Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/06/2018 in all areas

  1. noen bilder fra helgens treff:
    6 points
  2. Lagom till det att vi anländer så kommer det ca 20 cm nysnö om man vågar tro på väderprofeterna . Alla har med sig snöskyffel? ? I övrigt så ser det ut som om det blir ganska milt och fint. Fråga: Hur ska gänget bo? Det är begränsat med plats inne i Bosses så det kan vara smart att se över eventuellt boende. Jag har fullt i min lavvo ( 4 pers ).
    2 points
  3. presenterer mitt kjøretøy selv om det ikke direkte er noe overlanding kjøretøy. Den fungerer på grus og traktorvei, men har litt dårlig plass til utstyr og bagage.. wranger Sahara 4.0
    1 point
  4. Jag och sonen sover i camper.
    1 point
  5. Genomförningar till flaket Fått frågor om hur jag fått in kablar i flaket från några olika håll. Det finns orginalhål i alla fyra hörn på flaket som gör att man kan dra kabel ned under bilen. Svåra att se om man inte vet att dom finns där. Jag tror dom finns där även på äldre modeller. När man dragit sin kabel and shits kan det ju va en bra idé att täta dom så slipper man nog lite damm.
    1 point
  6. Ok har funnet ut at det kan være litt bugs med Windows 10, så jeg får knote litt. Plutselig så funker det sikkert?
    1 point
  7. Efter att ha hämtat en annan begagnad icke fungerande torkarmotor till bakluckan och en passande klädsel om än i fel färg så var det bara att göra ett nytt försök att fixa det sista. Denna gång gick det bättre att få isär motorn. Först av med locket, löda loss kretskortet och sen knacka ur axeln. Denna gång hade jag assistans av Hanna med att hålla i huset så det fick mesta möjliga stöd medan jag knackade på axeln. När väl axeln var ur, slipade jag den med smärjelduk för att få bort rostanlöpningarna från den. Efter att ha tagit bort o-ringen som satt en liten bit in i axelhålet, slipade jag även insidan med smärjelduk, tills axeln åter löpte lätt i hålet. Sen fettade jag in axeln och kontaktytan med ickeledande silikonfett. Innan jag åter lödade fast kortet och satte på locket provade jag först motorn med hjälp av en batteriladdare. Här ligger motorn klar för montering. När den väl satt på plats blev det nytt test innan jag fixerade torkararmen. Att tänka på här är att så fort man slår av bakrutetorkaren skall den parkera nedanför rutan. Detta gör den även om man öppnar luckan eller rutan, men i dessa fall så startar den inte igen, även om man åter stänger lucka eller ruta, förrän man slår av strömbrytaren och sen slår på den igen. Slutligen kunde jag montera den ”nya” inredningen. Tyvärr finns den inte i grått, men brunt får fungera så länge den är hel och passar. Då var operation bakluckerenovering till sist avklarad, en hel del jobb innan allt var klart och fungerade fullt ut. Men samtidigt har jag lärt mig en massa om hur prylarna fungerar och så har jag sluppit att sitta inne och titta på OS.
    1 point
  8. Skulle egentligen skriva att du behöver bara ett par per person => Flip-flop, fungerar 99% av tiden, den övriga tiden får man helt enkelt lida lite ... Men sen när jag skulle göra ett roligt foto-montage över alla bilder där jag har flip-flops så insåg jag att jag är typ "Sex and the City" Carrie, jag har massor av olika skodon med mig men rekommendationen är ändå alltid Flip-flops! Istället för roligt fotomontage så bjuder jag på söt uteliggarhundvalp ?
    1 point
  9. Smart, ska fundera lite kring att fästa på taktältet. @Wiberg Jag får inte följa med till Ikea längre, min fru har tröttnat på att jag ligger på golvet och skriker.
    1 point
  10. Ta av dig skorna! Skor, väldigt skrymmande att packa har jag märkt på tidigare resor. När man är fyra personer blir det lätt 12 par, lågt räknat. Moddade skiten ur lite IKEA-förvaring. Ska prova med en, fast om det funkar bra blir det en till.
    1 point
  11. Lastnät mot kyl Det dröjde ganska länge innan andra grabben fick vattkoppor, men nu är vi i full gång. Skydd mot kylen som så många säger att man ska ha. Det va ganska kul att jobba med öljetter när jag gjorde ficklampshållaren, så jag fortsatte med att göra ett slags lastnät. Det lilla uppfällbara bordet passade perfekt, tänker göra snabbfästen för att spänna fast det oxå.
    1 point
  12. 1 point
×
×
  • Create New...