Jump to content

Jonas Andersson

Premium
 • Content Count

  298
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Jonas Andersson last won the day on March 13

Jonas Andersson had the most liked content!

Community Reputation

399 Excellent

About Jonas Andersson

 • Rank
  Advanced Member

Personal Information

 • Ort
  Trollhättan
 • Land
  Sverige

Overlanding information

 • Fordon
  Toyota
 • Kommunikation
  PMR (446Mhz)
 • Övernattning
  Annat
  Taktält
  Frittstående tält
  Inget

Recent Profile Visitors

543 profile views
 1. Hur blir det med kondens? Jag har märkt att jag får ganska mycket kondens på flaket på pickup'en. Det borde väll bli samma med en släpvagn.
 2. @Polarbear och @Peter Christensen. Det som ni beskriver kan vi ju lösa genom forumet. Julbordet i Skåne var väl på privat initiativ. Jag och @Geirr var ute på tur i romjulen på egen regi. Jag ska ner till Kungälv på offroad körning den 6/4. @norlin ska ju med där. Betalar någon hundring till Kungälvs Jeepklubb för att få köra på deras område. Vem som helst kan ju haka på. Rikard, med hunden, som var på julbordet kommer med sin Ranger. I sommar är planen än så länge en tre veckorstur med en annan medlem här på sidan. 2021 ska jag till Ryssland. Jag är inte helt främmande för att andra hakar på. För stunden ser det ut till att vi blir tre fordon. Man behöver ju inte hålla hand hela resan om man har olika intressen och idéer. Någon kanske bara kan lägga två veckor t.ex. Det är väll mest frågan om att någon tar initiativ. I veckan som var, var familjen ute på tur. Asfalt och havsvyer på lördagen. Söndagen bjöd på Dalslänska skogar grusvägar, och lera. Fick vinscha fem gånger i en backe med två dm djup tjock lera. Sedan sköljdes underredet rent i en minifors fem meter från ett vattenfall. Mäktigt! När det läggs upp en träff eller intressekoll kikar jag alltid på om det kan vara aktuellt. Vare sig det är overlanding.nu eller någon forummedlem. Oftast sätter arbetsschema samt avstånden till aktuell plats stop. Men ibland funkar det. De där turerna overlanding.nu lade ut som skulle kosta flera tusen var dock inte aktuella r/t pris. Sen tycker jag att ibland är det skönt att få vara själva också. Därför frågade jag inte om det var någon som ville med på tur i Bohulän/Dalsland förra helgen.
 3. Förstår hur du tänker. Jag kan hålla med om att det tar en tid att upptäcka/komma fram till att det inte är en community i den form som man kanske initialt tror. Själv såg jag det också som en community initialt, vilket också är det som jag har letat efter. Men utbudet är ju ganska litet. För stunden passar overlanding.nu mig helt ok, fast det är inte riktigt det som jag sökt. Via forumet som tillhandahålls bör man dock kunna nå något i stil med det du beskriver. Först hade vi SWES, sen kom overlanding.nu. Vem vet, nästa grej kanske ger det som en del saknar. Får dock tillägga att jag tycker att det med tiden framträder tydligare att overlanding.nu "ägs av någon", är ett företag eller vad man nu vill kalla det. Själv får jag en känsla av att Jon och Andreas själva kanske inte helt kommit fram till vad det egentligen håller på att utvecklas till. Och visst är det lustigt att man får betala 550 Nkr för att köra runt med en stor reklamlogga för overlanding.nu på sidan av bilen. Andra företag betalar ägaren till bilen för sådant. 😜
 4. Mått enligt rubriken. Har "taklucka" samt dörr i ena kortänden. Ni som har Jeep Wrangler eller annan cab; här ger ni eran hund targatak, nästan som ni själva har på sommaren. Här ser ni försäljarens sida: https://www.4dogs.se/burar-transport/burar-tillbehor/canvasburar Dyna och väska ingår. (Totalt nypris 450kr. Faktiskt mer med storleksanpassad dyna som följer med.) Pris idé 225 kr. Ev frakt tillkommer.
 5. Ja, det lutar nog mot BRL. Jag får gå dit och få lite råd. De har ju "allt". Jag är även lite skeptisk mot trådlösa. De kan ligga efter och då är det kört. På ett släp, absolut. Men på bilen kan jag lika gärna köra med tråd. En stor tydlig bild med god vidvinkel... BRL har nog någon enhet med Apple Car/spegling samt en kamera med sladd. Antingen det eller som nämnt en "hel backspegel". Behöver egentligen inte spegling av mobil/surfplatta i stereon. Kommer ändå att köra navigeringen på lös mobil/platta som man kan lyfta med sig ut till kaffebordet. Bara det går att köra ljud via sladd eller BT är jag nöjd.
 6. Mm... för liten bild. Har kollat på motsvarande modeller i Sverige. De får man ju för inte så mycket pengar. Vi kör med en liknande i flera av våra ambulanser. Men då får vi upp närmast hela backspegeln som bildskärm. Typ som den här: https://www.ebay.de/itm/4-3-HD-Ruckfahr-kamera-Reverse-parking-NachtSicht-Auto-KFZ-Ruckspiegel-Monitor/312286705031?_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIM.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20170920101110%26meid%3D248fc876e59c4e3e946256901ebd426b%26pid%3D100010%26rk%3D2%26rkt%3D12%26sd%3D202465394348%26itm%3D312286705031&_trksid=p2047675.c100010.m2109 Och jag är även skeptisk till att beställa saker på nätet från alla andra länder utanför Sverige överhuvudtaget. 😀 Så helst något som går att köpa i en butik eller på en svensk nätsida.
 7. Nästa uppgradering blir en backkamera. Någon som har något prisvärt tips? (Jag är skeptisk mot att beställa produkter från Kina över nätet.) Toyotas egen ska ju vara mycket bra har jag läst någonstans och det är inte omöjligt att det blir den. Tror dock att den kommer att sticka iväg i pris. Behöver byta mediaenhet i så fall till något med en färgskärm. Så alternativ är intressanta. Helst en som sitter i backspegeln (en ny som man klämmer fast utan på den gamla eller byter ut, etc.), ingen extra lös skärm någon annanstans. Ej heller en som bara går trådlöst direkt mot mobil eller surfplatta. Om det är någon som har tips om en som går att koppla mot någon annan mediaenhet/bilsterio med diverse funktioner från en overlanders våta dröm är det ok också. (Inte helt emot att byta stereo.) Behöver inte möjlighet att koppla in fler kameror än en. PS. Jag är inte snål om jag hittar rätt pryl. DS.
 8. Dekra i Trollhättan. Han var änna lite intresserad av bilen. Lugn behaglig typ, som mest små pratade om bilen och RTT't lite generellt. Svarade schysst på frågor som jag hade om vad lagen säger om belysning, och han berömde underredsbehandlingen. (Det kan ju tilläggas att bilen är sedan tidigare om registrerad med "winsch" och förhöjd vikt. )
 9. until

