Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Är det någon som har koll på XLindustri-svetsar? Jag snackade med en supertrevlig kille som berättade lite bakgrund om att de jobbat som grossist åt större bolag som mekonomen (och glömde resten han rabblade upp). Men sedan dippen med Corona tog de nya tag med deras stora kontaktnätverk startat att bygga egna svetsar med hjälp av bolag som bygger bla. ESABs svetsar, men för mycket billigare pris. Specifikt deras "pro"segment är motsvarande teknik och skrot och korn som ESAB enligt XL-industri själva. Jag lurar på en svets därifrån nämligen och har fått goda vibes från bolaget men ingen recension finns i övrigt. En TIG/MMA AC/DC för aluminiumsvets. I övrigt har jag beställt hjullager från autodoc... Får se när dom dyker upp. Avvaktar med bussningar mm. men tänkte beställa broms-sköldar när jag ändå håller på och grejar med hjullager men från en Polsk sida. Ett antal resor senare, så förblev slutresultatet knappt ändrat från initiala planen. Skönt att det inte sticker i ögonen längre för hur tråkigt det såg ut innan jag klädde in allt. 🥳 Luckan är löstagbar, nymonterad och obeprövad. Har inte gjort fäste så att den kan monteras på annan ledd än. Imorgon är det besiktning som står på kalendern och jag stressar med den nu för att vi tänkt åka i helgen. Får vi nedslag så får man ju en månad på sig att fixa det om jag inte missminner mig. Jag har inte hunnit gå igenom allt så som jag önskat, men nu chansar jag 🤯
 3. Ny träff i Hästveda. Sam: Offroad-träff och Trailtävling lördag 2023-06-03. Vi kör vi som vanligt 10.00-16.00, grillen varm 12.00 medtag egen mat. Vi kommer troligen stanna kvar på lördag kväll och sova över. Eventuellt tillsammans med @Malin Nygren och @Magnus Nygren.
 4. Det blev helt klart bättre, speciellt när man tittar i backkameran!
 5. Last week
 6. Avsluttet pinsen med en dag i garasjen der jeg fikk tatt litt på golfen: -skiftet begge hovedlyktene, da festene på de gamle var knekt så lyset var all over the place -skiftet blinklys i høyre speil -skiftet fjærer og dempere bak, ble 4cm høyere -skiftet ene skiltlys-lampen -skiftet vindusheis-motorer i begge dørene på passasjersiden, så nå virker sentrallåsen igjen også Nå mangler det nye fjærer og dempere foran, og clutch og svinghjul før bilen er ‘ferdig’ og skal selges.
 7. I 1725 forliste et nederlandsk handelsskip her og de har laget en flott utstilling som er verdt å besøke. https://no.m.wikipedia.org/wiki/«Akerendam»
 8. Rufus Teague lager knallgod kaffe (og bbq-sauser), her med maple og whisky. Masse smak! Smale veier og broer.
 9. I pinsen skulle vi på overlanding.nu’s siste offisielle tur, men den ble jo avlyst. Så da satte vi kursen mot Runde; en fugleøy på sunnmøre, spesielt kjent for Lundefugl. Vi var MAX uheldige med været, mye regn og vind med storm i kastene. For anledningen kjørte jeg en lånt Mercedes Vito. #vanlife?
 10. Ingen, låter bara dornet/mejseln jobba en bra stund.
 11. Grejerna börjar få plats på väggar och annat. Byggde en platsbyggd bänk och äntligen slipper jag hålla fast skruvstycket och slipper snubbla över domkraften Köpte även en ölslukare. Letade släp i lördags för att köpa virke. Men ingen hade förstås släp tillgängligt, så lastade av taktältet på under 15 minuter på egen hand. I framtiden lär tältet hängas i reglarna. Så fort byrån bak är färdig, så ska jag försöka fixa tältet då jag inte haft möjligheten än.
 12. Snyggt! Vad använder du för värmeteknik när du lossar?
 13. Expiditionsbrandbil https://rejsa.nu/forum/viewtopic.php?t=121249&highlight= https://www.blocket.se/annons/109256894
 14. Da kan du faktisk montere den i en box på draget foran, med alt du trenger i samme boks. Og så må du finne en fornuftig måte å trekke en kort slange på da, fra boksen inn i sovlådan. En fordel å få varmluften inn ved gulvet, da varmluft trekker oppover. Litt lyd er det også fra brenneren, men det folk flest hører er tikkingen fra pumpen og den støydempes mye om den står inni en customboks på utsiden av lådan.
 15. Tackar tusan @MrTwilight Nöjd med dessa?
 16. Ang. backlamporna ska det vara W21W/T20. Jag beställde också W16W första gången men de här ligger också i min orderhistorik på Ali Express https://www.aliexpress.com/item/1005003439706195.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.26.d0151802yTYdKb .
