Jump to content

Forums

 1. Overlanding.nu - Information

  1. Information from Overlanding.nu

   Important information from Overlanding.nu

   402
   posts
  2. Travel arranged by Overlanding.nu

   Important information about our travels

   1.7k
   posts
  3. 133
   posts
 2. Overlanding.nu - General

  1. In the garage

   Here you can write about your vehicle and any modifications

   11.7k
   posts
  2. Equipment

   Here you can post about everything that is about Overlanding equipment.

   3.3k
   posts
  3. Travel

   Here you can post about everything that is about travel / overlanding

   4.5k
   posts
  4. Others Meetings

   Here you can publish information about meetings or trips arranged by other organizations or groups.

   35
   posts
  5. Generally

   Here you can post about everything that does not fit in any other category

   1.7k
   posts
  6. English corner

   Open forum where you can post all your questions regarding Overlanding, equipment, traveling. 

   38
   posts
 3. Overlanding.nu - Pictures & movies

  1. Pictures & Movies

   Here you can post general pictures and videos. Link to YT or Vimeo (Premium Members can upload video directly to the forum)

   811
   posts
 4. Overlanding.nu - Buy and sell

  1. Buy

   Here you can post when you want to buy something.

   66
   posts
  2. For sale

   Here you can post when you want to sell something. (Once your items is sold, please mark the title of your add with "SOLD")

   364
   posts
 5. Club Forums

  1. Euro 4x4 Information

   Information från Euro 4x4

   17
   posts
 • Topics

 • Posts

  • Offroad träff 25/9 10.00-16.00 Vi kommer även att visa lite Radiostyrd Offroad. Har ni egen bil , ta gärna med den. Mer info på hfrc.se  
  • Glömde fråga på pinnarna, som jag misstänker inte är https://www.biltema.se/bygg/farg/maleriverktyg/rollerbyglar/teleskopskaft-2000018271
  • Nej men deras dyraste 😂 Länk  
  • Tackar @Lars 9k då lyckades jag sorterar den informationen hyfsat rätt. Misstänker att presseningen inte är Julas/Biltemas billigaste?
  • Stämmer bra det, markisen är kompletterad med två original förlängningar varav den ena är omgjord till vägg. Presseningen sitter fäst i ”takräcket” och rullas ut över bakluckan vid kraftigare regn. Ofta räcker dock bakluckan som skydd. Vi använder två teleskopstolpar för att hålla den uppe och kompletterar med en upp och nervänd stolpe för att få bättre fall på presseningen.
  • Markis på bil, hur kan det fungera?  Jag har stirrat på denna bilden snodd från @Lars 9k några timmar nu då den faktiskt har en del gemensamt med min problemställning,  Nämligen hur bakluckan öppnas. (sen har bilden åxå en inspirerande låd-lösning.) Om man tittar på bilder hur 270-gradare monteras så verkar det som en bagagelucka som öppnas på detta sätt kommer i konflikt med markisen. Om man inte lyckas få markisen monterad så högt att utrymmeskonflikt kan undvikas och jag tror att jag får lite svårt med det då det inte är planerat någon takkorg.(tankarna vänder åter till att ha en 270-gradare på sovlådan) Edit, en liten bild på hur KIA öppnar bakluckan, klar konfliktvarning Även denna bilden som visar wet-setup har det stirrats på en hel del, tror den innehåller en möjlig lösning. Jag vet att @Lars 9k berättade för mig hur det hela fungerade, men det var så många intryck så hjärnan hann tydligen inte med att processa allt. Det jag mins var : Markis V-sida. Förlängning/väggar (2st?) till markis. Lämplig pressning over bakluckan kompletterad med teleskopstödben och förankringslinor (från Biltema) Glatt humör & regnkläder. Hmm, man kan ju backa in sovlådan och få in/utgång under tak. Nu behöver jag visualisera med markis på sovlådan och en såndär @Lars 9k lösning där bagageluckan är en del av lösningen och inte problemet. 
 • Our picks

  • Så blev det äntligen en riktig tur!  Efter många inställda turer under året beslöt jag dra norrut för att arbeta på "distans", som det heter. Planen var Göteborg - Tärnaby - Göteborg, men gudarna ville annat. Nu blev turen istället inte lika långt mot norr, men istället med runda genom Jämtland och Ångermanland etc, innan återresan söderut.

