blackstream Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Fina recept @Lars 9k (Hanna)! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Wiberg Posted May 14, 2017 Author Moderators Share Posted May 14, 2017 Kul att ni testar vad ugnen går för och att den levererar! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted May 14, 2017 Premium Member Share Posted May 14, 2017 Gäller ju att testa så man vet om det är lönt att ta med prylarna i bilen ...... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackstream Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 (edited) Fattiga Riddare En rätt som jag fick av Farmor när jag kom hem från skolan, trots att mamma sagt att hon inte fick stoppa i mig massa sötsaker innan middag. Recept för 3-4 pers. Du behöver: Vetemjöl, 1dl Mjölk, 3 dl Salt efter smak Socker 2 ägg Smör och olja Kanel Sylt Vitt bröd, formfranska, ca 10 skivor Stekpanna Tom Pet-flaska, 0,5l Eld Svårighetsgrad: Lätt Gör så här: Vispa ihop Mjölk, mjöl, ägg, lite socker och salt. Häll upp i PET-flaska. Tvinga in dina barn i bilen, åk och gör upp eld Doppa bröd i smet Stek i smör och olja, det ska va så mycket så att det är på gränsen till fritering Vänd i kanel och socker Ät med smör och/eller sylt Efter en sån här måltid vill man gubbvila 5 minuter på lilla visaren Släpa gärna med alla fiskeprylar utan att använda dom. Väl mött, Stefan Edited October 4, 2017 by blackstream 4 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted October 2, 2017 Premium Member Share Posted October 2, 2017 22 minuter sedan, blackstream sade: Fattiga Riddare En rätt som jag fick av Farmor när jag kom hem från skolan, trots att mamma sagt att hon inte fick stoppa i mig massa sötsaker innan middag. Det där är ju absolut inte sötsaker, utan en fiberik måltid full med vitaminer och framförallt en massa kärlek!! 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CampForCer Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 On 2017-10-02 at 6.57, blackstream sade: Efter en sån här måltid vill man gubbvila 5 minuter på lilla visaren Hahahaha ? Sitter på bussen hem efter en afterwork. Läste receptet och asgarvar nu... Tack! Gjorde resan lite roligare ikväll ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackstream Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Gubbvila är en ädel konst, try it, you'll like it 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albatross Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 On 13.5.2017 at 20.38, Lars 9k sade: ..... Dock förbättringspotential. Inte ens denna kocken är fulländad! ... Alla bra recept börjar med: Man tar en flaska rött vin och häller det i kocken 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted March 30, 2018 Premium Member Share Posted March 30, 2018 4 timmar sedan, Albatross sade: Alla bra recept börjar med: Man tar en flaska rött vin och häller det i kocken Synd på ett bra vin!!? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CampForCer Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 Valborgshelgen 2018 hos Wiberg malde vi i oss en kaka från detta recept Chokladpaj med smörkola & flingsalt Receptlänk 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted July 25, 2018 Premium Member Share Posted July 25, 2018 För att få till den där riktiga känslan i sin Overlandcooking skulle min kock vilja ha några kockknivar med rätt logga!! ? Hon dissade morakniven för detta syfte. Kanske ett uppslag för mästerkocken @Wiberg! 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted October 21, 2018 Share Posted October 21, 2018 (edited) Bacon o gorgonzolapasta Tyvärr är det såhär med denna kocken att hon är ganska dålig på att precisera mängden av olika ingredienser, men det får ni leva med! Detta är till 2 rejäla portioner! ~200g pasta 2 paket bacon 1 lök ~3 vitlöksklyftor 1 chilifrukt 3dl matlagningsgrädde (mellan tummen o pekfingret?) ~100g gorgonzola Koka pastan nästan färdig. Hacka grönsakerna i lämpliga bitar! Stek bacon, vitlök, chili o lök. Sambon @Lars 9k fixar med att röra runt på muurikkan medan jag fixar dukning och pasta! Häll på grädden o klicka i gorgonzolan. När gorgonzolan har smällt så häll i pastan. Serveras när pastan blivit varm. Edited October 21, 2018 by Hanna 10 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Wiberg Posted October 22, 2018 Author Moderators Share Posted October 22, 2018 Supernajs! Snyggt jobbat Hanna. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnE Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 Låter mycket gott! Ska testa omedelbums! ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted November 6, 2018 Share Posted November 6, 2018 (edited) Kycklingwok 4 port 4 port nudlar 500g kycklingfilé 250g broccoli 250g morötter 1 rödlök 12 champinjoner (berätta inte detta för @Lars 9k?) 1 röd paprika 1 gul paprika Skär kycklingen i bitar. Broccolin skärs ner i små buketter och morötterna skärs i tunna slantar. Rödlöken skärs i smala båtar och champinjonerna i skivor. Skär båda paprikorna i bitar. Stek allt, morötter och broccolin ska vara lite aldente. Sås Man kan ta Sweet chilisås om man vill, annars kan man göra en egen variant. 