Jump to content

Christoffer Abben

Basic Member
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Christoffer Abben last won the day on December 1 2023

Christoffer Abben had the most liked content!

Personal Information

  • Ort
    Björkvik
  • Land
    Sverige

Overlanding information

  • Fordon
    Annat fordon
  • Kommunikation
    Ingen com-radio
  • Övernattning
    Annat

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Christoffer Abben's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Collaborator
  • Dedicated
  • Conversation Starter
  • Reacting Well
  • First Post

Recent Badges

35

Reputation

  1. Vänta nu. Så är det alltså lagligt att byta ut dom dåliga halogenlamporna mot led? Eller måste det finnas med på nån lista?
  2. I 80 så börjar det att vibrera så mycket att plasten på insidan av taket skallrar. Ledramperna borde göra rätt mycket för vindbruset. Ska bara lista ut hur jag kan koppla allt via den ny "commandern". Jag insåg också att det var billigt. O absolut för 7-800 så är det värt att byta ut istället för att renovera. Vad finns det för olika diffuser att köpa? Automattvättarna är smidiga men blir oftast inte bra. Men funkde för min bil som snabbt blir skitig på nån grusväg igen. Men nu är det slut på det.
  3. Äntligen så har det börjat att trilla in lite grejer till bilen. Jag fick en beställning på takplattform ifrån Polen. Fick låna garage av en kompis samt fick hjälp att skruva. O det var tur det. För tog ungefär 5h att skruva ihop plattformen och montera den på bilen. Vi lät dom gamla gummitätningarna sitta kvar. Vart inte jätte snyggt men plattformen hade kommit så långt ner om vi inte gjorde så här. Vi var även tvungna att riva ner innertaket för att kunna komma åt och skruva dit muttrarna underifrån. Det var lite dålig passform så vi fick böja och bända lite för att få i skruvarna och trots detta så är den en skruv i plattformen som vi inte fick dit. Jag gillar plattformen men var inte alls beredd på hur mycket den låter över 80 kmh. Har nu beställt ljusramp för att sätta i plattformen för att se om det går att påverka luftströmmen på/under plattformen. Samt även beställt en vindavvisare för att sätta på huven för att se hur den påverkar luftflödet mot plattformen. Någon dag efter att jag monterat plattformen så parkerade jag under ett träd. Jag lät bilen stå där i ca 2 dagar. Det jag missade var att fåglarna älskar att sova i det trädet. Så när jag kom ut på Måndag morgon så var hela bilen ner bajsad. Så i panik åker jag iväg till en automattvätt för att få den avspolad. När jag väl är där inne så slutar maskinen att tvätta och det står STOP i displayen på maskinen. När jag kliver ut så visar det sig att maskinen inte har kunnat registrera att jag har plattformen på så maskinen fastnar i kanten på plattformen. Som tur är så vart det ingen skada på bil eller plattform. Lärdomen där är att sluta använda dessa tvättar och att själv spola av bilen. Sen så var det dax för byte till vinterdäck. Under bytet så upptäcker jag att vänstra bromsoket läcker lite vätska igen. Detta ok har jag renoverat en gång tidigare och vet att ena gummit till ena kolven inte sluter riktigt tätt. Men istället för att fortsätta att försöka renovera det så bestämde jag mig för att byta ut båda bromsoken fram. Under tiden som jag väntar på leverans av bromsok så börjar det låta högt ifrån vänster bak. Jag kommer fram till att det troligen är hjullagret som väsnas så beställer ett sånt. En kall helg sittandes i minus grader offras för att byta bromsok samt kullager. Nu när man har bytt ett lager så redan så gick det ganska lätt att få av lagret och dit med det nya. Men efter testkörning så kvarstår det tjutande ljudet fortfarande. Nu ska jag prova att bytta beläggen för att se om det är bromsarna som låter. Försvinner det inte så ska jag prova att byta drivknut. Jag har även fått lastgallret för bagaget och väntar på lite varmare väder för att skruva dit det. Ska bli kul att få lite ordning i bagaget och få bort grejer ifrån golvet.
