Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/17/2017 in all areas

  1. Beklagar radiotystnad men min mobil och europeiskt telefonnät gör det näst intill omöjligt att rapportera. Vi befinner oss vid Biscayabukten i riktning Belgien för att avsluta turen i Moseldalen innan vi sträckkör hem. Full rapport följer - jag lovar .
    4 points
  2. Skal prøve å holde liv i denne garasjen å ikke minst beholde bilen.. ? Har en lang liste med mods som må gjøres før neste "lang" tur. Service på bilen, få ned tempen under kjøring i bratte bakker, ordne en feil på girkassen, lys er ikke akkurat best på denne bilen, løsning på ekstra batteri å kjøleboks på gass... Osv osv.. Men har mistet jobben gr nedgangstider, så inntekten følger dessverre ikke helt ønskene om dagen.. Men bilen fungerer, å familien har ikke klaget. Så turer blir det i nær fremtid.. ?
    4 points
  3. Har vært ute å testet droget på en ukes ferie med familien. Fra Hønefoss via Geiranger, Trollstigen, vest Kapp, Bergen, Stavanger, Arendal, Lillesand å hjem igjen. Bilen er drøm å kjøre, forbruk på turen er ca 1.5l-1.8l pr mil.
    4 points
  4. Hei igjen.. ? Etter en lang å hard kamp på sofaen å alt for mange timer på finn.no samt Alt man lese om via mobil å nettbrett kom jeg fram til at å bytte ut hiluxen var lurt om det skulle bli noen turer fremover. 4 seter er ikke nok når man er 5.. (ref Fruen) Kravet var pickup å 5 seter. Mer komfort å sterkere motor. Å da det er bruks/arbeidsbil ble budsjettet kuttet litt. Valget falt på en 1999 silverado 2500 6.5td. Fantastisk maskin. (selvom jeg fortsatt angrer på salget av luxen)
    3 points
  5. Har fått gjort masse med bilen til nå, å enda mer gjenstår. Stålfelger med 33" Mud dekk, Laget plass til hund, barn å bagasje på planet samt stativ over boksen bak til telt osv.
    3 points
  6. Den ser vi fram emot!!!
    1 point
  7. En av mine mange favoritt biler! Ser frem til flere oppdateringer.
    1 point
  8. Då är man hemma efter en liten resa på ca 80mil. Vi körde snabbaste vägen ner till Kättilstorp och så blev det mer Overlanding körning på mindre vägar hem. Väl i Kättilstorp hade jag bestämt mig för att INTE bada så mycket med bilen, men det gick ju lika bra som den där berömda "skall bara ta EN öl älskling" så det blir en rejäl runda tvätt i veckan som kommer. Resan hem inkluderade möte och prat med hela fem andra Overlanding bilar. Två från Tyskland, en från Belgien, Engelskman och en Holländare.
    1 point
  9. Nån grotta I Tjeckien, Vida Science och har kommit in i Österrike. Stau, skyfall och do-re-mi-fa-sa... sjungande hela familjen högljutt I bilen. Bra skit, humöret är bra.
    1 point
  10. Alfer connect http://products.alfer.com/Produkte/Eisenwaren/combitech-System-connect-23-5-mm/ http://www.ebay.de/itm/Alfer-combitech-Systeme-connect-Verbinder-23-5-mm-M20-Verschiedene-Modell-Typen-/162128292428?var=&hash=item25bf996a4c:m:mTztWHwqc_jz2LVzsZ8O5cA
    1 point
  11. Vi är nu vid franska Rivieran där vi njuter ett par dagar med sol och bad. Vi anlände i förrgår efter att äntligen ha passerat Col de Tende! Vilken fantastisk plats! Varken ord eller bilder kan rättfärdiga det stället - det måste upplevas på plats. Massor av smala grus och asfaltsvägar som snirklar sig mellan Italien och Frankrike. Vi trotsade en förbudsskylt och kom fram till en restaurang uppe i fjället som drevs av en väldigt sympatisk kille som älskade Overlanding och våra bilar. Min fru, som ville sjunka genom jorden pga att hennes man trotsade lokala lagar, fick till sin stora förvåning tolka " Franks " entusiastiska vägbeskrivning till den franska Rivieran via detta majestätiska bergsmassiv. Bilder från campingen vid Medelhavet. I morgon lämnar vi mot Verdon Gorge, Europas svar på Grand Canyon. Efter det blir det "köra-in-i-bland-djuren-djurpark" innan Spanien
    1 point
  12. Det går framåt även om vi har haft en vilodag vid Comosjön, Lago di Como, idag. Produktitvecklingen av förtält fast i taktält haltar lite och just nu ser det ut så här . Det är stundtals ganska varmt längs vägen... Men med denna bränsleförbrukningen så finns det inga sura miner - det skulle strängt taget inte varit möjligt ☺ . Vid passering av Österrikisk gräns åkte man på vigneter till både Österrike och Schweiz. 500:-. 100:- till Österrike för 10 dagar, 400:- till Schweiz för hela 2017... Att resonera med dem? Glöm det. Just det, cash only... Maktmissbruk och svarta spänn... För 400:- fick man fin tunnel... ... helt ok motorväg... ... kossor på gatan i lilla staden... ... tillgång till ett mycket trevligt bergspass mellan Schweiz och Italien... ... med massor av skarpa hårnålskurvor... ... som till slut ledde in i Italien... ... med massa fina vyer längs meget smala vägar... ... vilket skulle bevisas... ... de var inte bara smala, de var väldigt branta utför oxå. Trots massivt motorbromsande så blev det brakefade ett par gånger... Det är viktigt med en god kopp kaffe innan man ska orka ligga i solen en hel dag... ... men då kan man alltid ta ett dopp... ... i helt ok omgivningar... ... innan man äter svamprisotto till lunch, som sköljs ner med ett glas rött... ... innan man tar en " lut " innan middag och planerar morgondagens etapp, givetvis över ett glas rött ... ... och efter allt det röda är det tur att man har en stand in driver... Han sliter lite med att hitta gasen bara - bland annat . Yep, vi har det fantastiskt bra! Det kommer mer ?
    1 point
×
×
  • Create New...