  Det blir lite missvisande när det står den 26e i rubriken. Själva eventet är ju den 27e. Kollade min kalender och tänkte först YES!, men sen blev det snabbt NO...
 10. Så har Mulan godkänts i sin första besiktning. Med Bullbar och och allt.😎
 11. Så är vår första Youtubefilm officiell. Allt för långa klipp. Kass ljud. Och filmad i stående format väldigt ofta. 😆 Julbord Overlanding.nu 2018
 12. @Rylander Det är ju du med det goa skåpet bak på Hiluxen... 👍 Jag har inte kommit längre i min beslutsvånda....
 13. Var tankar du?! Jag får definitivt betala mer när jag fyller min 150 liters tank! 😉
 14. Har nu fått svar från Kungälvs Jeepklubb: "Hej Jonas. Det stämmer området består mest av berg och lera men det finns även några spår i skogen som jag tror att du skall klara med Hiluxen. Vi har en kille i klubben som tar sig runt på dom flesta ställena med sin Hilux som är likvärdigt utrustad fast jag tror att han även har hasplåtar på den. Det bästa du kan göra är att komma upp och bilda dig en egen uppfattning, det värsta som kan hända är att du får grillat en korv och tjötat lite skit " Jag frågade även specifikt om omodifierade fordon har något att hämta där, men som ni ser framgår inte det av svaret.
 15. Hur man upplever priset kan nog bero på vad man anser att Overlanding.nu är. "Overlanding.nu har sin fysiska bas i Norge och ägs 50% av Andreas Eriksson och 50% av Jon Wiberg." (https://www.overlanding.nu/om-oss/, 2019-03-13) Detta innebär ju att de (Andreas och Jon) kan sätta vilka priser de vill, eller som det står ovan: Att vara medlem på forumet eller premiummedlem medför inte att vederbörande blir delägare, utan fortsatt får acceptera det pris som satts eller avstå att från köpa produkten. Premiummedlem kan ju jämföras med att vara medlem i diverse olika butiker, vilket resulterar i t.ex. vissa rabatter. Hos bensinstationer kan man ju skaffa deras tankkort och få några ören i rabatt per liter. Vad som ingår i de 330 Nkr som premiummedlemskapet kostar går att läsa här: Premium medlemskap Om någon av oss anser att någon produkt inte är prisvärd är det bara att låta bli att köpa den. Sådan fungerar det ju nu. Någon tycker det är dyrt, någon annan att det är billigt. Men mig veterligen finns det inga hinder för att göra inlägg på forumet och fråga om det finns andra medlemmar som kan tänka sig att träffas på privat initiativ, där de intresserade själva löser ev frågor om ev gemensamma utgifter.
×
×
 • Create New...