Jump to content

Miando

Basic Member
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Personal Information

  • Ort
    Stockholm
  • Land
    Sverige

Overlanding information

  • Fordon
    Volvo
  • Kommunikation
    Ingen com-radio
  • Övernattning
    I bilen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Miando's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

8

Reputation

  1. Funderar på "tillfälliga" OR-däck på över 5 procent i skillnad i rullomkrets. Hur hårt är det med detta i Sverige och utomlands? Hur gör ni? XC70 med original däckdimension: 235/50R18 97V Funderar på detta nedan, som passar med höjningssats. Ger en ökning på 8,1%.
  2. Jasså, såg ut att vara mer! Ja, min har även sportchassi men inte 4C. Men med V-parts 20mm höjningssats ska det inte ändra mycket av köregenskaperna även på 4C och nivomat chassi. Har grottat in mig för mycket i däck och fälg dimensioner och det inte har jag fått mindre beslutsångest med det 🤓... Men blir troligen Falken denna gång. Tack! Helt fast i XC70, både köregenskaper och stil. En mångsidig modell. Kul att höra att du är nöjd!
  3. Tack 😄. Tittade på Yakima Loadwarrior, fann den inte. Ska kolla med Toyota-handlare. @Vikingstål Tack för inspiration. Nöjd med 17"? Visst har du distans insatt, 20 eller 30mm? Funderar på 20mm från V-parts + 2 st 1X5mm spacer, ifall de går att kombinera ihop... Edit: Kollade för snabbt, 5mm för nav spårvidd.
  4. Hej! Här kommer en tråd för mitt kommande XC70 projekt. Ny i forumet men har läst era inspirerande inlägg ett tag, mest släp-campers och XC70. Intresset för natur, alpinism och vildmark tar mig på återkommande turer till Norge och Alperna. Med en XC70 (2016) i garaget kan jag inte låta bli att börja anpassa den dels inför sommarens planer. Kommer till mesta dels åka längre sträckor i norra Sverige och Norge denna sommar, och självklart utanpå "snälla vägar". Vill kunna vara off grid en längre period, ca 1 vecka, så kommer kolla på portabla större batteri och solpanels-lösningar. Då detta är min vardagliga bruksbil så kommer inte modda fullständigt till overlanding, kommer bli mer likt @Stiffe & @Äventyrsfarsan. Modell: Volvo XC70 D4 AWD Classic Sport - 2016 Plan än så länge: Däck & fälg: Kommer köra på XC70 original fälg Sargas, finns en del på blocket. 16" eller 17"... kommer nog inte pyssla jättemycket med luftning så funderar därför på 17". Frågan är hur stor höjdskillnad det ger och ifall det är värt med extra dB. Hmmm... Alt 1: Falken WILDPEAK A/T AT3WA 245/65 R17 111H XL Fått bra omdömen från andra och ser riktigt bra ut på XC70. Någon som har erfarenhet av dessa? M+S Märkt med snöflingesymbol, dock "Ej lämplig för vinterkörning i Norden." enligt återförsäljare... Ännu inte insatt i vad som gäller efter STRO lagt ner sin listning. Alt 2: BFG KO2 i 235/70R16 På 16", bra kombo on-road & off-road? Fått intrycket att de är generellt bra allround och bra omdömen. Har jag fel? Höjning: Ser att många har använt Tema 4x4 30mm. Finns även 20mm från V-parts. Dessutom finns en 2 tum (dryga 50mm) sats hos crosscountryperformance, hittar tyvärr endast återförsäljare i USA. Blir troligen Tema då den finns för leverans och ok pris. Roofrack: Tola, som tidigare XC70 ägare här i forumet använt. Finns inte mycket annat i samma kvalitet i den prisklassen. Kollat på Yakima och Thule men dessa är något dyrare och hittar inga Yakima i EU. Börjar med detta än så länge!
×
×
  • Create New...