Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Än en gång jobbar jag, men får se det som så att Norge stannar inte upp pga mig 😛 Kos dere på tur.
 3. Allt för mycket jobb i det sista, så inget speciellt har hänt. Det var stilla på jobbet när Arctic Trucks hade premiär i nya lokaler, så stack dit en snabb sväng och fick köpt mig en ARB dual kompressor med tank. Så nu behöver inte patrolen vara avundsjuk på Toyotan då det sitter en dual ARB i den också med tank. Var och kollade till Toyotan i onsdags där den står till vinterförvaring, den startade på 0,1 sekunder. Antagligen så glad för att se mig? Så då tog jag den på en sväng på den falbygdska vårsommaren. Inga bilder tyvärr, då leendet var brett för att höra 1HZ maskinen igen. Det är nåt visst med en 6-cylindrig motor, bensin som diesel.
 4. Ta inte detta på fel sätt, men på fullvuxen så hade jag en jävlig go natts sömn i tältkåtan samman med dig! Så jag har svårt att förstå dom där 77 dessibellarna, men det kanske mina öronproppar stoppade effektivt istället? :) Kos deg på tur, eg må jobbe :(
 5. Today
 6. Da prøver jeg på det, å om det går galt. Skylder jeg på deg😉 Har lest tråden din, å det du og Wiberg diskuterer, men må innrømme jeg faller litt av, er ikke alt jeg skjønner, må være språket🤔
 7. Nja.... mitt problem var nog främst att för klena och långa matningskablar gjorde att inspänningen till DC-DC laddaren sjönk under dess ”laddning till” nivå när laddaren försökte ladda för fullt. Detta medförde att laddaren slog av, spänningen från generator/startbatteri ökade och DC-DC laddaren slog till igen, inspänningen sjönk och ....... så fortsatte det. Nu pratar vi inte totalurladdat förbrukningsbatteri, utan jag TROR att detta kan ha uppståt redan när förbrukningsbatteriet gick under 80-90% laddning och DC-DC laddaren började kräma på.
 8. Risk för träsmak....... 🤓 Jag pratade föresten med Jörgen om reserdelar till C202, han har en del liggande. https://www.blocket.se/vi/73299668.htm
 9. Ja det är ju bara att testa. Ang släpet/hengeren så tycker jag att röd/svart liksom Jeepen vore snyggt!
 10. Hittils har valpen bara haft 2 stolar, vilket är ett problem eftersom båda ungarna ibland vill åka med. Så nu har jag börjat bygga 2st bakåtvända stolar. Anledningarna till att ha dem bakåtvända är främst säkerhet och att jag tänker mig att kunna ha sovplatser i valpen. Eftersom den är så pass kort måste stolarna utnyttjas att ha fötterna på när man ska sova. Hittade ett bra ställe att köpa rör på och sen lite formplyfa på det. Jag tror det blir bra!
 11. Den regulatoren jeg har i hengeren, er en billig fra ebay. Men den gjør nytta si. Har koblet 4 solcelle paneler til den, tre små uregulerte, dvs at de gir variabel volt styrke. Men ligger på rundt 20v når de ligger i sollys. Så har jeg et større panel, det er regulert så det gir litt over 12v men mere amp. Så volt styrken inn i regulatoren er jo veldig variabel, men volt styrken ut på batteriet ligger på rundt 12,7 Så hvis jeg da kobler strøm fra kjørelys på hengeren inn på regulatoren, vil vel det være det samme som om jeg la til enda et panel? Jeg bruker ikke den forbruker porten på regulatoren, men tar forbruk rett fra batteriet. Det jeg bruker strømmen til er led lys og ei pumpe til å pumpe opp madrassen i takteltet. Men når jeg får meg en fryseboks, så vil nok den kobles på forbruker porten Har også lyst til å gi hengeren et strøk med raptor. Å da hvis jeg lakker henger kassa rød og skjermer sorte? Eller lakke hele hengeren i slik dessert farge, kaki.
 12. Inga problem för mig med Android 8 & Samsung S7. Fruktproblem? 🍎
 13. Får ta det vidare, är utanför min kontroll
 14. Ja, det lutar nog mot BRL. Jag får gå dit och få lite råd. De har ju "allt". Jag är även lite skeptisk mot trådlösa. De kan ligga efter och då är det kört. På ett släp, absolut. Men på bilen kan jag lika gärna köra med tråd. En stor tydlig bild med god vidvinkel... BRL har nog någon enhet med Apple Car/spegling samt en kamera med sladd. Antingen det eller som nämnt en "hel backspegel". Behöver egentligen inte spegling av mobil/surfplatta i stereon. Kommer ändå att köra navigeringen på lös mobil/platta som man kan lyfta med sig ut till kaffebordet. Bara det går att köra ljud via sladd eller BT är jag nöjd.
 15. Jag gillade att den var trådlös, bra om släpet blir av BRL kanske har något, rakt över disk? Fråga Alf om han kan fixa nått. Att få hela backspegeln verkade najs. Jag ska se om svägerskan kan assistera ett köp i Tyskland på den som Albatross länkade till.