1/2dl vitvinsvinäger 1/2dl ljus sirap 1/4dl rapsolja 1tsk sambal oelek 2 rivna vitlöksklyftor salt Häll över såsen och blanda i nudlarna innan det är dags att servera. Smaklig spis!? Edited November 6, 2018 by Hanna 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted November 24, 2018 Share Posted November 24, 2018 (edited) En torsdag då @Lars 9k är på kurs och jag har tråkigt! Fick en tidig julklapp av ett par FANTASTISKA kompisar förra helgen❣️ Denna bok kan verkligen rekommenderas. Finns massor av roliga saker! Man behöver bara följande med sig ut på tur: 3 gjutjärnsstekjärn (vem F har det? Jo, jag!) 2 Gjutjärnsgrytor i olika storlekar! Man måste ha en eld också! Kvällens projekt: PIZZA Pizza/Bröd-deg Ca 1kg mjöl 1msk salt 1pkt torrjäst el 50g färsk jäst 1msk honung 0,5dl olja 5dl vatten Blanda ihop alla ingredienser efter eget förstånd, låt sedan degen jäsa till dubbel storlek. Beroende på temperatur där du är så kan det ta upp till 1 timme! Om du har plats och möjlighet dela degen i 4 delar innan den får jäsa. Ta en del av degen och kavla ut (för ni har väl en kavel med er ut i skogen). Lägg degen på det oljade stekjärnet. Bre på någon form av pizzasås och lägg sedan på det ni vill ha på pizzan. På med ost. Låt det jäsa igen 20-30min. Det ena stekjärnet ska användas som lock. Dags att lägga på en glödbädd på "locket" så att det också blir varmt. Det behövs en bra glödbädd.Gäller att kunna reglera värmen något, det är lätta att blir bränt! På med locket. När osten har smält och är gyllene så är pizzan färdig! Riktigt gott, lika god som den man köper på pizzerian! Bara att ta nästa degklump och göra om proceduren. Har man riktigt tur så har kompisarna med sig sina gjutjärnsstekpannor med sig och då går det lite fortare! Idag lördag blir det fler tester! Det blir Brödbakning och HallonBlåbärspaj! Bilder och recept kommer framöver. Edited November 24, 2018 by Hanna 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted November 24, 2018 Premium Member Share Posted November 24, 2018 Jag kan intyga att den smakade alldeles fantastiskt även uppvärmd i micron dagen efter! ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per Pettersson Posted November 24, 2018 Share Posted November 24, 2018 3 timmar sedan, Lars 9k sade: Jag kan intyga att den smakade alldeles fantastiskt även uppvärmd i micron dagen efter! Hur gick det till? För mikro vet jag att ni inte har i bilen! ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted November 24, 2018 Premium Member Share Posted November 24, 2018 12 minuter sedan, Per Pettersson sade: Hur gick det till? För mikro vet jag att ni inte har i bilen! Kallas utveckling....... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per Pettersson Posted November 24, 2018 Share Posted November 24, 2018 16 minuter sedan, Lars 9k sade: Kallas utveckling....... Då kan vi låna den till Billys Pan pizza..? ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted November 24, 2018 Premium Member Share Posted November 24, 2018 Absolut, bara till att komma hit, den står fast installerad i köket, samma kök som jag kom hem till efter kursen och som Hanna eldade utanför i torsdags!!? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thony Posted November 24, 2018 Share Posted November 24, 2018 Såg att ni alla har lagat så god mat här kommer lite till... man tar det man har hemma och lägger på gasolgrillen...glöm inte att stänga av brandlarmet 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted November 25, 2018 Share Posted November 25, 2018 (edited) Bröd i gjutjärnsgryta på öppen eld Vägen till mannens hjärta och hjärna går genom mannens magen! Älskar denne man❣️ Degen är samma som till pizzan (se inlägg ovan). Vill man så kan man byta ut lite vetemjöl mot grahamsmjöl. Låt degen jäsa till dubbel storlek, beroende på utetemperatur ca 1 timme. Jag har använt en 3L-gryta. Förvärm grytan lite och lägg sedan i degen, låt den sedan jäsa igen. Dags att ta ut den på en rejäl glödbädd! Det är svårt att säga en exakt tid, man måste prova sig fram. Mycket beroende på vilken värme man har runt grytan. Men ca 40-45min. Färdigt resultat! Edited November 25, 2018 by Hanna 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted November 25, 2018 Share Posted November 25, 2018 (edited) HallonBlåbärspaj Smuldeg till en 4L-gryta 500g smör 5dl socker mjöl tills det är lagom smuligt Bär eller annat efter tycke och önskemål. Jag tog 2pkt frusna blåbär och 1pkt frusna hallon. Olja in insidan av grytan. Ta hälften av smuldegen och lägg i botten på grytan. Lägg sedan i bären och lägg på resten av smuldegen. En rejäl glödbädd och även här glöd på locket. Färdigt när smuldegen börjar få färg och bären börjat "bubbla" igenom. Serverad med vaniljsås! ????? Edited November 25, 2018 by Hanna 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 Laxpasta 4pers 4 laxfiléer 1 citron 4 scharlottenlökar 1 chilifrukt 2 vitlöksklyftor 1/2 kruka färsk timjan 1 liten påse färsk spenat 8 soltorkade tomater 2dl vitt vin 1 msk kycklingfond minst 2dl grädde salt o peppar 250g förkokt broccoli pasta Skär laxen i tärningar. Hacka lök, vitlök, chili och soltorkade tomater. Börja med att steka på löken, vitlöken och chilin. Lägg i laxen och soltorkade tomater. Häll över vinet, fonden och grädden. Lägg i den hackade timjan och spenaten. Salt och peppar efter tycke och smak. Pressa över citronen. Blanda i broccolin och pastan. Häll på mer grädde om ni tycker det behövs. Låt det bli varm och sedan är det klart för servering! Smaklig måltid??? 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now