Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/23/2018 in all areas

  1. Pysslade lite i helgen, justeringar kvar att göra och sen ska sängen monterades innan tyget sätts på plats.
    6 points
  2. Helgen har delvis ägnats åt att äntligen lasta och montera full Overlandingutrustning på Jeepen inför nästa helgs tur. Tyvärr fick söndagens planer justeras lite då Jeepen plötsligt inte ville starta. Den har haft några tendenser att vara seg i startmotorn senaste veckan men jag har trott att det varit batteriet som tillfälligt blivit urladdat i samband med att dörrar mm varit öppna länge, men idag så startade den knappt, trots att den stått på laddning under natten. Efter diverse felsökning med test av annat batteri samt kontroll av jord och strömanslutningar så blev min slutsats till sist att det måste vara startmotorn trots att de jag pratat med var eniga om att en startmotor normalt inte går segt/trögt vid strul, utan ev bara klickar eller helt dör. Motorn demonterades och vid provkörning lös så gick den sporadiskt men verkade skum. Att hitta en startmotor på en söndag kan ju vara en utmaning, men tur nog så hade min ”leverantör” en på hyllan, som han motvilligt kunde tänka sig att skiljas ifrån. Så färden gick 8mil norrut till Osby, för att hämta en bättre begagnad startmotor. Samma nummer! Väl hemma igen så var det med viss bävan jag vred om nyckeln när den ”nya” startmotorn väl var på plats!! Motorn drog dock igång direkt och efter några ytterligare starter kände jag mig ganska säker på att problemet var löst, vilket var en väldig tur, då jag inte har mer tid att fixa med bilen innan vi skall köra iväg på Valborgstur nästa lördag!! Så ett antal timmar senare än beräknat står Jeepen nu redo inför nästa helg!!
    4 points
  3. Lite ”bra att ha” tillverkning. Ikväll var jag hos min klubbkompis som hjälpte mig tillverka en ställning att sätta på mitt släp. På den kommer jag att kunna montera taktältet vid de tillfällen jag inte vill ha det på bilen, ex vid offroadkörning som SOT. Ställningen skall sen lämnas in och bli galvaniserad.
    2 points
  4. Last weekend outside of Vetlanda, still cold with frozen lakes and plenty of snow on the trails with @David Johansson
    2 points
  5. En sak som slog mig i helgen när jag var tvungen att uppgradera min domkraft för att kunna byta hjul på en av bilarna, var att när jag tittade på LCn (som jag aldrig bytt hjul på själv) så insåg jag att inte ens den nya domkraften skulle mäkta med ett hjulbyte på den, utan en massa extraklossar , det är jättehögt till lyftpunkterna. Och då tänkte jag: Hmmmm ... vad gör jag om det blir punktering ute i vildmarken? Kom på att jag ha en luftkudde att lyfta bilen med och kände mig lite tryggare (men en luftkudde kommer aldrig få mig riktigt trygg ). Men hur gör ni andra vid eventuellt hjulbyte ute i "vildmarken"? En höjd bil blir ju onekligen ganska bråkig att byta hjul på utan en rejäl domkraft, antar att det var därför de uppfann hi-jacken ... men den är ju farlig på riktigt och verkar inte vara var mans egendom (eller?).
    1 point
  6. Om man inte har hi-lift så funkar ju orginallyften bra bara man har nog att lägga under. På en av våra resor i Sverige var det en bil som krängde av däcket och då provade Thorstein sin luftkudde. Funkade riktigt bra. Funkar nog bäst om man lyfter, pallar upp, byter, lyfter igen. Vinschen borde ju kunna användas med hjälp av ett block eller två oxå? Det är ju inte alltid jag har med mig reservhjul eller hi-lift, då är det bara att hoppas gummimaskar, startgas och kompressor gör jobbet ?.
    1 point
  7. Härligt! Rejäl takhöjd i bakkant!
    1 point
  8. Bilen ser ju tipp-topp ut. Riktigt kul att följa ditt arbete. Keep it coming!
    1 point
  9. Utmärkt jobbat! Förstår det var en utmaning att finna en sådan en söndag... haha Tur Osby finns. Där brukar vi passera ibland. Gillar din ställning för tältet på den vanliga vagnen. Perfekt lösning!
    1 point
  10. När min startmotor dog på Pajeron för ganska precis ett år sedan, så var det med exakt samma symptom. Den gick segare och segare utan att bli bättre med nyladdade batterier. Till slut började den ryka och gav upp helt ?
    1 point
  11. Schysst bild, och en fantastiskt cool bil. Love it!!
    1 point
  12. Vägar med tjällossning skall undvikas - färdig snackat! Om man inte visar respekt för dessa vägar så blir det som i Norge; med bommar och förbud. Det gagnar ingen. Jag tror att till Vårträffen så har det torkat upp rejält så detta blir inget problem.
    1 point
  13. test og sjekk av taktelt før sesongen starter
    1 point
  14. Ja just det, jag pysslade lite mer i kväll och råkade spilla lite 058 Toyota white på bilen efter maskering. Undrar vad hustrun egentligen tycker om att jag använder partytältet som lackbox i hangaren.
    1 point
  15. På en siste tur med min far. Han har på urettferdig vis fått diagnosen demens, så jeg ville oppleve en siste tur med han før han forsvinner hen... merkelig nok ett år etter spør han fremdeles om vi km dra på tur med jeepen.. så blir kanskje en tur til om helsa holder... turen gikk over Valdresflya, Geiranger, Trollstigen og mye mer...
    1 point
  16. Och i dag blev det en cab.....
    1 point
×
×
  • Create New...