Jump to content

Wiberg

Administrators
 • Content Count

  1,922
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  160

Wiberg last won the day on March 21

Wiberg had the most liked content!

Community Reputation

3,209 Excellent

5 Followers

About Wiberg

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 05/01/1972

Personal Information

 • Ort
  Kolbotn
 • Land
  Norge

Overlanding information

 • Fordon
  Toyota
 • Kommunikation
  27 Mhz
  VHF/UHF
 • Övernattning
  Taktält

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tung och djup snö ja... Testade 4-5 Psi i går men 10 hade funkat bättre. Bilen blev så låg att den plogade istället för att flyta uppe på snön. Testade med 10 Psi idag och då gick det hur smutt som helst. Här bodde vi igår .
 2. För att ta Ctek frågan vidare från @pilten s garage tråd. @Lars 9k - kan vi konkludera med att vår DC-DC Ctek inte klarar att skrämma liv i våra AUX batterier om de går under en viss spänning? Det kan förklara varför jag måste lura igång min kyl med jämna mellanrum. Kylen har inbyggd spänningsvakt men trots detta har den har svikit mig flera gånger utan att jag blir helt klok på varför. Klart, batteriet kan ju vara torsk det med... Men detta går att åtgärda med antingen " landström " eller Solcell? Under förutsättning att solcell blir inkopplad/ uppsatt relativt snabbt vid Camp Up?
 3. Det börjar å komma sig Pilten, det börjar å komma sig . Btw, panikpackade motorsåg, gostol och andra bitsnpieces i solnedgången... Tydligen aaaaaltför länge sedan vi var på tur, gammeltackan och jag . Så nu får Ove mindre plats 🤣 .
 4. Det går mot Vinterträff och det har varit bra aktivitet i garaget. Monterat de " svarta lådorna " på taket tillsammans med antenn till VHF och Maxtrax. Fyllt lådorna med både braatthamed och villhöver, bland annat 3 tortyrinstrument från Feltema till mina turkamrater. Själv har jag packat ner hammocken... Dels för att jag vill testa nu när det inte är minus hundraochhelvete men även för att skona mina turkamrater för de 77 decibel höga snarkningar jag klarar av att prestera.... Japp, jag har mätt styrkan på dem.... Inspirerad av min partner in crime, mr Eriksson, så uppgraderade även jag mitt fyllamassaluftidäcken kit till något som inte är fullt lika rävva så som det gamla var. Som sista grej att kolla så provkörde jag vinschen en gång till . Ruskigt klar för en tur med goa gubbz and gumz nu alltså . Fortfarande bra med plats trots lavvo, ved, kamin, sovsäck, hammock etc etc. Det skulle jag kanske inte skrivit... Ove ska ju åka med mig.... Provkörde radion efter montage av antenn. Svarta lådor och Maxtrax. Spände fast dem med remmar vi fick på julbordet av @Metalwolf, tack igen! New and improved luftstation. Så nu är vi, Gammeltackan Snövit och jag, extremt klara för tur .
 5. Då är det ju lugnt. Bara säkringen tål det så .
 6. Sitter och tittar en del på det samma men letar efter en i rostfritt för att minska vikten. Camp Oven, Spun Steel ger en del spännande träffar . Apropå C-tek, finns det inte nån ledig kabel som faktiskt tål att du lägger den på riktig plats? Verkar lite dyrt att gambla på solcell- ingången utan att göra lite mer research?
 7. Detta är allt du behöver, den med " grinden " ovanför är bra att ha vad gäller montering av ljus etc. Men det har du redan tagit hand om med din LED bar på taket. Själv ska jag få tillverkat en liten sån grind, just för att kunna skruva dit alla extraljus jag " måste " ha enligt @thorstein . Den blir konstruerad som " j.vligt snabbt avtagbar " hit milspecen resten av Snövits mer nödvändiga atteraljer är konstruerade som....
 8. Bumpar denna. Det är dags snart . En av förra årets finaste turer.
 9. Vad som helst är väl bättre än den orginala " bogseröglan " man ska montera fram på bilen? Jag tror att om du sätter två fästen fram och har en " tree slung " mellan dem om du behöver dras ut, så belastar du iallafall inte bara den ena sidan av sub framen. Även rambygda bilar skall helst följa den principen. Bak tror jag på balken till draget. Använd inte draget till recovery bara.
 10. " de quick fist klemmene er veldigt kjekke. Har prøvd å finne lignende i Norge, men finner ikke noe. Er det noen som veit om noe lignende? " Kolla m Arctic. Vet att de hade dem för ett tag sedan.
 11. Under locket på lådan. Yxa m träskaft gillar väl inte fuktighet nått vidare?
×
×
 • Create New...