Jump to content

Forums

 1. Overlanding.nu - Information

  1. Information från Overlanding.nu

   Viktig information från Overlanding.nu

   356
   posts
  2. Resor arrangerade av Overlanding.nu

   Här kommer viktigt information om våra resor

   1,280
   posts
  3. 38
   posts
 2. Overlanding.nu - Allmänt

  1. I garaget / In the garage

   Här kan du skriva om ditt fordon och eventuella modifieringar
   7,508
   posts
  2. Utrustning / Equipment

   Här kan du skriva om allt som handlar om Overlanding utrustning.
   2,338
   posts
  3. Resor / Overlanding

   Här kan du skriva om allt som handlar om resor / overlanding
   3,210
   posts
  4. Generellt

   Här kan du skriva om allt som inte passar i någon annan kategori
   1,129
   posts
  5. English corner

   Open forum where you can post all your questions regarding Overlanding, equipment, traveling. 

   28
   posts
 3. Overlanding.nu - Bilder & filmer

  1. Bilder & Filmer / Pictures & Movies

   Här kan du posta generella bilder och filmer.

   685
   posts
 4. Overlanding.nu - Köp & Sälj

  1. Köpes

   Här kan du posta när du önskar köpa något.

   72
   posts
  2. Säljes

   Här kan du posta när du önskar sälja något.

   307
   posts
 • Forum Statistics

  1,018
  Total Topics
  17,322
  Total Posts
 • Member Statistics

  611
  Total Members
  827
  Most Online
  Anders84
  Newest Member
  Anders84
  Joined
 • Who's Online   2 Members, 0 Anonymous, 7 Guests (See full list) • Upcoming Events

 • Topics

 • Posts

  • Efter att i helgen själv drabbats av elektronik av dålig kvalitet som stört annan utrustning samt haft en kamrat med snarlikt problem vill jag varna för fenomenet. Jag fick efter att ha monterat infällda USB/5V-uttag i Jeepen, så mycket störningar att min 27mHz radio öppnade mottagaren med brus som följd, samt att den vanliga FM-radion brusade så den knappt gick att lyssna på. Problemet upphörde när jag kopplade ur belastningen från de nya USB-uttagen. Slutsats: elektroniken som sitter i Biltema uttagen för att göra om 12V till 5V är så pass dålig att den ger upphov till störning. En kamrat berättade damma helg att hon råkat ut för liknande problem med sin com-radio. Mottagaren öppnade och gav upphov till brus. Här var orsaken en USB-plugg av dålig kvalitet. När hon kopplade ur pluggen slutade com-radion att brusa och fungerade istället som vanligt. Jag har tidigare råkat ut för fenomenet när jag har haft dåliga LED- eller xenon-kit på bilen, kraftigt brus i radion när helljuset tänts, men det är första gången som jag drabbats av att det berott på USB uttag.   Se inlägget som en lärdom  om vad som kan hända med dålig elektronik i våra ganska känsliga  fordon och har ni märkt av liknande problem med era radios så testa att koppla bort laddare och dylikt och se om bruset minskar.
  • USB uttagen blev skit, dritt, shitt.....😡 De störde så pass mycket att 27mHz radion ständigt öppnade mottagaren och den vanliga FM-mottagaren brusade så mycket att den knappt kunde hålla kanalerna och brusmattan gjorde att vi inte kunde höra. Efter att dragit ut laddningskablarna ur uttagen och istället anslutit dem via USB-plugg i cigguttaget/12V uttaget försvann bruset både på comradiom och den vanliga FM-mottagaren.  Det får bli till att köpa uttag i bättre kvalitet än det Biltema levererar!!
  • Eftersom jag just nu går i tankar att ev göra ett bilbyte har jag tagit tag i problemet att få framdiffen åtgärdat. Detta är ju något som behöver göras oavsett om jag beslutar mig att sälja eller behålla bilen. Så idag tog jag i alla fall första steget och delade framaxeln vid rzeppa-knutarna, så jag kunde få ut drivaxlarna. Gick faktiskt ganska smidigt och det har ju den fördelen med sig att jag kan montera tillbaka hjulen och använda bilen under tiden som jag pillar med diffen. Så imorgon tänkte jag försöka få tid att fortsätta med projektet genom att få ur innanmätet ur diffen. Eftersom jag står utomhus blir det ju iofs lite väderberoende.   
  • Om du kigger her  lader den med maks 20a og så formoder jeg den også maks kan tage 20a fra batteri/generator  her kan du beregne kabeltversnitt https://www.solar-wind.co.uk/info/dc-cable-sizing-tool husk du kan godt tåle 5% effekttab 🤣 også ender du på 10mm2  
  • I helgen ble det utforsking i nærområdet, fant en flott camp-plass. Og jeg har fått montert takbøyler fra Thule. 
  • Ja det er god plass her. Det virker som denne plassen er lite brukt blant folk flest til tross for at den ligger nærme veien. Mulig skogsveien inn hit er årsaken til det men er uansett bra det så ikke denne plassen også blir ødelagt med søppel og avføring.
×
×
 • Create New...