 17. Lutar åt det hållet, "make your own box" lösning.
 18. https://www.ebay.com/itm/394287807252?hash=item5bcd627b14:g:ta8AAOSwNjtjSTB4&amdata=enc%3AAQAIAAAA8FdI6BzYuVD0Zegp93hhGUimUUH%2Bn78MvTU0krJiGBkBgm4S3JtHDgIE59nHMx3X4BgficcSbQ%2BDcJDB7AwPaWCyUPfIyi4HKOKXWQqJA247FIkzJdNzgpYo%2B%2Bp8fP1sJ9zhXZb0%2BT9B%2FU0UzAt5TYgqjIjyo2ZyUAiXLD8RJVRswr1G4LHTW%2F2VjFLWJXPUVvkcVkLuL%2BHP32%2FdsPPTgBJe4dPgSuweUh%2F9VPZgMCRYaYgG5m6tNkozWCIAVcZaqp8TOG3%2By3nvjOK%2BBwuKthE1IsgxZ6FpQ7bD6VFHcB4P0WNaskXAYzLkhZ73vK0R2A%3D%3D|tkp%3ABFBMuJLOrIxi
 19. Lars, vi behöver ta ett snack om allemansrätten... Skämt åsido, en overlader bjuder på kaffe när dom kommer på besök.
 20. Helgens ”camp” Dagens morgonbild. Inte alltid så äventyrligt men smidigt…! Färdigpackade
 21. Ny taktältsnatt planerad denna helg och nästa helg är det Rindizträff med offroadkörning. Så bäst att fixa lite mer på Jeepen innan vi kör. Jag har junupplevt den extra svajig senaste tiden och hitintills har jag bytt en bussning på ett panhardstag samt justerat toe-in. Idag justerade jag ett hjullager som glappade lite, kontrollerade bakre dämparna, som behöver bytas, samt bytte en utfjädringsbegränsning. Lite glapp i högra lagret bak som var enkelt att justera till. Lossade övre dämparfästet för att känna på dämparen, den tryckte fortfarande lite, dock inte i närheten av trycket när de var nya. Att bytta utfjädringsbegränsningen var värre, nedre fästet är stötdämparens nedre och här hade återigen skruv och hylsa förenats!! Men efter att ha lånat och bearbetat den med Görans luftmejsel, så lossade den till slut. Lite justering av kanten som slitit upp remmen. Efter kapning och putsning med vinkelslipen blev kanten mycket snällare. Färdigt resultat.
 22. No worries, all input är välkommen. Så @iknutis kan jag dra slutsatsen att på grund av att termostaten sitter på själva brännaren så behöver man köra på en fast inställning och då blir det lätt alldeles för varmt om man låter den gå hela natten, ja det verkar logiskt. Då är alternativet med utomhusplacering att dra in kontrollpanel/termostat till insidan. CO-larm låter även det som en bra ide. Det där låter precis som det jag vill göra. Så då gäller det att googla fram en "allt i ett" värmare med remote termostat.
 23. Nå heter ikke jeg Jan, men jeg har litt info om det du spør om. Termostaten er på de fleste montert på selve enheten, de jeg kjenner som bruker disse varmene på overland-tur, har de stående på bakken ved siden av bilen med da termostaten også på samme sted. De kjører ikke varmeren om natta, men bruker den primært for å varme opp teltet før de legger seg og på morgenen når de står opp. Da kjører man varmeren på en bestemt setting, feks 50% varme. De produserer MYE varme, så det blir kjempevarmt både i taktelt og en sovlåda, så den kan ikke stå og gå hele natten. De som har prøvd det, våkner stort sett full i svette i 02-03 tiden. Slangen til varmluft: her er det ikke unormalt med 5m slange, som da går fra bakken der varmeren står og opp i selve teltet. Da kjøper man en slange som er beregnet på det, varmetapet vil jo være der, men uansett er det mer enn varmt nok i teltet. Hvis man skal fastmontere en enhet inni sovlådan, bør man ta friskluft utenfra for å unngå for mye fukt i luften. Eksosen går så ut. Da vil man få termostat inni som kan brukes. Hvis jeg husker rett, var det en kabel av typen nettverkskabel som ble brukt på termostaten, så man kan helt sikkert forlenge kabelen og dermed plassere termostaten der man vil. Uansett hvilken varmer man bruker bør man ha CO-alarm. Du skrev også i det første innlegget at du vurderte å bruke den til å varme opp garasje, jeg har en kompis som i vinter brukte sin til å varme opp et rom i kjelleren. Da monterte han brenneren ute med dieseltank og et 12v batteri, skrudde en tre-plate i vinduet og la en slange gjennom den. Det fungerte knall.
 24. Efter första övernattningen i nya sovlådan kunde jag ana ett litet önskemål från frun att någon form av värmekälla kunde vara bra för... ja istort sett det mesta här i livet och till sovlådan i synnerhet. Och eftersom värma garaget projektet inte blivit av så tilltalas jag av att kunna kombinera värme i garaget och i sovlådan, fast inte samtidigt. Så jag vill veta mer @jan suurholma Hur fungerar det med termostaten? Man vill ha den inne i utrymmet som ska värmas men man vill ha värmaren utanför. Slang för varmluften, hur lång kan man ha? Tänker på förlusterna i värmen och flöde. Kommer säkert på mer, men just nu var det detta som poppade upp. Och ni andra som kör med dieselvärmare får gärna dela med er av er kunskap.
 25. Nej, nu har internetköp nr 2 resulterat i en exakt samma lampsockel, så det som står om Outbacken på nätet gäller tydligen inte Norlins Outback. Nu tar jag lampan i handen och frågar på en "proffs butik" vad tusan det är för något.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...