Jump to content

Lars 9k

Premium Member
 • Posts

  3,960
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  484

Lars 9k last won the day on August 12

Lars 9k had the most liked content!

About Lars 9k

 • Birthday 02/25/1966

Personal Information

 • Ort
  Eslöv
 • Land
  Sverige

Overlanding information

 • Fordon
  Jeep
 • Kommunikation
  27 Mhz
  VHF/UHF
  PMR (446Mhz)
 • Övernattning
  Taktält

Recent Profile Visitors

7,838 profile views

Lars 9k's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Well Followed Rare
 • Reacting Well
 • Conversation Starter
 • Dedicated
 • Very Popular

Recent Badges

8.2k

Reputation

 1. Låter som en bra plan. Skönt att Defendern fungerat och levererat! Är den bättre på tur än ”the Mighty”?
 2. Jag gjorde enligt ovan och blev nöjd.
 3. Som svar på @Lukas Nilsson direkta fråga. Vi har kört ViewRanger och varit nöjd även om kartorna (Lantmäteriets) var dyra. Framförallt gick det att ladda ner valda kartor i paddan och köra dem offline. När ViewRanger blev Outdooractive blev det en helt annan sak och vår padda fungerar inte alls bra med det programmet. För våra ändamål fungerar det dessutom inte att köra offline så området man kan ladda ber är begränsat. Bilderna du fick var från ”Min karta” lantmäteriets app, som vi nu kör online. Funkar däremot att via deras hemsida skriva ut enskilda 50 000 blad, gröna kartan. Enligt info skall de även utveckla möjligheterna att köra offline så då kan det bli ett bra alternativ här hemma. Men vi får väl kolla Topo också som @CampForCer tipsade om.
 4. Det mesta av det är nog till 1:10 och inte de små 1:24 som jag har. Men lite kul är det allt. 👍
 5. I vår tråd under Sommartur del 1, hittar du både camp SV Strömsund och uppe på Stalonberget. Sen har du ju ett antal häftiga forsar och vattenfall samt Fatmomakke längs Vildmarksvägen. Att köpa lite rökt Röding i Breviksgårdens gårdsbutik är inte heller fel! Efter Robertsfors har du ju sen Höga kusten och då kan du kolla i vår Sommartur del 2 för inspiration. Hojta om du vill ha mer exakta punkter för ex camperna.
 6. Tror de har justerat sin beskrivning på dem, men det lär vara de som idag står som startbatteri. Läste lite här i ämnet. https://www.husbilsklubben.se/threads/biltema-dömer-ut-sitt-agm-batteri.107019/ Svårt att råda, med det jag har har som sagt gjort jobbet utmärkt så här långt.
 7. Vi har kört AGM från Biltema sen vi byggde inredningen 2017 och det har fungerat alldeles utmärkt. Tillsammans med CTEK DC/DC laddare, ibland solcell vi hade initialt strul på grund av för klen matning men efter uppgradering har det fungerat bra. Denna sommaren har vi förlitat oss på Renegadens startbatteri, 70Ah Tudor AGM tillsammans med CTEK appen och det har visserligen också fungerat i under 30 dagars tur men ett dedikerat förbrukningsbatteri ger betydligt tryggare liv.
 8. Nytt ”slusstält”? Det tror jag inte du nämnt.
 9. Finns lite ställe kring Skillingaryd en bit söder om Jönköping. Även vid Värnamo Osasjön har vi ställe men precis vid Jönköping har vi inget.
 10. Sommartur del 3 2022. Dag 5, 9/8-22 Äntligen en natt utan regn! (Den var bara lite kort) Dagens morgonbild. Denna dag var det hemfärd som gällde, dessutom hade vi gäster på G hem så tiden var lite snäv. Efter ett ”vi ses” till värdparet bar det söderut, tyvärr återigen ganska molnigt och grått. Fokus var egentligen mest att komma hem så det blev E45. Här passerade vi under Langerak utanför Aalborg. Kör man för långsamt när en gammal folkabuss segar sig förbi..?? Även om det var full fart hemåt som gällde så kunde vi ju inte missa Danmarks högsta punkt när vi ändå körde förbi. Vi blev inte riktigt kloka på, av vem och varför, stenen var rest men det skedde åtminstone 1920. Tyvärr hade vi inte så vi kunde betala för att komma upp i tornet. Det verkar länge varit oklart vilken som var den högsta punkten men just nu verkar det vara Bavnehøj. Strax intill ligger Møllehøj. En tag senare passerade vi över Lilla bält till Fyn. En av många Tyska oversize riggar. Nästa större bro var sen över Stora bält för att komma över till Själland. På bron mötte vi en moddad Transit med släp. Bron är tvådelad och passerar över Spragø med sin fyr. Vid östra brofästet var bordet där vi fikade på uppvägen. Sen körde vi på med diverse förseningar för att en dryg timme efter plan passera under Kastrup. Lite vemodigt att köra åter mot Sverige även om vädret var bättre. Det blev sista dagen på tur för denna semestern. Väl hemma hann vi inte tömma bilen, gästerna var egentligen bjudna till 15 min innan vi kom hem…. men det löste sig så klart. Våra gäster var ett par från Göteborg som vi träffade 2018 på båten ner mot vår Italien resa. Kul nog har vi hållit kontakt sedan dess och träffats några gånger. Nu var de återigen ute och körde med sin MC så klart att vi måste träffas. Det blev kladdkaka till efterrätt, i den gryta som åkt med på hela resan…. Kanske en aning lös…. Då var semesterns resor avslutade, det blev totalt 30 dagar denna gång, lite på oklart hur många mil men en hel del blev det allt. Mycket kul har vi sett och framförallt har vi återigen träffat en massa trevliga nya och tidigare bekantskaper!!! Imorgon får Lilljeepen tömmas.
 11. Jo jag har märkt detsamma. Så mitt sätt att skriva tillsammans med Hannas bilder är inte optimalt, men fortsätter nog ändå, känns ändå bra att hålla ihop dag för dag.
 12. Du har väl inte bråttom, ser ut som att du är en bra bit på väg?! 👍
×
×
 • Create New...