör av mig i PM någongång framöver här så får vi se om vi kan lösa något, kanske rent av tvinga med oss @Andreas ut på en liten tur så småningom och ses?
 2. Jösses vilken rolig tråd dethär blev! Sjukt mycket roliga förslag och fina bilder på folks setup! Kul att verkligen få se att vi människor är individer på riktigt, och således fortfarande prioriterar, tänker och behöver olika saker! Tack för alla bilder och förslag, skulle tro att det är ett populärt ämne och fler än jag som kommer glädjas av den här tråden! Kanske får bli hårdskal + något annat skojigt tält med kamin för de båt och vinterturerna som blir. Tiden får visa mig vägen Inte ens säkert det blir bilbyte, men skulle det inte bli det så är det faktiskt ÄNNU mer aktuellt med byte av taktält då min nuvarande setup fungerar lite sisådär
 3. Kan litegrann hålla med dig, sover jag ensam, sover jag i bilen o då har jag en sovsäck som duger utan värmare. problemet är att när man kör bilen i under 10 minus så blir den inte varm på en 1.5 timme, så det finns ett visst behov av dieselvärmare i den ändå. Då kan jag likagärna se till att montera en i bilen, och samtidigt försöka fixa någon slang för att kunna dra upp i tältet. Dock somsagt för turer likt den du ordnade i vintras (samma plats mer än en dag, med lite utforskning under dagarna) så ser jag en stor vinst i liknande tält med kamin, helt klart. Härligt att komma tillbaka efter några timmars åka, tända i kaminen och när timmen är slagen så kan man krypa in i ett varmt tält och avnjuta sprakandet från elden. Plötsligt försvann vinterångesten?
 4. Dumt av mig, ALDRIG plocka bort saker, bara lägga till Vad tänkte jag på.. Skämt o sido, ska bli intressant och se vad som händer. Kanske inte alls gör mig av med defendern heller, trots att jag är sjukligt sugen på ett nytt projekt.. Går ju att ljuddämpa defendern o byta stolar o greja lite till på den för att öka komforten, satsa på ett par AT däck och ett hårdskalstält.. Vem vet men jag ska prova tält med kamin, helt klart! 😎
 5. Ja det är ju knepigt. Som sagt så finns inte riktigt det perfekta alternativet, rent av kanske hardshell är det ”enda” alternativet för mig som fortfarande vill ut och busa på alternativa vägar, sova 2st komfortabelt och samtidigt går att packa ihop något smidigt. Fördelen med taktält är ju att kuddar och sovsäck kan ligga kvar mellan stoppen, och man på så vis får bort en del skrymmande last från bilen. Lusten till just kupoltält och liknande är egentligen framförallt möjligheten att kunna elda inne och då framförallt på vintern! Taktält kan ju utan problem värmas med dieselvärmare om man känner för det, men svårt att koka morgonkoppen med dieselvärmarn! Sen hade det varit riktigt smidigt för vinterfiske och annat, kanske t.o.m. på sommarn för att lyfta med sig i båten om man vill övernatta på någon ö eller liknande. Nu sover jag för det mesta själv, och jag märker att jag drar mig från att använda mitt mjukskal och hellre sover i bilen, inget fel i sig men skulle det råka bli ett bilbyte så kanske det inte fungerar längre! Sååååå, efter en skitlång bibeltext här ovan så sammanfattar jag mig kort! Köp ett av varje och hyr ett förråd, You can live in a car but you can’t race (overland) a house Men med det sagt ska jag absolut ta och prova mig fram! Ska börja med att försöka hyra en lavvo eller liknande! Tack för bilderna @CampForCer, blir ju inte mindre sugen på en riktigt kall vinternatt i skogen efter den lavvo bilden!!
 6. Tack för ett skitbra svar! Kan tänka mig att man romantiserar det lite, helt klart!
 7. Skum rubrik, o skum frågeställning kanske! Har det senaste funderat en del på att eventuellt börja åka pickup igen, och det i sig hindrar mig inte från att använda taktält men jag skulle vilja ha lite input från de som rest och spenderat ett gäng nätter i Lavvu/kupoltält/tipi. Känner ibland att det finns ganska fina fördelar med att ha ett fast camp där man kan åka runt och utforska närområden för att sen komma ”hem” igen, sen även fördelen med att kunna elda och laga mat inuti tältet, och sist men inte minst att jag enkelt kan ta vilken bil jag vill, om det så är en Renault Clio jag vill åka med så får jag enkelt med mig tältet.. Varit inne ett tag på ett Tentipi Safir med kamin, alternativt ett sånt rysstält (Bereg) som @CampForCer har! Med det sagt behöver ju inte det ena utesluta det andra, men om jag säljer Defendern så funderar jag på att låta tältet sitta kvar på den, dels då jag hade föredragit ett hårdskal, och dels för att mitt börjar bli ganska slitet. Vi kan väl köra en liten Pros and Cons tycker jag!