  4. Så kul att läsa om dina uppgraderingar samt funderingar. Vad tänkte du att Fuck You knappen ska göra? :)
  5. Skynda dig så jag får se hur det ser ut. Är sjukt sugen på att göra det samma. Vart köpte du sprayfärgen?
  6. Absolut. Jag har det i bakhuvudet. På bilderna så är det en backe bakom bilen. Så stänkskydden ser lägre ut än vad dom är. Men det är definitivt en risk när man kör på roligare ställen.
  7. Uppgraderade interiör belysningen med lite led lampor. För att modernisera lite samt för att få lite bättre ljus. Var tvungen att vrida LED-lamporna lite för dom vart jätte starka. Så nu lyser dom lite mera uppåt i lampan. Får justera det mera exakt nästa gång jag kör när det är mörkt. Uppdaterade även lamporna i dörrarna fram. Med i kittet som jag köpte så var det även lampor för att ersätta parkerings lamporna. Så nu vart dom också i LED. Det är en spricka i glaset till dimljusen vilket gör att det kommer in vatten. Vad finns det för uppgradering som man skulle kunna sätta in istället? Eller det kanske är onödigt och det är bättre att byta ut glaset. Ps. Jo ja vet lyktglaset måste poleras upp. Ska ta tag i det nästa gång det är en fin utemekardag.
  8. Köpte den här: https://www.biltema.se/bil---mc/bilreservdelar/motordelar/oljepluggspackningar/gummiduk-500-x-1000-x-6-mm-2000020000 Skar till fyra bitar ifrån en duk och använde original skruvarna och satte dit. Är så sjukt nöjd över att kunna dra släp/husvagn utan att det ska stänka upp lera mm.
  9. I somras så var jag och barnen till High Chaparral. När vi skulle checka in på campingen bredvid så hade det precis varit ett störtregn. Så hela campingen var dränkt av vatten. När vi kom fram till våra tältplatser så var dom under vatten. Då var jag så glad över att det hade regnat innan vi kom dit. För det hade sett ut som det gör på bilden om vi kom 1 dag innan. Men det gav mig också en erfarenhet där jag lärde mig att kolla marken på campingen först innan man bestämmer sig för att slå upp ett tält där. Är det onormalt att byte hjullager efter 11 000 mil? Min passat som jag körde 15 000 mil med (från 10 000 till 25000) bytte vi aldrig nåt kullager på. Både du ( @Veofasa ) och @Jakub Bluj har bytt på era. Känns som om det borde hålla bättre och inte vara så vanligt att det går sönder.
  10. Hur gjorde du med Raporfärgen. Tvättade du bara rent och sprayade direkt på? Hur tycker du att det verkar hålla? Går det att köra högtryckstvätt på färgen utan att det lossnar?
  11. Fick du göra några modifikationer/skära nåt för att få däcken att gå fritt? Jag märker att mina däck skrapar ibland i när det samlas lite grus bakom innerskärmarna. Så ganska tight är det med orginaldäcken. O det här ser ju ut som om det är tightare. Var dina orginaldäck också 265/60R18?
  12. Tack! Jag ser fram emot vart jag ska ta denna bil. Längtar efter att uppleva naturen mera med barnen. Är så sjukt less på att krypa ut ur ett blött tält som står på marken.
  13. Så var det. Exakt vilket kit var det som du köpte? För du satt väl också in andra bussningar. Hade du kunnat välja hårdare fjädrar bak för att slipa bussningarna tror du? Jag är så sjukt imponerad av din finurlighet av att koppla el och vatten. Sjukt kul att läsa om. Visst har jag väl sett någonstans där du provar nån elektronisk avkänning på hur mycket vatten du har i tanken. Tror du provar det i vardagsrummet.
