Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Bil för SOT eller Overlanding efter en del kompl Jag vill tipsa om en annons på Blocket: https://www.blocket.se/annons/stockholm/mitsubishi_pajero_skogslimousine/100454233
 3. Hmmm… lång transporttid, men vi diskuterade det under helgen, vi var tre med liknande erfarenheter.
 4. Yesterday
 5. Nuså närmar det sig! Första helgen i Juni är det planerat att jag äntligen kan få åka o hämta min Takplattform och en trasharoo som tröst! Total abstinens på att få komma ut, tom gjort 3 nätter i tältet på den obesiktade pickupen som nödlösning! I brist på annat lägger jag ut lite slumpmässigt utvalda bilder på bil, och på min nylackerade gäddräser En land rover i sitt naturliga habitat Och den glänsande gäddräsern som jag håller på att göra iordning! Här är ganska precis efter att den är nylackad med blanksvart billack och rollad svart bottenfärg Gällande defendern har annars ingenting nytt hänt utöver att jag bytt ut de 2 halogen extraljusen mot 3st noname kina-led som jag fick av en bekant, ser lite roligare ut! Givetvis inga bilder på det - som ni säkert kunde gissa
 6. Något hände i helgen. Så nu ska det bara...
 7. När vi var halvvägs i vår ihop-packning kom regnet!🤬 Så onödigt!!!! Å, inte blir det roligare när en av bilarna inte vill starta. Bara att vänta ut det värsta. Den sista eldgropen, i den tömdes en 12L dunk med vatten för säkerhets skull. Kanske onödigt, kanske inte. Där har elden nästan brunnit konstant sedan i fredags eftermiddag. Så äntligen spricker det upp och solen lyser äntligen. Kanske vi hinner torka en del innan kväll. Hemma igen, tältet uppfällt för att torka och bilen delvis tömd. Det har varit en fantastiskt rolig och intensiv helg. Det blev go mad o möed mad o mad hela tiden. Tack alla som deltagit och gjorde det till vad det blev. @Malin Nygren o @Magnus Nygren @Lennart Jansson o Marie @Håkan Sandgren o Anke Är också väldigt glad för att vi kan göra det ihop med Jonas Ingesson på Offroadbanan.se Vad sägs om Överlevnadshelg på skånskt vis 3.0 nästa år?
 8. Överlevnadshelg på Skånskt vis, 20-22/5 2022 Sista helgen i maj arrangerade vi för tredje året i rad matlagningshelg tillsammans med @Malin Nygren och @Magnus Nygren. För andra året var vi på Offroadbanan i Osby. http://www.offroadbanan.se Om denna helg har vi skrivit här
 9. Lagom till vi käkat färdigt och började packa kom solen fram och värmde på rejält. MEN 10 minuter innan vi var klara öppnade sig himlen med en rejäl skur!!! Extremt onödigt men, men….. vi var alla eniga om att det varit en jättetrevlig helg, med go mad, möed mat, och mat mest hela tiden!! Stort tack till Jonas på http://www.offroadbanan.se/ som åter gav oss möjlighet att vara här. Den nya hagen var klart mysigare än den förra, om än lite fuktigare, men alla tog sig utan problem därifrån. Förhoppningsvis får vi till en Överlevnadshelg 3.0 nästa år.
 10. Hmm, de blev nog lite stort kanske p
 11. Regnskurarna fortsatte tyvärr att avlösa varandra men i det stora hela gick det absolut ingen nöd på oss. Kring 12 var gulaschen färdig. Bara till att börja sleva upp. Till gulaschen serverades brödet som @Hanna bakade igår. En klick créme fraîches var pricken över i:et.
 12. Väckarklockorna, två tuppar i samma hönsgård verkar trigga varandra lite extra! I brist på nybakat denna morgon valde jag att rosta lite bröd vilket fungerade alldeles utmärkt. Skön frukoststämning under regnskyddet. @Malin Nygren startade upp dagens gemensamma lunch, gulasch. Magnus kontrollerade såväl elden som Malins kryddning. Det här blir bra…..,
 13. Regnet upphörde lika fort som det kom och efter en lite stund var frukostbestyren igång. Eldarna tända. Frukost husse!!!
