Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Jag återanvände en aluminiumplåt som har varit lastyta på ett cykelsläp... ombyggd cykelbarnvagn. Nu är den kapad och bockad och får vara lastyta mellan lådorna.
 3. God morgon, Hassewt, Trollhättan här, vi har fått förhinder för dagen, blir ingen utflykt mot Hornborgasjön, däremot så ser det bra ut för imorgon, så om det passar, ni vill och inte har dragit söderut så kanske det passar med en snabbträff. Ha en goder dag o drive saft! /Hasse med familj
 4. Nästan Påsk-tur dag 2 Efter en riktigt lugn och behaglig natt vaknade vi till härligt fågelkvitter och sol utanför tältet! Visserligen var jag uppe någon gång och ” luftade mig”, men det är ju bara härligt att kliva ur sovsäcken på natten och kliva ner från taktältet en stund! Sen var det en gång när jag vaknade av att jag trodde det var strömavbrott eftersom jag inte hörde suset från ventilationen som normalt finns i sovrummet hemma! 🤣 Utsikt ifrån sovrummet. Efter en stund blev det trots allt dags att krypa ur den goa värmen i sovsäckarna. @Hanna väl påpälsad trots den härliga vårsolen. Strax intill camp rann den här porlande bäcken som ytterligare förhöjde stämningen. Dock inte direkt läge för ett morgondopp, åtminstone inte för mig. Årets första frukost utomhus, klart positivt så här års att platsen har morgonsol! forts följer......
 5. Yesterday
 6. Neida, men det er alltid godt å ta en skikkelig understellsbehandling og bli kvitt det brune. 😁 I garasjen ligger kun det nødvendige; markise, snorkel, nedfellbart bord til bakluken, firkantfester foran og bak, div servicedeler, interiør til bagasjen.
 7. Da var 1 måned i Covid 19 isolasjon over og kommer til og bli flere ser det ut til. Er allerede veldig rart og holde seg hjemme over så lang tid og ikke kunne reise noen plass men heldigvis så bor jeg ute i skogen så kan i det minste gå ut av huset. Så har i det siste fått unnagjort litt ting som å snekret litt bygd uglekasse osv. Så på mandag skjedde det litt for vi har trengt enda en traktor en stund til bruk i blant annet i vedproduksjonen til min far og div annet. Så han kjøpte denne og satte av denne hos meg på mandag. Så da har jeg litt og holde på med fremover noe som passer bra nå. Traktoren er en Massey Ferguson 35 med bensinmotor fra slutten av 1950 tallet den trenger en del arbeid hvor det største problemet er at motor sitter fast jeg har fylt alle sylinderene med diesel og atf olje og håper jeg får den til og løsne om ikke det skjer så må jeg begynne og demontere motoren noe jeg håper at ikke blir nødvendig. Vet dette er et Overlandig forum men om dere finner dette interessant så kan jeg legge ut mer om dette prosjektet i tiden fremover.
 8. Nu är det bara dom främre lamporna som inte är inkopplade. Dom är dragna in till kopplingslådan till vänster i bild. Kompressorn fick ett eget relä som dras av det fjärrstyrda reläet. Det fjärrstyrda reläet vill bara ge 10A per kanal, och kompressorn vill ha 15A. Men nu är det läggdags!
 9. Är det ”total makeover” som gäller??!!
 10. Takplattformen och lådorna har flyttat hem till mitt garage. Jag drar kabel och lyssnar på poddar. Det här är under främre lådan och dess infästning mot ramen.. Sådana här bundbandsfästen som skruvas fast funkar riktigt bra. Efter att ramen har lackats tänkte jag preparera skruvarna med gänglåsning.
 11. I over en måned nå har cruiseren vært på spa. Det gjør at det blir litt stille i garasjen, og haugen med deler som skulle vært montert bare vokser og vokser. Fikk tilsendt et nytt bilde fra spaet ikveld, og cruiseren lider ingen nød der den dulles og stelles, men den er sårt savnet. I mellomtiden er utsikten slik:
 12. Även bakåt blev det trångt för pinnen men med tur så... Det gick precis att sticka in pinnen mellan handtagen på dunken!! Nederdelen på pinnen skall böjas lite extra, sen kommer det nog att fungera kanon.
