Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Jo, men det gjør litt vondt å plukke verktøy ut av en verktøy kasse🙄
 3. Ja det där såg lite tunt ut, hade du inte en överfull bag att plocka ur?
 4. Var egentlig litt fin den🤔 så imorra blir det nok å kjøpe litt nytt verktøy.
 5. Trevlig matiné!! Vi blev allt lite sugna på att ge oss ut i Höstrusket!!
 6. Så var den då klar (eller blir man någonsin klar...?) Del 1 (av 2) laddade jag upp idag. Lite pyssel - men man lär sig... hehe Kan redan nu säga att det inte blir samma med EN bil och ingen att prata med, i kombination med ihållande regn... 😂 Men men - det tar vi nästa gång! Fredagsfilmen serveras härmed:
 7. Etter siste dagers regnvær, det har spruta skikkeligt i bakken. Er det moro å se at jeepen er helt tørr😎 hadde jeg hatt på hardtoppen måtte jeg kjørt med gummistøvler. så i kampen hartopp vs softtopp leder softoppen soleklart til nå.
 8. Last week
 9. Oh! Så trevligt! En Wrangler på ingång..? Jag hojtar när min är till salu... @Andreas.E, kan inte annat än säga att det känns mer rätt att ha nummerskylten där på hörnan. 👍
 10. Så är det @Lars 9k en besiktningsman som är yberkänslig kan hitta "rätt" paragraf om dom vill sätta åt en och då kan kan det vara bra att veta. Personligen anser jag skärmbreddare vara en mänsklig rättighet. Och många hastighetsmätare visar med originalstorlek på däck oftast i övre delen av det tillåtna spannet. Lätt kollat med en smartphone med gps. Sorenton visar tex ca 9 km/h för mycket, vilket ger utrymme för större däck och fortfarande vara laglig. Vill man så går det att räkna på, eller använda lämplig hemsida, typ https://www.tacomaworld.com/tirecalc?tires=245-7
 11. Det är lätt att fasta i detaljer och regler eftersom vi alla är nyfikna och intresserade men jag tänker, är det verkligen så här svårt att skaffa nya däck och fälg?
 12. Exakt, nu har jag ju breddarna på och då får de bli något som passar där i. och att se till att hålla hastigheten rätt var ju ens eget ansvar och uppenbarligen någon man kan anpassa beroende på vad man väljer. Min bil är ju nyare årsmodell så den kommer garanterat behöva programmeras om behovet skulle uppstå.
 13. Men i realiteten är det breddare ”vi alla” kör med och jag har åtminstone inte läst att det varit någon som fått problem med skärmbreddare. Angående hastighetsgivaren så fungerar det ju olika på bilmodellerna. Jag byter drev på min medan man på nyare Jeepar mer eller mindre programmerar om hastighetsmätaren.
 14. Enligt ECE R39 som bilar i Sverige ska uppfylla så gäller; 5.3. The speed indicated shall not be less than the true speed of the vehicle. At the test speeds specified in Paragraph 5.2.5. above, there shall be the following relationship between the speed displayed (V ) and the true speed (V ). 0 ≤ (V − V ) ≤ 0.1 V + 4 km/h Kristallklart eller hur? Eller lite enklare; Vid 100km/h verklig hastighet skall mätaren visa mellan 100 och 114km/h enligt formeln 10%+ 4km/h och det mäts, enligt Paragraph 5.2.5 vid 40 km/h, 80 km/h and 80% V (if the resul
 15. DETTA! Då kan man fråga sig, finns det någon felmarignal för vad hastighetsmätaren får visa? Jag blir också frågsam till att de inte får vara större än bilens orginal stänkskärm, jag trodde att så länge däcken får plats att svänga i hjulhuset och innanför breddaren så var dem ok att köra med?
 16. Jag har inte sökt på rangerforum på nätet, det ska jag göra. Dock skrev jag i ett facebook forum och försökte få input precis som jag gjorde här men fick bara svar som " vi säljer däck, ring oss" inte riktigt det utbytet jag sökte
 17. You win some, and lose some.....
 18. Blir nog det svåraste att komma runt då jag tolkar det som att skärmbreddare inte är godkänt.
 19. Ser bra ut! Skulle gärna haft ngt liknande...
 20. Stämmer inte. 5% regeln finns inte längre. Men du måste se till att ex hastighetsmätaren visar rätt. Så här står det på Transportstyrelsens sida: Alternativa dimensioner Du som fordonsägare av en personbil upp till 3500kg totalvikt har möjlighet att under eget ansvar byta däck och fälgar till en annan dimension utan att bilen behöver registreringsbesiktas. Utbytet får ske under vissa förutsättningar: Däcken ska vara typgodkända Däcken uppfyller kraven på belastningsförmåga Däcken uppfyller kraven på hastighetskapacitet Däcken är av samma typ.
 21. Dysene må kodes inn for å få optimal forbrenning, men på min 09 mod som bare tar ut 177 hk så fungerer det å bare bytte dyse. Veit ikke om det er at dysas standar verdi er tilnærmet lik optimal verdi? Får ingen feilmelding å har kjørt noen mil med den nå. Men skal inn å få kodet den når jeg får tid. På nyere jeep jker de med 200 hk så er det vist ikke så lett, ifølge det jeg googlet meg frem til.
 22. Bra att veta, i sverige är det lag på max 5% ökning av omkretsen och att hjulen inte sticker utanför skärmarna (et/offset). Tror du har samma org strl som mig 265/65R17 (30,6 tum). 265/70R17 (31,6 tum) är ett steg upp som ska passa, så borde passa din också men hitta helst ett stort ranger forum, där står det garanterat vad du kan göra.
 23. Har precis bytt en spridare på min -13 hilux och på dom måste man coda in den, efter -09 modellen måste man göra en pilot quantity Learning procedur. Annars lyser motorlampan, tcs och esp. Toyota säger att man inte får starta motorn innan man gjort det annars går spridaren sönder.. Stämmer inte riktigt, men var och en får göra sin bedömning hur det funkar😁
 24. Sikker på at dysene ikke må kodes? Må normalt det på commonrail da ingen dyser gir nøyaktig samme mengde diesel, og da kodes de inn så cpu kan gjøre justeringer slik at hver dyse leverer like mye.
 25. Lars 9k

  Träffar

  Men det är ju det denna tråden handlar om, annat hamnar ju under https://www.overlanding.nu/forum/index.php?/forum/17-travel-arranged-by-overlandingnu/ Eller tänker jag fel nu? Det gjorde jag nog! Du menar att lyfta hela tråden från Generellt till en egen ”Huvudtopic” eller vad det nu heter?! Då kanske du ser aviserade offroadträffar i tid och hinner ner för att testa Cruisern!?
 26. Nja, krångla inte till det nu va!? Jag menar träffar som inte är arrangerade av detta forums regi, dvs ALLA arrangerade träffar som inte är Overlanding.nu. Där ryms SAMTLIGA arrangerade träffar
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...