';

Utrustning: PartSouq Auto Parts

Utrustning: PartSouq Auto Parts

En sak som är säker när man äger bil, är att det alltid finns behov för delar. Med mindre man har en bil där garantien från producenten fortfarande gäller, finns det billigare sätt. På min Nissan Patrol där bakljusen är monterad på utsidan av karossen (Särskilda regler för Europa på den tiden) så hade mina lampor totalt rostat fast i sin sockel. Då har man två alternativ. Ett, man köper helt nya från Nissan. Två, man drar till närmsta bilskrot och letar. Men så har det kommit upp ett tredje alternativ. Nämligen PartSouq Auto Parts.

PartSouq Auto Parts håller till i det varma landet Förenade Arab Emeraten, och har globala kontakter när det gäller produktion och lager av delar. Dom har delar till dom flesta Asiatiska fordonen, så kör du med exempel Volvo, LandRover eller en jänkare kan du avsluta artikeln nu. Jag måste erkänna att själva hemsidan ser lite skum ut, och det är begränsad kontakt information, men jag kan skriva under att allt är som det skall med företaget.

Oavsätt, med hjälp av VIN numret på min bil fick jag upp något som ser ut som en verkstadshandbok. Här var det bara att bläddra fram till riktigt område på bilen, och så klicka på den delen jag behövde. Betalningen görs med hjälp av PayPal, och det var inte den stora kostnaden. Delen jag behövde kostade 14,08 $ styck och totalt med frakt kom det på 29,55$.

Delen kom på en under en vecka och blev levererad av UPS rätt på dörren. När jag packade upp delen, låg den i original emballage märkt med Nissan Genuin Parts. Själva monteringen tog inte mer än 10minuter sedan allt passar direkt.

Sedan jag har en lång lista på små-delar jag behöver, kommer jag inom kort tid beställa flera saker.

Länk till producenten: https://partsouq.com/en/about-1.html

Andreas Eriksson

Administrator och en av ägarna till Overlanding.nu. Jag äger en Jeep Wrangler JK som jag använder till resor långt som kort.

There is 1 comment on this post
  1. september 28, 2015, 8:51 am

    Dear Andreas
    We would like to thank you for such a warm feedback and would love to see you as satisfied and returning customer on our website again!
    Best Regards
    PartSouq.com

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.