Jump to content

Teddan

Basic Member
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Personal Information

  • Ort
    Sundbyberg
  • Land
    Sweden

Overlanding information

  • Fordon
    Volvo
  • Kommunikation
    Ingen com-radio
  • Övernattning
    Inget

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Teddan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

11

Reputation

  1. Hur lagar ni mat när det råder total eldningsförbud? Som det är just nu är det många områden som inte ens tillåter öppenlåga. Funderar på en mini elverk och elkokplattor.
  2. Det är en Mitsubishi L200 Double Cab. På den blir det FrontRunners Slimline II takräcket och deras taktält med kjol. Då vi är 5st skall vi komplettera med deras Pop-up tält. http://www.expeditionstore.se/category.html/front-runner-2 http://www.expeditionstore.se/product.html/sjalvresande-talt?category_id=63
  3. Nu har vi spikat (mer eller mindre) resvägen och övernattningsområde. En lagom 370mil.... Stockholm - Delsbo - Skuleberget - Älvsbyn - Boden - Korpilombolo - Treriksröset - Senja - Absiko - Nikkaluokta (Kebnekaise) - Arvidsjaur - Vilhelmina - Åre - Holmsveden - Stockholm. Nu försöker jag med föreslagna appar att hitta alternativa grusvägar. Har ni några tips omkring ovannämnda områden så hit med de! ? Hittade denna sidan hos Trafikverket. https://nvdb2012.trafikverket.se/SeTransportnatverket# Rätt rent av allt man inte behöver att se när man planerar. Hur ser era "packlistor" ut?
  4. Tack för tipsen hittills! Kanon reportage @Wiberg! Gav mig en massa små saker att tänka på. @blackstream Så fort saker och ting är mer klara och bestämda så återkommer jag. ? Inte för att barnen kommer att få sitta med sina mobiler men för säkerhetsskull så blir jag lite nojig om nåt allvarligt händer! Vi har båda Telia och Telenor och vi kommer att hamna utanför täckningsområden. Vad rekommenderar ni om man behöver räddning? SPOT? Garmin Inreach? CB radio? Annat? Visst kommer vi att åka en sprojlans ny bil så haveririsken är låg men om någon insjuknar eller blir attackerad av en björn? Vi kommer inte att utmana ödet av flera skäl, en för att vi kommer att åka i en fin och välutrustad objekt som jag inte äger och två för att vi kommer att vara själva om inte vi springer på andra.
  5. Tack Wiberg. Skall sätta mig och läsa genom din artikel. Hittills har jag bara gjort en expedition till Rondane Nationalpark i Norge med en trött Valp som drog 3l milen.? http://valpen.soost.com/Fotovalpen_2.0/Expeditions/Entries/2007/11/7_Fotovalpens_Maiden_Expedition.html Jag har en brandvalp under totalrenovering med tillhörande drivkärra som kommer att fungera som expeditionssläp. (Blir en egentråd framöver) Vi vet att vi vill åka E4an norrut och hälsa på några vänner med Treriksröset som "vändpunkt". Sen vet jag att kunden biltillverkaren vill ha bilder på bilen bla. med Lapporten i bakgrunden. Vi undviker gärna tråkiga vägar så vi är öppna för alternativa väg tips. Hur hittar man alternativa grusvägarna?
  6. Planerar familjens Norrlands semester, vi är två vuxna och tre barn, 6, 11 & 15 år gamla. Söker tips på ställen att besök och även aktiviteter som passar familjens all medlemmar. Bilen vi åker kommer att fotograferas för en biltillverkare och kommer att kittas som äventyrsbil. Så gärna tips på makalös fina ställen där vi kan fota bilen, tex. in till sjöar och vattendrag. Den preliminära rutten ser ut så här just nu. https://goo.gl/maps/ekXgAL5FjJA2
×
×
  • Create New...