 13. Nästan Påsk-tur dag 1 Planen höll och vi packade färdigt Jeepen under fredagseftermiddagen. Vädret var dock inte speciellt inspirerande, medan vi i den hårda vinden packade det sista kom det till och med en hagelskur. Men men, iväg kom vi. Fint turväder, när vi fulltankade lämnade Eslöv. På vägen norrut tittade dock solen åter fram men den hårda vinden bestod. Målet var en camp i Åkullaskogen som vi använt tidigare. Förhoppningen var att den skulle erbjuda skyddad läge från den västliga vinden. Mycket riktigt var det nästan helt lä på campen då det i väster ligger en rejäl backe. Trots att det var några månader sedan vi reste camp senast och takplattformen är ny, så tog det inte många minuter innan tältet var uppe och ett glas vin upphällt åt kockan. Grillen igång. Snart lade sig även mörkret över campen och lamporna fick komma fram, f.n vad mysigt vi har det trots allt annat elände!! På grillen hamnade det en potatisgratäng och kycklingklubbor. Skriver det sista för dagen nerkrupen i sovsäcken. Riktigt kul att åter vara ute på tur, mer än vanligt får vi ta en dag i taget, men i morgon är planen att vi fortsätter norrut. Just nu susar det bra i träden och i natt väntas det minusgrader så det blir till att stänga till sovsäcken ordentligt! Ps, vi vet att Naturrum Hornborgarsjön är stängt.
 14. På cteck appen står det versjon 2.3.5 sleit litt med å få ting til å fungere, så jeg slettet Bluetooth koblingene på iPhonen og starter alt på nytt. Begynt å gjøre klar traileren, må få et strøk maling. Hva kan jeg bruke for å få en slik bedliner look på malingen? Uten å bruke bedliner. Bare maling med struktur. Tok av for å se om bremser/hjullager trengte noe service. Men her virker alt tight og fint. trur dette blir fargen på hengeren sort matt, gjerne med struktur og ei rød stripe rundt fant 6 av disse på finn, må tilpasses. Men trur de kan fungere.
 15. Idag blev fästet för dunken fixat. Två bitar aluminiumplåt fick bli mellanfästen. Nu sitter hållaren tvärs bilen över två ribbor. Första testen med dunkhållare och en provisorisk montering av extralåda på taket. Målet är en skruvad aluminiumlåda när jag hittar en i lämpligt storlek. Men nu skall vi först testa så att allt fungerar när det används på riktigt.
 16. Thx Läste att du sedan en tid (med alla problem) återgått till en tidigare version igen, som ligger i appstore. Skall ta bort och lägga in igen så kanske det löser sig
 17. Topp, är inte på forumet så ofta, men håller koll, dra gärna ett mess på ovanstående nummer ang hur det blir o plats. Ha en nice resa uppåt. Hassewt
 18. Vi får se om planen håller, i så fall vore det trevligt att ses @Hassewt! Det är bara att hålla koll här så ser du hur det blir.
 19. Hej Lars 9k! Hans Bergström med familj här, vi har inte bilen klar till helgen, men en lördagsutflykt mot Hornborgarsjön kan vara ett alternativ. Vi bor i Trollhättan så det passar rätt bra. Kan kanske ses o snacka lite. Vi finns på tel 0708-870017 Ha de bäst Hassewt
 20. Last week
 21. Kun vært prøvemontert på bil med taktelt. Noen små merker etter montering, ellers helt nytt. Selges for 2800,- NOK Nypris ca 3300,- NOK hos Arctic Trucks. 2 loadbars på 1250mm 2 loadbars på 1450mm Parene kan selges hver for seg. Passer på alucab canopy og alucab sitt taktelt. Vil også passe andre typer skinner som man kan bolte fast takstativ til.
 22. Er det noen her inne som har kjennskap til slike https://www.finn.no/car/caravan/ad.html?finnkode=172732050 hadde vært litt kult å se hvordan de er bygd, mål på vegger osv. Å bygd noe lignende på trailereren. Brukt ramma å laget en tilsvarende boks til å montere på.
 23. Det et greit, min fungerer på iOS 13.4 men har måtte slette den fra iPhonen for å legge den inn på nytt
 24. ‘Samme’ bil. 😁 Manuell, slimbody. Så er vel nesten bare stålkarosseriet og motor som er likt, alt annet er forskjellig.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...