Jump to content

Forums

 1. Overlanding.nu - Information

  1. Information from Overlanding.nu

   Important information from Overlanding.nu

   407
   posts
  2. Travel arranged by Overlanding.nu

   Important information about our travels

   1.8k
   posts
  3. 143
   posts
 2. Overlanding.nu - General

  1. In the garage

   Here you can write about your vehicle and any modifications

   12.9k
   posts
  2. Equipment

   Here you can post about everything that is about Overlanding equipment.

   3.6k
   posts
  3. Travel

   Here you can post about everything that is about travel / overlanding

   5.1k
   posts
  4. Others Meetings

   Here you can publish information about meetings or trips arranged by other organizations or groups.

   60
   posts
  5. Generally

   Here you can post about everything that does not fit in any other category

   1.9k
   posts
  6. English corner

   Open forum where you can post all your questions regarding Overlanding, equipment, traveling. 

   46
   posts
 3. Overlanding.nu - Pictures & movies

  1. Pictures & Movies

   Here you can post general pictures and videos. Link to YT or Vimeo (Premium Members can upload video directly to the forum)

   899
   posts
 4. Overlanding.nu - Buy and sell

  1. Buy

   Here you can post when you want to buy something.

   81
   posts
  2. For sale

   Here you can post when you want to sell something. (Once your items is sold, please mark the title of your add with "SOLD")

   496
   posts
 • Forum Statistics

  1.5k
  Total Topics
  28k
  Total Posts
 • Member Statistics

  875
  Total Members
  827
  Most Online
  Dennis Pavar
  Newest Member
  Dennis Pavar
  Joined
 • Who's Online   1 Member, 0 Anonymous, 8 Guests (See full list)

 • Topics

 • Posts

  • Denna morgon vaknade vi av en hästs gnäggande från den intilliggande hagen. Faktiskt en helt ok och ganska gemytlig variant på väckarklocka. Dagens morgonbild.     Frukosttime, inte helt stilla och lugnt under tiden som bensinköket låter som ett reaplan.    
  • Idag vankades det lite friluftsliv. Planen var först kanot och sedan övernattning hemma hos @Per Pettersson.     Lilljeepen ute på prärien.   Vår lösning med släpet fungerar riktigt bra. Fast det är fortfarande lika drygt att bära ner kanotskrället till vattnet. Vi kunde konstatera att det var mindre vatten i Kävlingeån än sist vi var här och paddlade, men någonstans där framme skulle det gå att passera.     Det är fantastiskt vilken annorlunda miljö man hamnar i när man är på ån, strax sidan om är det antingen ängar eller åkrar.   Så långt som hit har vi inte varit tidigare och den här bron kände vi inte till. Även här var det lite trixigt att passera.   Den var inte allt för stabil, tveksamt om jag ens skulle vilja gå över den.   Undrar om detta var resterna av den sista bilen som passerat….   Här skymtar tornet på Holmby kyrka.   En förvånad ko glodde länge på oss medan vi paddlade förbi.   Det här svanparet hade vi länge med oss, de lyfte säkert 6-7 gånger när vi närmade oss, men varje gång fortsatte de åt samma hål som vi, utom precis innan vi skulle vända då de plötsligt lyfte emot oss. Varvid vi sen ändå fortsatte att ”jaga” dem fast åt andra hållet.   Efter nästan två timmar var vi framme vid vår planerade vändpunkt, bron vid Flyinge kungsgård.     Dock fortsatte vi ytterligare en bit innan vi hittade en plats där det gick att komma iland.   Här ser @Hanna inte helt bekväm ut, lite lagom kallt när man kliver upp och är småsvettig.   Fast fikan smakade kanon, ganska mysigt att sitta och titta över ån.   Sen bar det åter ”hemåt”, nu var det dock motström och lite motvind vilket gjorde det lite kämpigare. Inte blev det lättare när ån nästan är helt spärrad av träd som fallit.     Totalt paddlade vi cirka två mil vilket nog var ganska mycket när man är så pass ovana som vi är.   Nästa mål var Per och Lisas nya ställe.   Lite snabb uppdatering av forumet innan det var dags för middag.   Efter en stund var även @Lennart Jansson och Marie på plats så då fick det bli till att vara lite mer social.   Kanon läge, mitt ute i den skånska vildmarken. Per berättade under kvällen att han redan sett varg två gånger sen de flyttade hit.     Värden vid grillen, skäggigare än någonsin.   Bra blev det också och vi hade en jättetrevlig kväll med god mat och trevligt sällskap.   Sent omsider kröp vi upp i tältet för natten.  
  • Ser ut som att denna kombon också kan fungera….  
  • Fortsätt det såhär kommer del 3 att vara episk. 👍
  • Nu har det börjat att skruvas på den riktiga Jeepen. 😃   Känns som att jag gjort detta någon gång innan!! 😂     Det blir fort mycket bråte.
×
×
 • Create New...