 8. Mmmjaa njaa njaäe? Alltså det är den ju för den är ju klar och hel. Däremot så har jag ju mitt hjärta litegrann hos pickuper - i synnerhet amerikanska.. saknar pickupen som den var i utförande 1.0 med öppet flak och låg ställning, i mitt tycke var den som bäst då. Den ultimata bilen som egentligen skulle kunna ersatt alla mina fordon, overlander som grocerygetter.. Den ska repareras och putsas iordning litegrann men jag är inte helt nöjd med skicket. pros komfort bruksvärde pris Ork i maskineriet cons skicket bränsleförbrukning driftsäkerhet? Medans defendern är den ultimata turbilen, men jag är helt beroende av en separat bruksbil. Du har inte bråttom, du tar dig dit du ska och den har 110% den rätta äventyrskänslan. Svår nöt att knäcka? behåller båda tillsvidare Du har så rätt, så länge den läcker kan man vara lugn, det är när den slutar som.. ja..
 9. Jodåsåatt. Kurs imorgon så nu är jag hemkommen från testturen - Utan haverier! Camp dag 2 någonstans i skogarna i Robertsfors Parkerad för en liten lunch på Lövångergården i.. ja, Lövånger. Sen var det dags för en kaffe o lite fiske Sen var jag ute o kollade lite platser jag kollat på kartan innan resan, av typ 10 bommar hittade jag en skitfin plats hyfsat avlägset, rätt ner på en fin badstrand! Kul, ett till ställe att stå på vid nästa resa uppåt! Camp dag 3 Sen var det hemåt pga att jag vart lite glömsk och glömt avboka en kurs imorgon fredag. Så full fart neråt igen För att citera en viss Dahl ”in darkness we find camp” och klockan började bli rejält sent så jag tänkte fuska, letade plats i iOverlander appen, höll fullt spett på e4an några timmar (Nåja, det låter häftigare än vad det var, 90kmh är precis lagom i en defender såvida man inte har direkt dödslängtan) efter vansinnesfärden i 90kmh på e4an i några timmar körde jag in på en grusväg, körde 2 mil rätt ut i skogen och sladdade in vid tänkt camp, tysken som stod där med sin van ställde sig med händerna upp i luften, han var inte beredd på att det skulle komma en skitcool defender med en trött värmlänning i kl2 på natten och väcka hans familj med dunder o brak - fort i med backen och åka därifrån igen.. tillslut hittade jag ett camp till, någon mil bort. Ungefär det femtielfte tjärnet jag åkt förbi med namnet aborrtjärn, undrar hur många det finns.. På morgonen därpå visade sig nödcampet vara en helt OK plats. Sparades i Google maps tills nästa stressade hemfärd! Dag 4 var totalt ointresserat, ren transportsträcka. Mötte sjukt mycket coola riggar och byggen påväg norröver! Bonusbild på deffen Slutet gott, allting gott! Supernöjd över turen. Fått prova på bilen litegrann och ökat tilliten till den betydligt. Byte av en h4 var den största reparationen! Nästa gång hoppas jag sambon är med så någon kan sköta kameran och så ska jag komma ihåg att avboka alla eventuella hinder och slippa stressa
 10. Tack Ove!! Supernöjd med inredningen så långt, kanon när man sover ensam eller till vintern. Renogyn fungerar som väntat, med en helt OK app också! (Tack för tipset, måste ju vara bland det mest prisvärda alternativet?) Nu är t-spriten inhandlad så nu går det absolut ingen nöd på mig, hem o prova reparera gasköket sen! För tillfället i Lövånger och ätit lunch på Lövångergården, rekommenderas om man åker förbi!
 11. Inte än! Men snart Kanonsvar, ska bli kul o se om någon har andra åsikter! Sjukt bra pris på kartorna också
 12. Intressant frågeställning - Om du bara får ha 1 navigator/karta för overlanding i din telefon/surfplatta, vad skulle du ha och varför? och samma som ovan fast 2 olika navi/karta? Använder mig idag av Gaia, funkar kanon, lätt och gratis. Däremot är kartan sjukligt begränsad. Jag och @Lars 9kdiskuterade en avstickare och den fanns inte ens på min karta.. Vad för program använder du Lars? Orkar inte ha 100 olika appar, i datorn kan jag ha hur mycket som helst, det gör ingenting! Nu planerade jag och ritade upp min GPX i datorn, laddade över till Gaia och frid och fröjd - men vill ha bättre kartor med mer detaljer! Behöver inte vara gratis men får gärna funka på både iPad och iPhone då det är det jag tänkt använda för navi i bilen 😜
 13. O nu är jag ute och framme vid camp 1 (Och det blev alltså @Lars 9koch @Hannas camp SV Strömsund, då min resa råkade bli en dag kortare och jag numer måste vara hemma senast torsdag sitter jag och funderar på om jag ska göra om rutten o slippa vildmarksvägen i år, och istället lägga tiden på 2 vettiga camps till, Robertsfors o sen typ Borlänge/järbo/djurås resan kan hittills sammanfattas såhär - vägarbete, en slider hoppat ur till kylen, och till sist så la gasolköket av när det var dags för middag. Tur jag tog med trangiaköket, otur att jag glömde t-spriten.. nåja Glad att äntligen se något annat! Vägarbete 1 Vägarbete 2 Vägarbete 3 Vägarbete 4 Vägarbete 5 Sen var jag framme vid camp! defender som vilar sig lite camp Och lite matlagning på öppen eld på småpinnar pga kökshaveri, blir inköp av t-röd imorgon!
 14. Tack Lars! Smiter genast in och läser litegrann
×
×
 • Create New...