 14. Sista dagen på årets matlagningshelg. Natten bjöd på betydligt bättre väder, det enda störande var tupparna som gol ikapp med början kring 04. Fast precis nu började det att regna…
 15. Last week
 16. Blandade matlagningsbilder. Pizzadeg Hur var det nu det skulle sättas ihop… Pajskal Uppehåll mellan regnskurarna. Mestadels låg röken tät över vår camp. Pizzadegen färdigjäst. @Håkan Sandgren satsade på omelett till lunch. Den stora kaveln framme för pizzatillverkning. Janssons paj på gång. @Hanna första pizza. Pizzagräddning pågår för fullt. Färdig pizza som smakade jättegott. Janssons paj, även den blev supergod och fin. Pizza….. En av de många camphundarna, Lovis. Brödbak Färdigt resultat. Kyckling prepareras, uppträdd på en ölburk. In i spannen. Kontroll av spannbakad kyckling. Perfekt resultat. Under tiden som Hanna fixade kycklingen gjorde @Malin Nygren potatisgratäng. Mycket smaklig spis! Hur mätta vi än var så måste det ju självklart göras dessert. Paj på jordgubbar och rabarber. Färdigt resultat. Denna kväll rundade vi av lite tidigare, @Håkan Sandgren och Anke körde hemåt och vi andra drog oss mot tälten. Trötta och rejält mätta. Under kvällen hade äntligen regnet upphört och övergått till en riktigt trevlig natt.
 17. Internet är inget bra substitut, men det enda som funkar denna gången.
 18. Då männen är ute och kör offroad så bakar vi damer bröd. Mitt bröd blev en stor hamburgare bröd🤭. Nu skulle man ju haft så man kunde göra en stor hamburgare också 😆. Men vi dekorerade den I stället med spenatblad.
 19. En lite skogstur fick det ju också bli. @Lennart Jansson passade på att lufta sin fina AEV Jeep. Rejält blött på många ställen. Här fick det klättras upp lite. @Magnus Nygren tog bild framifrån. Strax efter hängde han sig ändå. Trotts 37” hjul så nådde de inte ner. bild från @Magnus Nygren Men med lite hjälp av vinschen var han strax loss. Sen fortsatte vi en bit till. Sen återgick vi till matlagning.
 20. Tack för supporten. Finns enligt uppgift en variant på FB och en på Youtube. Ett annat alternativ är att vara här!!
 21. FB? Fortfarande osäkert media, men efter konsultation med fru Norlin kunden jag hitta detta på tuben.
 22. Det är på tiden att jag slutför den här resan innan nästa börjar 😅 Vi tar oss till Höga Kusten och här har vi knallat upp på Valkallen. Kan starkt rekommendera att besöka stugan som finns på toppen. Utsikten är fantastisk och det går att övernatta om man vill njuta av en solens spektakel. Vi kör vidare norrut och besöker ställen som jag besökte året innan på min solo hike. I naturen lämnar vi bara fotsteg! Gulaschsoppan värms upp med vedeldade köket. Natten spenderar vi vid Mäja Fäbodar i närheten av Ullånger. Ett av många stop för de som vandrar Höga Kustenleden. Dagen efter tog vi en topptur till Fäberget. Fantastisk utsikt och grymt bra vindskydd. Ta med nåt att grilla! Vi lämnar Höga Kusten och rör oss mot Skellefteå. Jag inser att jag har glömt mina Lundhags kängor, misstänker parkeringen vid Fäberget. Djupa suckar hela vägen till Skellefteå. Nästa inlägg kommer ha betydligt mer bilmaterial då vi besöker en Ö nära den Finnska gränsen!
 23. Här lagas det till en paj som Marie har fått till sig att göra Ser gott ut. Mmm! Så gott det blev.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...