Jump to content

Iudit Norlin

Basic Member
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Iudit Norlin

  1. 1 hour ago, Lars 9k said:

    Vi funderar på att köra annandagen så det är om ni är hemma då, på tisdagen?

    Inget planerat, alltid trevligt med ett besök 😊🥰 vi kastade kan bjuda på ❄️❄️❄️❄️

    • Like 1
    • Thumb up 1
    • OMG 1
  2. 6 hours ago, Norlin said:

    Då ska vi se, det var ju en besiktning inbokad till den siste i denna månad och med bytt lampa så borde det ju vara som en dans på rosor genom den tillställningen.

    Men man kanske skulle kolla igenom läget innan man rullade dit? Och lämpligt hade den lokala KIA verkstaden ett erbjudande av gratis förbesiktning värde 400 SEK, så jag bokade en tid och var där igår. Det var en intressant tillställning.

    Först fick jag reda på att dimljuset inte fungerade, att yttre backspeglar var tröga att justera samt att både motor och AC läcker. Men det var punkter som inte riktigt bedöms på bilprovningen så kostnadsförslaget kom idag på posten över det som behöver fixas:
    BYT STYRLED, VÄNSTER.
    BYT STYRLED, HÖGER.
    BYT HJULLAGER VÄNSTER FRAM. 
    BYT BROMSSKIVOR OCH BROMSBELÄGG, BÅDA BAK.
    FELSÖKNING HANDBROMS HÖGER BAK
    FYRHJULSMÄTNING INKL. JUSTERING FRAM OCH BAKVAGN
    SVETSLAGA AVGASRÖRSFÄSTE 

    Och med delar hamnade man på:
    1028453396_Skrmbild2023-11-22123933.png.995aab1095a919de93abb077238505ab.png

    Med KIA originaldelar.

    Men eftersom dimljusen faktiskt fungerade, mekanikern hittade tydligen inte knappen, så ska jag kolla upp ovanstående punkter hos hovmekanikern senare i veckan.

    Byte av styrleder kan nog vara behövligt, kostar ca 500 SEK i material och bakskivor hamnar på tusenlappen. Backar till handbromsen och belägg ska redan ligga på hyllan med "bra att ha delar" i garaget. Hjullager hamnar på under 500 SEK så kanske 2000 SEK inkl frakt från trodo.se 

    Framvagnsjustering får göras om behovet uppstår, hur dom ska klara av att göra fyrhjulsinställning på en bil med stel bakaxel återstår att se. Klart, mäta kan dom ju göra men jag vill ju ha det justerat så då tycker jag inte att man skall kalla det fyrhjulsmätning.

    Som lite lax på löken så fick jag ett besiktningsprotokoll där INGA av ovanstående fel klassades som "fixa innan besiktning" så enligt erbjudandet skulle jag bli bjuden på kostnaden av en ombesiktning om det blev utfallet av besöket hos bilprovningen. Jag påtalade det, och att dimljuset faktiskt fungerade vilket jag demonstrerade, men jag kommer inte att bråka mer än att jag kommer att artigt tacka net till kostnadsförslaget och om bilen har andra fel än de som hittades så anser jag att verkstaden missat dessa och då kan de faktiskt få bjuda på kostnaden för ombesiktning.

    Oavsett så fick jag en "arbetsorder och en justering av ljusbilden mot att jag fick sitta och dricka varm choklad och äta pepparkakor i verkstans väntrum. 

    Återkommer med resultatet från hovmeken. 

    Tur att den är inte min bil länge 🙃

    • Happy tears 3
    • OMG 1
×
×
  • Create New...