Jump to content

Overlanding.nu - Premium medlemskap


Recommended Posts

  • Administrators

Hej!

Jag och @Wiberg har i samråd beslutat att ändra föremålet med premium medlemskapet för att Overlanding.nu skall kunna växa i åren som kommer. Det betyder bland annat att vi släpper begränsningen på 40st medlemmar, men också att kostnaden för medlemskapet ökas till 350,- (nok) per år. Ökningen i antal medlemmar och pris har naturligtvis knytning till ett ökat ambitionsnivå från min och Jons sida, men också att den totala kostnaden för sajten inte står i kontrast med intäkten från den tidigare medlemsmodellen.

Per idag är innehållet det samma i medlemskapet, men vi arbetar aktivt för att detta skall kunna utökas på sikt. Några små justeringar är gjorda, och dessa listas här:

  1. Det införs en träffavgift på resor/träffar/arrangemang i regi av Overlanding.nu för Premium medlemmar. Avgiften refunderas inte vid avbeställning.
  2. Prisen för Premium medlemskap ökas till 350,- (nok) per 12mnd.

Alla tidigare premium medlemmar är flyttad över till ny betalningsplan. Det betyder att du själv måste avsluta ditt premium medlemskap om du inte önskar fortsätta med den nya prisen.

Följande medlemskap finns på Overlanding.nu.

Forummedlem:

  • Att vara Medelm på Overlanding.nu är gratis.
  • Inget max antal Medlemar på Overlanding.nu.
  • Medlem har tillgång till delar av forumet.
  • Medlem betalar fullt pris på träffar arrangerade av Overlanding.nu – typiskt pris på en Värmlandstur blir 350,- (nok) icke refunderbar.
  • Medlem hamnar bakom Premiummedlem i bokningskö vid anmälan till resa.

 

Premiummedlem:

  • Premiummedlem betalar 350:- (nok) / 12mnd – i priset ingår 2stk Klistermärken ” Overlanding.nu “, tillgång till spårdatabas, tillgång till rabattavtal, förtur på resor arrangerade av Overlanding.nu framför Medlem. Man måste själv aktivt säga upp sitt medlemskap – medlemskapet förnyas per automatik varje 12mnd.
  • Inget max antal Premiummedlemmar på Overlanding.nu.
  • Premiummedlem har utvidgad tillgång till forumet.
  • Premiummedlem betalar en betydligt reducerad avgift på träffar arrangerade av Overlanding.nu – typiskt pris på Värmlandstur blir 110,- (nok) – icke refunderbar.
  • Premiummedlem blir meddelad om resor innan informationen görs tillgänglig för Medlem.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Q: Varför står alla priser i euro?
A: Då vi har medlemmar i flera länder med olik valuta är det enklast för alla.

Q: Vad händer med mitt medlemsnummer som jag har?
A: Medlemsnumret som premium medlemmar fick la vi in manuellt i systemet. Vi ser nu på möjligheten att hämta ut ett automatiskt nummer från databasen som går på när man registrerade sig.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Ett lite sent inlägg om varför vi väljer att göra som vi gör med tanke på omstrukturering av Premiummedlemskap samt höjning av avgift.

Vi startade Overlanding.nu utan att veta att det vi tillhandahåller har fyllt ett så stort tomrum. Det har visat sig att Overlanding.nu är en mycket uppskattad produkt/ tjänst om man ser till antalet medlemmar och responsen på sociala medier.

När vi provade oss på idén med ett begränsat antal Premiummedlemmar så blev det väldigt negativt mottagit. Vi har då, efter noga övervägande, valt att helt eliminera max antal Premiummedlemmar och samtidigt valt att justera upp Premiummedlemsavgiften.

Utan tak och med ökad avgift för Premiummedlemmar kan detta slå åt två håll - vi får fler premiummedlemmar eller så ökar antalet ” vanliga medlemmar” – dessa har då begränsad tillgång till forum och spår/ rutt databas.

Fler Premiummedlemmar betyder att vi får högre ställda krav på oss samtidigt som vi i större utsträckning delger oss av våra rutter. Dessa rutter har det tagit en god del resurser att ta fram och med ökad tillgänglighet så riskerar vi att de blir obrukbara eller att de i värsta fall blir spärrade med bommar. Det i sin tur innebär att vi måste lägga ner mer resurser på att hitta nya rutter, vilket med ökat antal premiummedlemmar gör att resurserna finns ” in house ”. 

Overlanding.nu har bedrivit mycket av vår kärnverksamhet runt Värmland. Detta på grund av att det är det närmaste området för majoriteten av medlemmarna just nu. Overlanding.nu har ingen önskan om att vara knutna till en speciell region men under våran korta levnadstid så har det fallit sig så att merparten av resorna har hamnat just i Värmland pga tidigare nämnd orsak samt enkelheten vid arrangerande av turer. Vi önskar självklart att vidga våra vyer åt alla väderstreck och i samband med ett ökat antal Premiummedlemmar så ökar alltså resurserna för att kunna tillfredsställa dessa kraven.

Vi har valt att introducera en träffavgift även för premiummedlemmar. Vi önskar att minimera antalet platser som bokas av Premiummedlemmar, vilka sedan uteblir från uppmöte, bara för att det är gratis. Platser som hade kunnat bokas av någon som verkligen vill åka - Fullvuxen 4x4 i Augusti 2016 var ett ypperligt sådant exempel.

Vi är i dialog med ett par aktörer som vi hoppas kunna presentera tidigt på nyåret vad gäller rabattavtal.

Vad gäller våran levereringsduktighet på T-shirts och klistermärken – vi har mött på onödiga fördröjande hinder som vi gör vad vi kan för att kringgå i detta nu. Vi kommer att ha ett litet lager av produkterna för att kunna leverera fortare, inledningsvis i Februari 2017.

Vi har - förutom våran stadiga jakt på nya spår/ rutter samt kartläggning av de samma, drift av sidan, inhämtande av rabattavtal och inköp av produkter - även ett redaktionellt innehåll på Overlanding.nu – detta är gratis för alla och envar. 

Med allt ovanstående menar vi att vi har ett utbud för alla på Overlanding.nu. De som önskar att ta del av den allt mer växande spårdatabasen, kommande rabattavtal och en betydligt reducerad träffavgift gör detta mot en kostnad. Medlemmar som önskar en enklare variant av medlemskap, erhåller denna helt gratis. Man har som medlem möjlighet att delta på träffar och som medlem är man alltid en del av forumet enligt tidigare postade stadgar.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Till information:

Del 1

När jag startade Overlanding.nu hade vi inte en webbutik för medlemskap, det resulterade i att dom första 10 premium medlemmarna blev hanterade manuellt av mig. Dessa har fått vara premium medlemmar fram till hösten 2017, som ett litet tack för att man satsade lite i starten. Dessa måste nu aktivera ett nytt medlemskap om man önskar vara premium.

Del 2

Flera av er har varit eller tro sig vara premium medlemmar men har blivit deaktiverade då PayPal inte kunnat belasta ert konto när 365 dagar var över. Efter fyra försök blir då kontot överfört till vanligt medlemskap. Detta är utanför vår kontroll och vi har inte kapacitet att följa upp var och en av er ;) . PayPal klarar hantera detta så länge det finns pengar på kortet som är knytet till er betalningsprofil.

Faller din sak utanför del 1 eller 2, ta kontakt med undertecknad.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...