';

Overlanding.nu´s spårdatabas

Overlanding.nu´s spårdatabas

Som premium medlem får du automatisk tillgång till vår spårdatabas. Denna inkluderar spår som Overlanding.nu och våra medlemmar lägger ut. Formatet på spår och POI (En GPS-intressepunkt specificerar POI: s latitud och longitud, förutsatt att ett visst kartdatum antas.) är i GPX (GPX, eller GPS Exchange Format, är ett XML-schema utformat för ett standard-GPS-dataformat. Den kan användas för att beskriva waypoints, spår och rutter.) som du enkelt kan lägga in i den programvaran du använder för att navigera. Vi har tidigare skrivit tester på flera program som du kan använda dig ut av (Se länkar i slutet av artikeln).

Spårdatabasen

Spårdatabasen är ett pågående projekt och den växer i takt med att vi själva reser och lägger ut spåren. Vi hoppas givetvis att flera skall se värdet i databasen och att flera lägger ut. Alla premium medlemmar kan lägga ut, eller skicka in sina bidrag. Vi hjälper gärna till med att snygga till innehållet om du inte önskar eller orkar skriva så mycket information om spåret.

Vi lägger också ut camper som kan hämtas ner. Dessa blir bara lagt in som en POI. Vi försöker skriva lite utförligare om vad för faciliteter man kan förvänta, samt hur många campen passar för. Vi alla måste givetvis värna om naturen, så det är viktigt att du lämnar alla platser snyggare än när du kom. På det sättet kan vi alla njuta av dessa pärlor.

Spårdatabasen hittar du uppe i menyn under “ditt konto”.

Andreas Eriksson

Administrator och en av ägarna till Overlanding.nu. Jag äger en Jeep Wrangler JK som jag använder till resor långt som kort.

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.