Nyheter allaOverlanding Cooking

Overlanding Cooking – Klassisk Sjömans biff

Mitt bidrag får bli en klassisk Sjömans biff (vet inte vad den kallas på Norska) lika enkel att laga som den är god och mättande.
(Text: Mecki Kock: Jon Wiberg Foto: Andreas Eriksson)

  • Skär lövbiff i lagom stora bitar , salta och peppra (vitpeppar) .
  • Bryn köttet tillsammans med skivad gullök i botten på en kastrull.
  • Det finns färdigkokt skalad potatis konserverad i glasburk som sparar mycket tid ( och disk) som jag använder , kommer inte ihåg vad den heter men brukar finnas bland konserverna i dom flesta butiker.
  • Skiva ner potatisen i kastrullen och fyll på med öl, det skall helst vara en mörk öl typ Porter men det går också bra med en Lager , faktum är att det går faktiskt bra med nästan vilken sorts öl som helst ;-). Tänk bara på att fylla på rejält med öl så det inte blir för torrt.
  • Låt det hela puttra en stund tills potatisen är riktigt mjuk.
  • Servera med bröd .

_MG_3576_mat _MG_3577_mat _MG_3581_mat _MG_3583_mat

_MG_3584_mat _MG_3582_mat

Tags
Show More

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close