Jump to content

Lars 9k

Premium Member
 • Posts

  3,448
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  389

Lars 9k last won the day on October 25

Lars 9k had the most liked content!

About Lars 9k

Personal Information

 • Ort
  Eslöv
 • Land
  Sverige

Overlanding information

 • Fordon
  Jeep
 • Kommunikation
  27 Mhz
  VHF/UHF
  PMR (446Mhz)
 • Övernattning
  Taktält

Recent Profile Visitors

6,681 profile views

Lars 9k's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • Reacting Well
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated
 • Very Popular Rare
 • First Post

Recent Badges

7.2k

Reputation

 1. Ett alternativ är så som mitt gamla var byggt, ingen korg men extremt tight mot taket. Kolla tidigt i min tråd.
 2. Då Hanna nu åter är i skick för att åtminstone hjälpligt fungera i skogen, planerar vi att dra ut i helgen. Tanken är att kolla lite platser inför kommande julbord och så är det ju dessutom länge sedan vi var ute sist, över en månad sedan!!
 3. Behov och behov… vissa saker vet man inte att man behöver förrän man har dem….
 4. Det är ju inte gratis precis, vill minnas jag hade kontakt med en som importerade liknade för några på sedan fast då var det inte fullt så dyrt. Men fin vagn med det mesta på plats!
 5. Skånskt Julbord igen.... ”Skånesektionen" planerar även i år (sjätte gången) ett julbord i skogen. I år blir det lör 18/12 - sön 19/12. 🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄 Vi träffas någonstans i Skåne, äter gott och umgås. De som vill, sover över, men det är inget måste. Vill man bara komma och käka på lördagen så är det självklart också ok. 🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄 Exakt tid och plats bestäms när vi vet hur många vi blir, liksom ifall vi kör knytekalas eller om vi väljer att göra inköpen centralt för maten. Alla får dock vara beredda på att hjälpa till med matlagningen. SÅ NI SOM ÄR INTRESSERADE, skriv en rad i tråden. Fjorårets Julbord
 6. Ja ibland är de där pölarna lite djupa, vi satte på liknande sätt på TET- spåret för något år sedan. Dock i skog så vi kunde vinscha oss loss själva, eller rättare sagt @Hanna då jag inte kom ut på min sida. Men men… så länge ingen kommer till skada och inte ens bilen får stryk så är det som du skriver, bara att lägga det till erfarenhetsbanken!! 👍
 7. Nu börjar vi planera för 2021!! 🎅 🤶 🌲
 8. Kanske försent nu och något du redan funderat på, men det tältet lär bli stort på Volvon och kanske lite drygt att hantera själv. Sen är ju frågan hur en 270 graders markis litar tillsammans med din baklucka. Vi har valt bort den typen då den gör att luckan inte går att öppna fullt på Jeepen.
 9. Är det detta? Jag vill tipsa om en annons på Blocket: https://www.blocket.se/vi/98972766.htm Hur som hade jag bett säljaren i lugn och ro sätta upp prylarna och visa mig hur det går till. Sen noga kolla dragkedjor, leder, infästningar, stängningar för kapell inklusive kardborrelåsningar och remmar. Allmänt skick på duk och sömmar samt eventuellt tejpning på sömmar. På vårt taktält har vi fått byta plastdetaljer i hörnen som håller tältduken mot golvet. Kederlist på kapellet och kardborrlås. Ove har knäckt en stege. Sen kan det ju bra bra att det kommer att passa på bilen…..
 10. Byt till en stålkofångare med vinsch direkt istället… fast då kan du i och för sig få nya problem med att få plats med ljusen men det borde gå… 😉
 11. Då var jag inte så fel ute! Blev det någon älg?
 12. Vi kör samma, när vi har annexet på tältet är det svårt att öppna aktuell framdörr och då är det bättre att blockera passagerardörren än förardörren. För vår del är dessutom reservhjulshållaren ”i vägen” åt höger när den är utfälld och vi rör oss mer frekvent mot ytan under markisen än under tältet.
 13. Förstår hur du tänker. Sen kommer den där lilla haken om vad som är last eller påbyggnad. Fast där är du ju redan när du skruvar fast skåpet i flaket.
 14. Ser ju riktigt snyggt och stabilt ut, de översta bilderna alltså!! 😉 Har du petat tillbaka matningen till extraljusen? Börjar ju bli mörkt nu….
×
×
 • Create New...