Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/13/2019 in all areas

  1. Hur man upplever priset kan nog bero på vad man anser att Overlanding.nu är. "Overlanding.nu har sin fysiska bas i Norge och ägs 50% av Andreas Eriksson och 50% av Jon Wiberg." (https://www.overlanding.nu/om-oss/, 2019-03-13) Detta innebär ju att de (Andreas och Jon) kan sätta vilka priser de vill, eller som det står ovan: Att vara medlem på forumet eller premiummedlem medför inte att vederbörande blir delägare, utan fortsatt får acceptera det pris som satts eller avstå att från köpa produkten. Premiummedlem kan ju jämföras med att vara medlem i diverse olika butiker, vilket resulterar i t.ex. vissa rabatter. Hos bensinstationer kan man ju skaffa deras tankkort och få några ören i rabatt per liter. Vad som ingår i de 330 Nkr som premiummedlemskapet kostar går att läsa här: Premium medlemskap Om någon av oss anser att någon produkt inte är prisvärd är det bara att låta bli att köpa den. Sådan fungerar det ju nu. Någon tycker det är dyrt, någon annan att det är billigt. Men mig veterligen finns det inga hinder för att göra inlägg på forumet och fråga om det finns andra medlemmar som kan tänka sig att träffas på privat initiativ, där de intresserade själva löser ev frågor om ev gemensamma utgifter.
    7 points
  2. Nja, har en pensjonist nabo, som jeg har ertet i hele sommeren, pga han brukte en slik kjærringkløver (bensin vedkløver) å siden jeg har vært så stor i kjeften, kan det ikke falle meg inn å godta tilbudet om å låne kløveren hans? så blir mye smerte før den veden kan fyres?
    4 points
  3. Da var hiluxen EU godkjent for to nye år? Å hvordan kløver man veden når man kjører bil med stiv foraksel ? Med øks?
    3 points
  4. *snö-bump* Det snöar, det snöar... och det har det gjort sedan i går... även över det området vi skall färdas i på vinterträffen! Vi har fortfarande plats till fler deltagare
    2 points
  5. För att göra en lång historia kort. Här kommer bilder på helgens sysselsättning. Som förväntat så behövs det nya skärmar för att det ska spela ordentligt. Hustrun blev trött på att gänga... ? Man ska tydligen visa sin utveckling. Från vänster till höger, originalhjul, MT ngt större än original, 35" vinterdäck, 37" sommardäck. Resultatet!
    2 points
  6. Manneman du Pilten . Snygga bilder på Luxen!
    1 point
  7. @Albatross släpvagnsbygge syns i hans garagetråd. Vet inte om han har någon byggtråd kvar sedan Jeepsweden.net försvann.
    1 point
  8. Var tankar du?! Jag får definitivt betala mer när jag fyller min 150 liters tank! ?
    1 point
  9. Har nu fått svar från Kungälvs Jeepklubb: "Hej Jonas. Det stämmer området består mest av berg och lera men det finns även några spår i skogen som jag tror att du skall klara med Hiluxen. Vi har en kille i klubben som tar sig runt på dom flesta ställena med sin Hilux som är likvärdigt utrustad fast jag tror att han även har hasplåtar på den. Det bästa du kan göra är att komma upp och bilda dig en egen uppfattning, det värsta som kan hända är att du får grillat en korv och tjötat lite skit " Jag frågade även specifikt om omodifierade fordon har något att hämta där, men som ni ser framgår inte det av svaret.
    1 point
  10. Arbetar på att få bytt bort mitt arbetspass den 24e...
    1 point
  11. Det hadde blitt skikkelig overlander, null i bompenger og kan kjøre avgiftsfri diesel.
    1 point
  12. Jag har kört med en 100 w panel kostade 1000 kr ny ( som sitter uppe hela tiden ) nu under 2 säsonger och då direkt på utrustningsbatteriet ( med automatik mellan ) som inte haft annan laddning än solpanelen ( haft 220 laddare med i nödfall ) och trots resor med ganska lite sol och ganska dåligt väder under flera dagar har aldrig strömmen tagit slut trots kylboxen gått och laddat all min fotoutrustning , drönare med mera , ibland drivit laptop på 220 konverter , nu sprack glaset på panelen med ett stenskott på Stekenjokk i somras så jag letar lämplig ny , eftersom jag bygger på ny bil med lite nya lösningar på taket avvaktar jag lite hur mycket plats det blir , möjligt det blir 2 st 50 W
    1 point
  13. Jag bodde och jobbade i sex månader i Reykjavik/Sellfoss 1999 och har kajkat runt 2 ggr på MC efter det 2003 & 2007. Runt det praktiska så har inte mycket förändrats om man behöver råd så är det bara att fråga. Framförallt gäller allemansrätten på samma sätt som i Norge.
    1 point
×
×
  • Create New...