Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/18/2017 in all areas

  1. Jag bestämde mig för att köpa mig ett lock över flaket. Jag ville också ha taktältet över flaket för att kunna använda takstativet till att lasta på. Så lösningen blev då att en kompis fick svetsa "rails" på sidan av flaket för att också kunna göra flera olika fästen. I huvudsak är det för att montera taktältet över flaket men kommer också bli specialfästen till lite annat också. Saken va också att jag ville kunna öppna och stänga planlocket så man kan ha utrustning där så det håller sig torrt. Fortsättning följer, det ska målas och taktältet ska monteras uppe på stativet.
    5 points
  2. Hei. Har nu fixat ett tag på bilen min, men har precis nu börjat bygga i ordning för att övernatta i bilen och köra en del resor i huvudsak i Norge då jag bor här. Händer lite saker då och då, så jag tänkte jag lägger upp det här. Jag ni ser lite ändringar ifrån början. Bilden under är ifrån en roadtrip till Frankrike. Test av taktält.
    4 points
  3. Liten tur fra 16-17 mai sammen med samboer og hund, @Øyvind og Cato(som jeg maser på og få ordna seg en konto her!) Fikk testet det nye takteltet for første gang, fungerer helt perfekt! Turen gikk ned til Siljan i Telemark, hvor vi kjørte nordover opp mot ett sted som heter Grorud. Vi campet ved ett lite vann langs grusveien. Fin måte og feire nasjonaldagen ?? Campen vi fant lå ute på en halvøy og vi måtte vade ut ditt da vannstanden var veldig høy, det var jo dumt da ? Vannstanden steg ca 20 cm til iløpet av natten, så veien ut igjen ble enda mere spennende Cato måtte videre og vi stoppen for lunsj ikke langt unna Vindfjelltunet. Sola dukket opp og pit stoppen ble på nesten 3 timer Litt utforsking av veier på veien hjemover, oftest stoppet det i en bom..
    2 points
  4. Tjena, Här kommer mitt lilla åk. Har i många år kört Patrol men fick av nån konstig anleding (kanske för att man bott i Afrika) lust att pröva en troopy. Så den inhandlades för en stund sedan och jag har inte gjort något med den mer än att sätta dit ett tanklock då det försvann från förra ägaren och var ersatt med en trasa! Inredningen i bak som kan gjöras om en till en dubbelsäng vid hjälp av baksätet. Dock ska den ut för att göra på plats en inredning där man kan sitta och då kunna använda sig av bilen som kamouflage vid naturfotografi. Så, skjutfönster önskas köpt En bild på åkdonet!
    1 point
  5. Vi köpte ju en ugn som skall fungera på gasolspisen efter tips här på forumet. http://omniasweden.com/no/hjem/ Idag testade vi den och gjorde en potatisgratäng enligt recept i deras kokbok. Hanna kan nog skriva någon rad om det på Overlandcocking imorgon. Den lilla enkla konstruktionen kan varmt rekommenderas, fungerade alldeles utmärkt. Det blev en riktigt god potatisgratäng!
    1 point
  6. Fin bil med mycket potential!
    1 point
  7. Lekkert. Var der selv for noen år siden
    1 point
  8. Blev lite mer svetsat ikväll. Hann också testa passformen lite noggrannare och ......... den är ca 20mm för bred. Får se om vi kan kapa av den på mitten och smalna av den. ? Den skall upp en bit till. Annars tycker jag det ser ganska ok ut. Hjulhållaren kommer ju också till framöver.
    1 point
  9. Vet att @Jeepcj8overlander håller på med ett projekt med tält och värme.
    1 point
  10. Order i går, leverans i dag. Resten kommer i garagetråden. Tack till alla som bidrog med synpunkter och idéer.
    1 point
×
×
  • Create New...