 16. Mm... för liten bild. Har kollat på motsvarande modeller i Sverige. De får man ju för inte så mycket pengar. Vi kör med en liknande i flera av våra ambulanser. Men då får vi upp närmast hela backspegeln som bildskärm. Typ som den här: https://www.ebay.de/itm/4-3-HD-Ruckfahr-kamera-Reverse-parking-NachtSicht-Auto-KFZ-Ruckspiegel-Monitor/312286705031?_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIM.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20170920101110%26meid%3D248fc876e59c4e3e946256901ebd426b%26pid%3D100010%26rk%3D2%26rkt%3D12%26sd%3D202465394348%26itm%3D312286705031&_trksid=p2047675.c100010.m2109 Och jag är även skeptisk till att beställa saker på nätet från alla andra länder utanför Sverige överhuvudtaget. 😀 Så helst något som går att köpa i en butik eller på en svensk nätsida.
 17. @Albatross tipsade om denna som han själv använder, den säljaren skickar tydligen inte till Sverige, men det kanske man kan få hjälp med, är själv sugen på en sådan. (Billigare om man beställer 2st...)
 18. För att ta Ctek frågan vidare från @pilten s garage tråd. @Lars 9k - kan vi konkludera med att vår DC-DC Ctek inte klarar att skrämma liv i våra AUX batterier om de går under en viss spänning? Det kan förklara varför jag måste lura igång min kyl med jämna mellanrum. Kylen har inbyggd spänningsvakt men trots detta har den har svikit mig flera gånger utan att jag blir helt klok på varför. Klart, batteriet kan ju vara torsk det med... Men detta går att åtgärda med antingen " landström " eller Solcell? Under förutsättning att solcell blir inkopplad/ uppsatt relativt snabbt vid Camp Up?
 19. Det börjar å komma sig Pilten, det börjar å komma sig . Btw, panikpackade motorsåg, gostol och andra bitsnpieces i solnedgången... Tydligen aaaaaltför länge sedan vi var på tur, gammeltackan och jag . Så nu får Ove mindre plats 🤣 .
 20. Frågan är om inte den ingången vill ha lite högre spänning. Solcellerna ligger ju normalt högre än generatorn. Har du inte någon manual? Jag vet inte om du läst i min garagetråd om CTEC problemen jag hade på vår förra sommartur. Det funkade att ladda lite klent så länge inte batteriet var för mycket urladdat och CTEC inte försökte ladda på för fullt. När den väl försökte det (20A) om jag minns rätt, så fungerade det inte alls, på grund av spänningsfall i matningen. Den slog bara ”på och av”.
 21. Det går mot Vinterträff och det har varit bra aktivitet i garaget. Monterat de " svarta lådorna " på taket tillsammans med antenn till VHF och Maxtrax. Fyllt lådorna med både braatthamed och villhöver, bland annat 3 tortyrinstrument från Feltema till mina turkamrater. Själv har jag packat ner hammocken... Dels för att jag vill testa nu när det inte är minus hundraochhelvete men även för att skona mina turkamrater för de 77 decibel höga snarkningar jag klarar av att prestera.... Japp, jag har mätt styrkan på dem.... Inspirerad av min partner in crime, mr Eriksson, så uppgraderade även jag mitt fyllamassaluftidäcken kit till något som inte är fullt lika rävva så som det gamla var. Som sista grej att kolla så provkörde jag vinschen en gång till . Ruskigt klar för en tur med goa gubbz and gumz nu alltså . Fortfarande bra med plats trots lavvo, ved, kamin, sovsäck, hammock etc etc. Det skulle jag kanske inte skrivit... Ove ska ju åka med mig.... Provkörde radion efter montage av antenn. Svarta lådor och Maxtrax. Spände fast dem med remmar vi fick på julbordet av @Metalwolf, tack igen! New and improved luftstation. Så nu är vi, Gammeltackan Snövit och jag, extremt klara för tur .
 22. Nästa uppgradering blir en backkamera. Någon som har något prisvärt tips? (Jag är skeptisk mot att beställa produkter från Kina över nätet.) Toyotas egen ska ju vara mycket bra har jag läst någonstans och det är inte omöjligt att det blir den. Tror dock att den kommer att sticka iväg i pris. Behöver byta mediaenhet i så fall till något med en färgskärm. Så alternativ är intressanta. Helst en som sitter i backspegeln (en ny som man klämmer fast utan på den gamla eller byter ut, etc.), ingen extra lös skärm någon annanstans. Ej heller en som bara går trådlöst direkt mot mobil eller surfplatta. Om det är någon som har tips om en som går att koppla mot någon annan mediaenhet/bilsterio med diverse funktioner från en overlanders våta dröm är det ok också. (Inte helt emot att byta stereo.) Behöver inte möjlighet att koppla in fler kameror än en. PS. Jag är inte snål om jag hittar rätt pryl. DS.
 23. Dekra i Trollhättan. Han var änna lite intresserad av bilen. Lugn behaglig typ, som mest små pratade om bilen och RTT't lite generellt. Svarade schysst på frågor som jag hade om vad lagen säger om belysning, och han berömde underredsbehandlingen. (Det kan ju tilläggas att bilen är sedan tidigare om registrerad med "winsch" och förhöjd vikt. )
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...