   Mulet men uppehåll när man drog norrut, mot Torsby.


   Strax norr om Torsby blev det grus - och så fortsatte det närmare 50 mil sedan...




   Vid första nattens camp träffade jag på Jeep-föraren "Tom" från Tyskland. En herre som rest många gånger/veckor genom Sverige. Främst Värmland, Jämtland - men även hela vägen upp o ner. Mycket trevlig herre som bjöd på dricka och trevlig kväll vid brasan. Vi ses nog igen då han skulle vilja åka med oss alla på "Vinterträff" när det går.



   Skitigt blir det - och mycket värre efter dag två o tre...  haha


   Regnade gjorde det dag två och tre. Fredagen var helt OK, men lördag-söndag...  rätt så blött!  Vaknade med samma väder jag väntat mig - allt i vatten.


   Efter en touch av fjällvärlden, via "Flatruet", fann vi ett par fina camp-sites. Riktigt bra intill älven. Får återkomma dit vid tillfälle. Lämnade min nya kamrat vid en lämplig camp där vindskydd fanns. Han sov denna resa i bilen på en liten plattform så han ville gärna ha access till vindskydd. Jag skulle norrut så vi skildes där o då.



   Senare under kvällen anlände jag till en plats jag chansat på, strax norr om Östersund. Kvällen blev lite senare än tänkt då jag fick ta två färjor för att nå in till Östersund från sydsidan. Tog sin tid...



   Bra skitigt blir det...


   Rullade dagen efter in mot Strömsund. Plus två grader, regn och vind. Fångade denna snubbe med "kläder efter väder" på min GoPro...   


   Fått kört en del sträckor av TET, men begränsat då man kör med ensam bil. Inga "tok-risker"...  Fick dock vända vid en bro som var dryga metern bred. På andra sidan fortsatte endast tvåhjulingarna...



   En annan sträcka var lite tight, och mynnade sedan ut bakom gårdsplanen till ett jordbruk. Skönt man slapp backa där kan jag säga. Brant ner, smalt och flera skarpa svängar. Hade nog tagit tid att backa ensam där...

   Fick bli lunch intill en skjutbana/jaktklubb denna dag.


   Passade även på att försöka överraska min ena kusin med ett "oväntat besök". Tyvärr ingen hemma där 


    

   Jag kommer att snickra på en video, med extra allt - men det tar ju sin tid. Därför kommer här ett par förhandsbilder   

   Nu drar jag söderut för del två av turen. Avresa hemåt blir fredag morgon      Kul att vara på tur!

    

    
    • Thumb up
    • Like
   • 16 replies
  • Att välja Overland fordon
   Ursäkta världens längsta post, kunde inte stoppa mig själv tydligen. 
   Fyll gärna på med egna tankar och funderingar kring detta, detta är ju inte facit, bara mina tankar och inget annat.
   Skall fylla på med lite bilder också för att tydliggöra vad jag menar.
   Länk till min bil som jag hänvisar till finns i min signatur.

   Att välja Overland fordon 

   Många som trillat in på overlanding och vill börja med detta har många frågor vilket fordon de bör välja och vilken utrustning man bör utrusta det med. <br style="padding:0px;"> <br style="padding:0px;">Detta är mina tankar kring detta och hur jag har tänkt och resonerat när jag valde bil och utrustning till den. 
    • Thumb up
    • Thanks
    • Like
   • 84 replies
×
×
 • Create New...