  14. För två år sedan så införskaffade jag mig en Pajero från 2013. Sen jag köpte den så har jag bara gjort små uppgraderingar och reparationer. Nu är tanken att jag ska uppgradera den lite mer och använda den som en äventyrsbil för mig och barnen. Inget speciellt är gjort än förutom att sätta dit extra ljus, egen gjorda stänkskärmar, bytt ut alla interiör lampor till led, bytt bromsbelägg. Funderar på att göra en chromedelete. Var det i @Veofasas tråd som jag läste om raptor färg på grillen? Tanken med bilen är att utrusta den med takplattform (samma som @Veofasa), ett taktält samt en 270 graders markis (nån som har nåt bra tips på en med väggar och som är självhängande?). Bilen används på vardagarna att skjutsa barnen till förskola/skola och på helgerna för att få lite äventyr. När allt är införskaffat och monterat på taket så börjar nästa jakt på en diesel värmare så vi kan förlänga tältandet. Jag har en bra vintersovsäck men barnens sovsäckar klarar inte av vinterkylan. Så en dieselvärmare att värma upp tältet med står på listan. Är även sugen på snorkel men har inte hittat nån än. Mest för att inte suga in så mycket damm när man är ute på grusvägarna. Blir till att skaffa kyl nästa år och även nån form av batteribackup som man kan driva den samt lampor med. Även sugen på att bytta ut stötdämparna och fjädrar. Tycker bilen är onödigt svampig just nu. Vilken sats var det som du köpte @Jakub Bluj? Tanken så småningom är att bygga en Overland trailer där tält ska monteras. Men fram tills dess får det räcka med bilen. Men det blir ingen montering eller ombyggnad av bagageutrymmet som @Jakub Bluj har gjort. Nog för att det är imponerande med hans lösningar mm men jag vill kunna nyttja bagaget samt extra stolarna för att köra barnens kusiner mm.
  15. @Veofasa Jag är imponerad av hängivenheten till att få bilen att fungera. Jag tycker också att det är kul att skruva lite, med betoning på lite. När det tar för långtid eller när saker går sönder så är det inge kul längre. Jag hade tur när jag bytte hjullagersats att inget gick sönder och jag lyckades få av hjullagret utan att behöva skruva isär allt. Köpte ett ridex lager för 1500. Får se om man var dum snål o kanske skulle ha köpt ett dyrare lager. Borde man även ha bytt på andra sidan eller gör man bara det när den sidan börjar krångla? Som du kanske ser så har även jag en Pajero. Inget speciellt är gjort än förutom att sätta dit extra ljus, egen gjorda stänkskärmar, bytt ut alla interiör lampor till led. Funderar på att göra en chromedelete. Var det i denna tråd som jag läste om raptor färg? Tanken med bilen är att utrusta den med takplattform (samma som din), ett taktält samt en 270 graders markis (nån som har nåt bra tips på en med väggar och som är självhängande?). Bilen används på vardagarna att skjutsa barnen till förskola/skola och på helgerna för att få lite äventyr. Jag ska inom kort flytta till lägenhet och vill ha en äventyrsbil som jag och barnen kan åka ut i naturen med på helgerna. Tack för inlägget om takplattformen. Låter som om det är precis vad jag söker. När allt är införskaffat och monterat på taket så börjar nästa jakt på en diesel värmare så vi kan förlänga tältandet. Jag har en bra vintersäck men barnens sovsäckar klarar inte av vinterkylan. Så en värmare att värma upp tältet med står på listan. Är även sugen på snorkel men har inte hittat nån än. Mest för att inte suga in så mycket damm när man är ute på grusvägarna. Blir till att skaffa kyl nästa år och även nån form av batteribackup som man kan driva den samt lampor med. Även sugen på att bytta ut stötdämparna och fjädrar. Tycker bilen är onödigt svampig just nu. Vilken sats var det som du köpte @Jakub Bluj? Tanken så småningom är att bygga en Overland trailer där tält ska monteras. Men fram tills dess får det räcka med bilen. Men det blir ingen montering eller ombyggnad av bagageutrymmet som @Jakub Bluj har gjort. Nog för att det är imponerande med hans lösningar mm så vill jag kunna nyttja bagaget samt extra stolarna för att köra barnens kusiner mm.
×
×
  • Create New...